4 manieren om niet te veel van anderen te verwachten

Te veel verwachten van anderen leidt alleen maar tot teleurstellingen. Laat je geluk niet afhangen van anderen. Het is alleen jouw eigen verantwoordelijkheid.
4 manieren om niet te veel van anderen te verwachten

Laatste update: 28 oktober, 2018

Te veel verwachten van anderen in plaats van jezelf gelukkig maken leidt tot precies het tegenovergestelde. We kunnen niet toestaan dat we te veel van anderen verwachten. Aangezien we niet weten of zij morgen nog dezelfde personen zijn en dat kan ertoe leiden dat we worden gekwetst.

We leven ons leven omringd door verwachtingen, waarvan velen onrealistisch zijn. Als je veel teleurstellingen hebt meegemaakt, realiseer je je dat het tijd is om de manier waarop je naar anderen kijkt te veranderen en te stoppen met te veel van hen te verwachten.

Te veel verwachten van anderen leidt tot teleurstelling

Wachten op dingen die nooit zullen gebeuren leidt tot teleurstellingen. Je verwacht misschien niets van anderen omdat je weet dat je toch geen invloed hebt op hun gedrag. Maar weet je van wie je wel dingen mag verwachten? Van jezelf.

Vrouw Ruikt aan Bloem

Vandaag willen we je vier manieren leren die je kunnen helpen bij je verandering, als je je verwachtingen los begint te laten. Het zal je bevrijden en je zal je onrealistische verwachtingen laten vallen. Het is tijd om te stoppen met verwachtingen te hebben en te beginnen met leven.

1. Leer om verwachtingen te onderscheiden van afhankelijkheid

Je bent je hier misschien niet bewust van, maar je geeft anderen regelmatig de schuld van je eigen ongelukkige gevoelens. Hoe je je gedraagt, beïnvloedt je emotionele humeur. Je bent afhankelijk van anderen, omdat je ze verantwoordelijk hebt gemaakt voor een deel van je leven waar jij alleen verantwoordelijk voor bent.

Geluk vinden is onmogelijk als je altijd afhankelijk bent van anderen om je goed te voelen. Leren om alles wat positiever te zien en je verwachtingen los te laten, zal je laten zien dat het geluk in je eigen handen ligt en jij alleen bent hier verantwoordelijk voor.

2. Accepteer dat je niet altijd terugkrijgt wat je geeft

We hebben allemaal gehoord dat als we iets geven, we niets terug moeten verwachten, maar van binnen willen toch altijd iets terug op een bepaalde manier. In dit geval verwachten we dat onze acties beantwoord worden.

Vrouwengezicht

Dit leidt alleen maar tot een situatie waarin onze eigen verwachtingen op de eerste plaats komen. Accepteer anderen zoals ze zijn, niet iedereen zal voldoen aan je verwachtingen. Raak niet van streek. Je moet gelukkig zijn met wat je bereid bent te delen, zonder verwachting om iets terug te krijgen.

3. Idealiseer nooit mensen of situaties

Verwachtingen zijn beladen met ideale situaties. Bijvoorbeeld in romantische relaties zien we onze partner als onze ideale persoon, perfect en foutloos. Deze illusie zal op de lange duur veranderen, wat tot grote teleurstelling leidt.

Het idealiseren van een omstandigheid of persoon zorgt ervoor dat je niet ziet dat mensen veranderen en niet altijd op de beste manier. Dit zal pijn doen, het zal steken en je realiseert je niet dat jij zelf verantwoordelijk bent.

We kunnen andere mensen of situaties niet controleren. Als we idealiseren, geloven we in een droom die nooit werkelijkheid kan worden.

4. We maken allemaal fouten, niemand is perfect

Misschien heb je nog nooit aan de andere kant gestaan en heb je zelf nog nooit iemand teleurgesteld. Of misschien verwachtte iemand anders veel van je, maar heb je dit niet waar kunnen maken, wat tot teleurstelling leidde.

Zoen

Niemand is perfect, dus we moeten onszelf accepteren zoals we zijn. Wat als we allemaal zouden beginnen met accepteren in plaats van iets te verwachten wat misschien nooit zal komen?

Op die manier zul je, als iemand je kwetst, in staat zijn om het te accepteren, want je hebt van tevoren geen verwachtingen gesteld. In plaats daarvan zul je, als het je goed gaat, een prettige verrassing zien.

Te veel van anderen verwachten is nooit iets goeds. Als je genoeg hebt van teleurstellingen, van mensen die steeds maar weer van gedachten veranderen of mensen die egoïstisch zijn, verwacht dan gewoon niet te veel van hen.

Ga niet weg zonder dit te lezen: Wrokkige mensen vergeven en vergeten nooit

De enige persoon waar je dingen van mag verwachten ben je zelf. Accepteer anderen en laat jouw geluk nooit afhangen van anderen. Bevrijd jezelf van de begrenzende houdingen die je ervan weerhouden je dromen te volgen. Stop met verwachten. Begin je leven op een authentieke manier te leven. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.