12 eeuwenoude schoonheidstrucjes die nog altijd worden gebruikt

Wist je dat je met citroensap en de hulp van zonlicht je haar lichter kunt maken zonder het kunstmatig te behandelen?
12 eeuwenoude schoonheidstrucjes die nog altijd worden gebruikt

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 22 december, 2022

Er zijn enkele eeuwenoude schoonheidstrucjes die populairder zijn dan ooit, ondanks dat ze al heel lang bestaan.

Bekijk deze schoonheidsgeheimen die je niets minder dan stralend maken!

12 eeuwenoude schoonheidstrucjes

1. Olijfolie

Eeuwenlang hebben mensen olijfolie een ‘gouden olie’ genoemd. Deze naam is niet alleen afgeleid van de kleur, maar daarnaast ook van de nuttige eigenschappen. Het is een geweldige moisturizer en het is dan ook geen wonder dat het ingrediënt zoveel is terug te vinden in lotions en shampoos.

  • Producten op basis van olijfolie zijn perfect voor het verzachten van de huid en het versterken van het haar.

2. Baden

Eeuwenoude schoonheidstrucjes: baden

Genieten van een goed bad is iets heel ontspannends dat geweldig voor je zal zijn. Het zal het perfecte hulpmiddel zijn om je een mooi en stralend gevoel te geven. Vroeger was baden een favoriet tijdverdrijf voor vrouwen van adel.

  • Als je koude en warme baden afwisselt, kun je ook je bloedcirculatie verbeteren.

3. Aromatherapie

Het gebruiken van etherische oliën bij massages is eveneens een goede manier om je beter en mooier te voelen. Bovendien is het een geweldige routine voor je huid.

  • Wat is er nu beter dan jezelf verwennen met een massage met etherische oliën? Je zult er ook een zijdezachte huid aan overhouden.

4. Exfoliërende doekjes

Eeuwenoude schoonheidstrucjes: exfoliëren

In plaats van een agressievere exfoliant te gebruiken die je huid zou kunnen irriteren, kun je kiezen voor exfoliërende doekjes.

  • Met goede exfoliërende doekjes kun je je huid net zo goed scrubben als een modern cosmetisch product.

5. Suiker voor het scheren

Suiker is het perfecte product voor het maken van een zelfgemaakte scheerschuim. Als je met suiker scheert, krijg je een gladde huid die langer glad blijft.

6. Rozenblaadjes en bodylotion

Eeuwenoude schoonheidstrucjes: rozenblaadjes

Als je je huid wilt verwennen, is de combinatie van rozenblaadjes en bodylotion een geweldige optie. De rozenblaadjes zijn voor het aroma en de lotion zal je huid heerlijk zacht maken.

7. Masker op basis van honing

Honing is het perfecte ingrediënt voor een zachte huid en voor het bestrijden van een sinaasappelhuid. Er is dan ook niets dat beter werkt voor een anti-cellulitis massage dan honing.

Je hoeft de honing alleen toe te passen op de meest problematische gebieden. Masseer de honing vervolgens goed in met je handpalmen. Je zult merken dat je huid zachter wordt en dat sinaasappelhuid zal verminderen.

8. Henna

Eeuwenoude schoonheidstrucjes: henna

Een behandeling op basis van henna is perfect voor gezonder, sterker haar in de kleur die je wilt. Dit is ook precies de reden dat vrouwen al vele jaren henna en basma in verschillende verhoudingen hebben gebruikt om zijdezacht haar te krijgen.

9. Haarmasker op basis van eieren

Maskers met ei zijn geweldig voor het hydrateren van je haar. Als je ervoor kiest om een ​​haarmasker te gebruiken, zul je uiteindelijk sterker en glanzender haar krijgen.

10. Koolbladeren

Eeuwenoude schoonheidstrucjes: koolbladeren

Ook koolbladeren maken deel uit van deze eeuwenoude schoonheidstrucjes. Ze werden gebruikt door zogende vrouwen.

  • Deze bladachtige plant heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kalmeert de pijn. Als je de bladeren rechtstreeks op je borsten aanbrengt, kunnen ze dan ook de problemen verlichten die optreden bij het geven van borstvoeding.

11. Citroensap

Het op natuurlijke wijze lichter maken van je haar is mogelijk. Het enige wat je hoeft te doen is citroensap en de zon gebruiken.

Vroeger gebruikten mensen die blond haar wilden zonder te bleken of te verven, wat citroensap op hun haar en gingen in de zon zitten. Door dit te doen, kregen ze de gewenste toon.

12. Klei

Eeuwenoude schoonheidstrucjes: klei

Kleimaskers zijn altijd een populaire optie geweest en dit komt omdat ze zo effectief zijn! Klei kan je helpen een prachtige huid te krijgen die vrij is van cellulitis. Het zal je tevens sterk haar geven.

Kleimaskers zijn in het bijzonder behulpzaam bij de behandeling van een vette huid. Maar er is modder of klei voor elk huidtype.

  • Voor een drogere huid, moet je witte klei gebruiken. Groene klei is aan te bevelen voor de vette huid, terwijl mensen met een gevoelige huid het beste rode klei kunnen gebruiken.
  • Voordat je een kleimasker aanbrengt, moet je je huid goed reinigen. Dit geldt overigens voor elk masker.
  • Eerst moet je je make-up verwijderen en je gezicht wassen met veel water.
  • Droog je huid volledig af en breng het kleimasker aan.

Kende jij deze eeuwenoude schoonheidstrucjes al? Welke is jouw favoriet? 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.