10 voedingsstoffen die je vruchtbaarder maken

9 februari 2016
Het consumeren van koudgeperste olijfolie verbetert je vruchtbaarheid en verdriedubbelt de kans op een zwangerschap.

Vrouwen die proberen om zwanger te worden, kunnen hun kansen vergroten door een dieet te volgen dat rijk is aan voedingsstoffen die je vruchtbaarheid doen verbeteren. De volgende 10 voedingsstoffen zullen mogelijke tekorten aan vitamines en mineralen, die vaak een probleem vormen voor mannen en vrouwen, oplossen. We zullen jullie deze 10 voedingsstoffen introduceren en tonen hoe je ze het beste kan consumeren. 

Maca

Deze verrassende wortel uit de Andes geeft veel energie en is daarnaast ook een krachtige hormonale regulator. Daarom wordt maca vaak aanbevolen bij vrouwen met verschillende hormoonstoornissen of onvruchtbaarheidsproblemen. Ook zorgt de wortel zowel bij mannen als vrouwen voor een verhoogd libido. Vrouwen die lijden aan arteriële hypertensie en die geen medicatie nemen om het probleem te verhelpen, houden beter wel rekening met het feit dat maca ervoor kan zorgen dat je bloeddruk toeneemt. Onthoud ook dat verschillende studies hebben geopperd dat het gebruik van maca om je vruchtbaarheid te verhogen ook de kans op tweelingen vergroot.

Biergist

De gist die gebruikt wordt om bier te maken bevat heel wat gezonde eigenschappen, aangezien gist rijk is aan vitamines en mineralen. Biergist geeft niet alleen een heleboel proteïnes en essentiële aminozuren af, maar zorgt ook voor de opname van een aantal vitamines uit de B-groep, ijzer, chroom, zink (een hormoonregelaar) en andere mineralen. Daarbij bevat het ook foliumzuur, wat onmisbaar is bij een zwangerschap.

Tarwekiem

Tarwekiem bevat een heel aantal gezonde eigenschappen, maar het verdient zijn plaats in de lijstje toch vooral omwille van de hoeveelheid vitamine E die erin te vinden is. Een tekort aan vitamine E kan soms de oorzaak zijn van onvruchtbaarheid. Om ervoor te zorgen dat dit niet voorvalt, kan je elke ochtend een theelepel tarwekiem combineren met wat fruitsap. Tarwekiem wordt normaal verkocht in poedervorm of als persing, dat ook erg goed is wanneer het rechtstreeks op de huid wordt aangebracht.

Stuifmeel

Stuifmeel dat afkomstig is van bijen wordt ook vaak aangeraden, zowel bij mannen als vrouwen, wanneer er problemen zijn met de vruchtbaarheid. Ook verhoogt dit bijenproduct je libido en energie. Stuifmeel bevat onder andere heel wat zink, dat zoals hierboven al aangegeven werd een erg positief effect heeft. Twee eetlepels stuifmeel per dag volstaan. Om de vertering van het stuifmeel de bevorderen, kan je het het beste fijnmalen.

Avocado

Deze heerlijke fruitsoort heeft uitstekende voedingswaarden. Het bevat vitamine E, dat zoals reeds vermeld de vruchtbaarheid doet toenemen en ook de werking van de seksuele organen verbetert. Er zijn studies die aantonen dat avocado de kans op een succesvolle zwangerschap tot drie maal vergroot bij vruchtbaarheidsbehandelingen en daarnaast ook de eiproductie doet toenemen.

Avocado kan zowel zoet als zout gegeten worden, als een smeersel of in stukjes. Het is een zeer populaire een vaak aangeraden fruitsoort, zeker voor mensen die niet genoeg dierlijke proteïnes in hun voedingspatroon opnemen.

Olijfolie

Olijfolie, vaak geroemd om de wonderbaarlijke eigenschappen die het bevat, verdriedubbelt de kans op een zwangerschap. Het verbetert namelijk niet enkel de vruchtbaarheid van vrouwen, maar ook van mannen. Olijfolie is onmisbaar in de keuken, maar je zorgt er wel beter voor dat je rauwe en extra vierge olijfolie gebruik. Probeer, in de mate van het mogelijke, twee eetlepels olijfolie per dag te gebruiken bij je maaltijden.

Gember

Gember is een zeer krachtig afrodisiacum dat bij mannen de hoeveelheid zaadcellen doet toenemen en de mobiliteit van de spermatozoïden verhoogt. Toch wordt gember ook voor vrouwen aangeraden. Je kan gemberthee maken met wat citroen en honing of het aan je salades toevoegen, glaceren etc.

Lijnzaadolie

Lijnzaadolie is erg rijk aan omega 3, een essentieel aminozuur dat onmisbaar is voor een gezonde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat je elke dag een lepel lijnzaadolie opneemt. Je kan rauwe olie gebruiken of de zaadjes met een koffiemolen vermalen en aan salades, soepen, rijst, smoothies of sappen toevoegen.

Zonnebloemolie

Zonnebloemolie wordt vaak onderschat, zeker wanneer het vergeleken wordt met olijfolie. Zonnebloemolie bevat echter heel wat eigenschappen die gunstig kunnen zijn voor je gezondheid, vooral dankzij de aanwezigheid van het waardevolle vitamine E. Je kan zonnebloemolie combineren of afwisselen met olijf- en lijnzaadolie, aangezien elk van deze drie oliën specifieke voordelen met zich meebrengt.

Noten

Verschillende studies hebben aangetoond dat het tweemaal per dag eten van een handvol noten de vorm, beweging en vitaliteit van het mannelijke sperma verbetert, maar enkel wanneer je de voorgeschreven hoeveelheid per dag eet en dit twaalf weken volhoudt. Mannen die last hebben van overgewicht, houden het beter bij een handvol per dag.

Wanneer je probeert deze tien voedingsstoffen in je dagelijkse eetpatroon te passen, kan je niet enkel je gezondheid over het algemeen verbeteren, maar ook de kans op een zwangerschap opmerkelijk vergroten.

Bekijk Ook