3 helende smoothies voor prikkelbaredarmsyndroom

Prikkelbaredarmsyndroom komt vaak voor. We zijn niet zeker wat de oorzaak ervan is. Soms heeft te maken met stress, infecties of reacties op bepaalde voedingsmiddelen. Wat het ook is, dit is een realiteit met uitgesproken symptomen die je dagelijkse leven moeilijk maakt.

Wat zou je kunnen doen? Zoals altijd moet je arts degene zijn om je te vertellen welke stappen je moet nemen. Ondertussen kun je deze eenvoudige en gezonde smoothies thuis maken om je ongemak te verlichten. Lees meer hieronder.

1. Smoothie met aloë vera en kiwi

Smoothie met Aloë Vera en Kiwi

Hoe maak je de smoothie

 • 1 eetlepel aloëveragel (20 g)
 • 1 kiwi
 • Een glas water

Je kent de vele voordelen van aloë vera vast al. Het is een van de beste planten om prikkelbaredarmsyndroom te behandelen wegens zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Het vermindert ook de hoeveelheid bacteriën die de dikke darm kunnen irriteren.

Tevens komt er als aloë wordt afgebroken geen gas vrij zoals bij andere voedingsmiddelen. Daardoor ontstaat een hydraterende en curatieve werking die goed is voor de darmwand en die ook andere verbindingen beter kan laten synthetiseren.

In combinatie met kiwisap krijg je een smoothie vol vitaminen die zeer zacht is en goed is voor de spijsvertering. Het is gemakkelijk te maken: je hoeft alleen maar een glas water te verwarmen en hierin een eetlepel aloë vera te verdunnen.

Als het eenmaal is opgelost, voeg je de kiwi toe aan de smoothie. Je kunt ook een eetlepel honing toevoegen, waardoor het aangenamer zal smaken. Houd als laatste tip dit in gedachten: drink deze smoothie warm, niet koud of heet. Je kunt het zo beter verteren.

2. Papajasmoothie met kamille

Papaja

Hoe bereid je de smoothie

 • 3 plakjes papaja
 • 1 zakje kamillethee
 • 1 zakje muntthee
 • Een paar druppels citroensap
 • Een eetlepel honing
 • Een glas water (200 ml)

Dit is een essentiële smoothie om elke dag te drinken als je wakker wordt. Het vermindert ontstekingen en pijn en verlicht het klassieke opgeblazen gevoel. Papaja is een van de beste vruchten voor de spijsvertering dankzij de stof papaïne. Het is goed te verteren en je zal je er veel beter door voelen.

We moeten ook wijzen op de vele voordelen van munt om prikkelbaredarmsyndroom te behandelen. De olie bevat menthol, iets dat helpt bij het controleren van spiercontracties in de darmen, wat helpt ze te laten ontspannen en pijn te verlichten.

Welke voordelen heeft kamille? Het verlicht de sensatie van een opgeblazen gevoel, het kalmeert, ontspant en regelt de klassieke processen van constipatie of diarree die je ervaart als je lijdt aan het prikkelbaredarmsyndroom.

Alles wat je nodig hebt is een papajasmoothie. Daarnaast bereid je de munt en kamille in een glas kokend water. Zodra dit klaar is, meng je beide elementen: de papaja en geneeskrachtige planten. Voeg er een beetje honing aan toe en je zult zien hoe het je ontspant. Het is perfect om ’s ochtends te drinken.

3. Smoothie van melisse, watermeloen en peer

Watermeloen en Peer

Hoe bereid je de smoothie

 • Een stukje watermeloen
 • Een peer
 • Een zakje melisse-infusie
 • Een glas water (200 ml)

De eenvoudige handeling van het combineren van vruchten met geneeskrachtige planten zal de behandeling van het prikkelbaredarmsyndroom een stevige boost geven. Het verhoogt de pijnstillende, ontstekingsremmende en geneeskrachtige actie. Melisse is ook een uitstekende ontspannend middel, een effectieve manier om krampen of die intestinale contracties die zoveel pijn veroorzaken te voorkomen.

Peer aan de andere kant is een van die geneeskrachtige vruchten die de moeite waard is om elke dag te eten. Het is rijk aan vitaminen en mineralen en is zo goed voor de spijsvertering dat je er geen schade van zal ondervinden. Je zal het goed verdragen en je zal profiteren van de natuurlijke schat aan vitamine B-complex.

Het toevoegen van watermeloen aan deze smoothie is een wijs besluit. Het zal je hydrateren, het is een diureticum en het is ook nog eens rijk aan vitaminen en mineralen. Je zal het goed tolereren en het zal ook de vermindering van ontsteking in de dikke darm stimuleren. Om te profiteren van deze componenten maak je een eenvoudige smoothie met beide vruchten.

Vergeet niet om de melisse-infusie toe te voegen. Meng melisse met een glas warm water en laat het trekken tot je een infusie hebt. Zodra het klaar is, voeg je het watermeloen- en perensap toe. Je zult zien hoe geweldig het is en je zal het echt goed kunnen verdragen. Vergeet niet deze smoothies warm te drinken. Als ze erg heet of koud zijn, zullen je darmen het voelen. We hopen dat dit je helpt.

Categorieën: Schoonheid Tags:
Bekijk Ook