3 manieren om thuis productief te werken

Is het mogelijk om vanuit huis productief en gezond te werken? Het is eigenlijk hetzelfde als elk ander werk. Je moet echter de voor- en nadelen overwegen.
3 manieren om thuis productief te werken

Geschreven door Francisco María García

Laatste update: 09 augustus, 2022

De redenen waarom we ervoor kiezen om thuis te werken en productief te zijn, verschillen van persoon tot persoon. Het kan zijn, omdat er minder kansen op de markt zijn of misschien moeten we het werk aanpassen aan de huidige tijd of aan de recente COVID-19-uitbraak. Wat de reden dan ook is, deze ideeën, tips en strategieën zullen nuttig zijn.

De voor- en nadelen van thuis te werken

Man werkt overuren

Voordat je vanuit huis een bedrijf start, moet je de voor- en nadelen afwegen, zodat je kunt bepalen hoe je het aan je behoeften kunt aanpassen. Er is een enorm scala aan mogelijkheden om je te helpen om productief en gezond thuis te werken.

Enerzijds kun je ervoor kiezen om zelfgemaakte voorwerpen, gebruiksvoorwerpen, kleding etc. te verkopen. Andere mogelijk opties zijn om verschillende taken voor mensen uit te voeren, zoals het zorgen voor mensen of het geven van privélessen.

Alsof dat nog niet genoeg is, nemen de mogelijkheden toe als je over online diensten en bedrijven nadenkt. De beslissing nemen om thuis een inkomen te genereren is een interessante verantwoordelijkheid en een uitdaging met voor- en nadelen.

Veel mensen werken al vanuit huis. Er zijn ook mensen die op sommige dagen vanuit huis werken. Hoe dan ook, door naar de voor- en nadelen te kijken, kun je op problemen anticiperen en van oplossingen genieten.

De voordelen van thuiswerken

 • Je vermijdt verkeer, helpt vervuiling en transportkosten te voorkomen (het scheelt dus ook tijd die je nodig hebt om er te komen).
 • Meer tijd met familie doorbrengen.
 • Je zult je eigen werktijden in kunnen delen.
 • Je kunt geld sparen en op kosten besparen.
 • Thuis zelf je maaltijden bereiden.
 • Je kunt pauzes nemen wanneer je wilt en zelfs een trainingsroutine in je schema opnemen.
 • Als je het huis voor jezelf hebt, dan kun je je misschien beter concentreren dan op een druk kantoor. Dit is geweldig voor introverte mensen (Engelse link).

De nadelen van thuiswerken

 • Je kunt je privacy verliezen als er iemand anders thuis is.
 • Mensen denken misschien dat je permanent vakantie hebt.
 • In het ideale geval heb je een aparte werkomgeving, ruimte, studeerkamer, etc. nodig.
 • Er is een neiging tot overwerk (zelfdiscipline helpt bij stress).
 • Je kunt het contact met de buitenwereld verliezen, zelfs als je veel online bent.
 • Het is mogelijk om enkele veelvoorkomende bedrijfsvoordelen te missen.

Misschien ook interessant om te lezen:
Ontdek de voordelen van vroeg opstaan

Een productieve en gezonde werkstijl vinden

Om de voor- en nadelen in evenwicht te brengen, moet je eerst je perfecte werkstijl vinden. Allereerst moet je beslissen of je je eigen merk of product wilt aanbieden of een bedrijf zoeken waarbij je vanuit huis kunt werken.

Onthoud bovendien dat het type werk virtueel, een ambacht of een dienst kan zijn. Elk persoon heeft zijn eigen unieke verkoopargument. Hieronder vind je een lijst met verschillende opties om thuis te werken, zodat je gemakkelijk één, zo niet meer opties kunt vinden om morgen mee te beginnen.

3 ideeën om thuis productief en gezond te werken

1. Werken op afstand

Online schoenen verkopen

Je kunt een online bedrijf over verschillende onderwerpen opzetten, zoals het kopen van producten. Werken op afstand zijn opdrachten die via online communicatie voor derden worden gemaakt.

Betalingen worden via een bankrekening of betalingsplatforms van bijvoorbeeld het type Paypal gedaan. Over het algemeen betekent dit type werk niet dat er geen contracten en arbeidsvoorwaarden zijn. De voordelen zijn echter nog niet zo gebruikelijk.

Als freelance-werk niet is gereguleerd, wat heel gebruikelijk is, dan zijn er meestal geen ziektekostenverzekering, noch betaalde vakanties, noch lonen volgens een cao. Dit kan echter een tijdelijke stimulans voor de werkloosheidscrisis zijn.

Misschien ook interessant om te lezen:
7 tekenen dat jij bent voorbestemd om succesvol te zijn

2. Word ondernemer

Thuis productief te werken

Je kunt je eigen bedrijf creëren. Vervolgens is ondernemer worden een veel grotere uitdaging. Het kan echter ongetwijfeld heel voordelig zijn. Als je het perfecte product hebt en goed kunt adverteren, dan kun je misschien zelfs met grotere bedrijven concurreren.

Deze bedrijven bezitten niet alleen wat ze verkopen, ze produceren ook de grondstoffen die ze voor hun producten nodig hebben en geven de voorkeur aan de belastingkortingen die door landen worden aangeboden.

Om dit te doen, moet je bedrijf origineel zijn. Je moet ook precies weten wat je product is en wie je doelgroep is. Over het algemeen is het belangrijk om duidelijk te zijn over het unieke verkoopargument van je product of dienst. Dan wordt toetreding tot de markt veel gemakkelijker.

3. Het aanbieden van diensten van derden

Ten slotte, voor degenen die lessen, cursussen of zorgdiensten kunnen aanbieden zonder een fysieke ruimte nodig te hebben, is deze optie meer dan haalbaar. Veel leraren besluiten een pauze te nemen van het institutionele onderwijs en zetten zich in voor het geven van privélessen.

Naast andere beroepen is het werken met kinderen thuis ook vaak een levensvatbare hulpbron, zolang de veiligheidsvoorwaarden en hygiënische voorwaarden aanwezig zijn.

Over het algemeen kan thuiswerken voor velen een optie zijn. Het verlaten van de traditionele arbeidsmarkt, het creëren van een productieve en gezonde baan en het zijn van je eigen baas kan zelfs een heel prettige levensstijl zijn.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.