Zes soorten olie die haargroei bevorderen

Natuurlijke oliën zijn een gezonde en goedkopere variant op de commerciële producten om beschadigd haar te herstellen. Dankzij de natuurlijke eigenschappen die de oliën bevatten, kunnen ze helpen je haar opnieuw sterk en gezond te maken.
Zes soorten olie die haargroei bevorderen

Laatste update: 23 september, 2018

De meeste mensen zijn erg begaan met de gezondheid van hun haar en haargroei, aangezien er talloze factoren zijn die je haar kunnen verzwakken en die problemen kunnen veroorzaken zoals haaruitval en droogheid.

Vaak zoeken mensen hun toevlucht in commercieel verkrijgbare behandelingen om meer leven in hun haar te krijgen of de haargroei te stimuleren. De meeste van deze producten zijn echter erg duur of leveren niet het gehoopte of verwachte resultaat.

Gelukkig bestaan er goedkopere en betere manieren om je haar te herstellen en het opnieuw gezond en glanzend te maken. Het geheim ligt in het gebruik van natuurlijke oliën. Deze zijn het beste alternatief voor de haarverzorgingsproducten die een geweldige groei van je haar beloven.

Zes soorten olie die haargroei bevorderen

Kokosolie

Kokosolie en kokosnoten

Kokosolie bestaat uit middellange ketens van triglyceriden die in staat zijn helemaal tot in het celmembraan door te dringen en zo je haar diep te voeden. Dit is de perfecte olie wanneer je wil voorkomen dat de proteïnen verloren gaan en wanneer je het gebrek aan andere natuurlijke oliën door blootstelling aan giftige stoffen of shampoos wil goedmaken.

Hoe moet je deze olie gebruiken?

  • Breng een beetje kokosolie aan op je haar en hoofdhuid en masseer het in.
  • Kokosolie kan ook gebruikt worden als een basisingrediënt voor herstellende haarmaskers, in combinatie met bijvoorbeeld avocado.

Olijfolie

Een hormoon dat bekend staat als dihydrotestosteron (DHT) kan de oorzaak zijn van het afnemen van de grootte van de haarzakjes en van haarverlies.

Olijfolie bevat belangrijke antioxidanten die helpen om de productie van dit hormoon te blokkeren. Naast het bestrijden van vrije radicalen, stimuleert olijfolie ook de circulatie en voorziet het je haar van voedingsstoffen die essentieel zijn voor een gezonde haargroei.

Hoe moet je deze olie gebruiken?

  • Voor het beste resultaat kan je het beste de olijfolie rechtstreeks op de hoofdhuid aanbrengen om zo maximaal herstel te bevorderen.
  • Voor nog betere resultaten, kan je de olijfolie mengen met rozemarijnolie.

Wonderolie

Natuurlijke olie in flesje

Wonderolie wordt vaak gebruikt als een natuurlijk laxeermiddel dankzij het effect op je spijsvertering. Afgezien daarvan, is ook bewezen dat het enkele voedingsstoffen bevat die je haar voeden en sterker maken en zo een gezonde en snelle haargroei bevorderen.

Wonderolie bevat ricinolzuur en dit zuur werkt tegen bacteriën en schimmels. Daarom is wonderolie ideaal om hoofdhuidinfecties die veroorzaakt worden door schimmels te voorkomen.

Hoe moet je deze olie gebruiken?

Breng een beetje wonderolie aan op je volledige hoofdhuid door een circulaire massage toe te passen. Het is een goed idee dit ‘s avonds te doen, zodat de wonderolie ‘s nachts kan inwerken.

Jojoba-olie

In tegenstelling tot andere essentiële oliën dringt jojoba-olie niet door tot in de haarschacht. In plaats daarvan sluit de olie de haarzakjes af en helpt het om je haar gehydrateerd te houden. Zo voorkom je dat je haar uitdroogt en dat talg de haarwortels blokkeert.

Hoe moet je deze olie gebruiken?

  • Je kan de jojoba-olie rechtstreeks op je haar en hoofdhuid aanbrengen, maar dan moet je het ook weer uitspoelen om te voorkomen dat je haar vettig gaat aanvoelen.
  • Een andere optie is om een achtste deel jojoba-olie aan je normale shampoo toe te voegen en je haar vervolgens te wassen zoals je dat gewend bent.

Rozemarijnolie

Rozemarijnolie is goed voor het haar

Rozemarijnolie is zonder twijfel een van de populairste oliën om je haargroei te versnellen. Deze olie zorgt ervoor dat de bloedvaten verwijden en stimuleert celdeling. Hierdoor krijgen de haarzakjes het signaal dat ze nieuw haar moeten aanmaken.

Men zegt dat deze olie de kracht bezit om haarverlies te stoppen en vroegtijdige veroudering tegen te gaan. De olie bestrijdt ook roos en maakt broos haar zachter.

Hoe moet je deze olie gebruiken?

  • Voor het beste resultaat kan je best de olie rechtstreeks op je haar en hoofdhuid aanbrengen.
  • Om het effect nog te vergroten: verwarm een eetlepel rozemarijnolie met een eetlepel olijfolie en voeg daar vervolgens enkele gedroogde rozemarijnbladeren aan toe. Breng dit mengsel aan op je haar, laat het zo’n dertig minuten intrekken en spoel het vervolgens uit.

Avocado-olie

Avocado-olie in flesje met avocado ernaast

Dankzij de aanwezigheid van gezonde vetzuren en vitamines is avocado-olie een van de populairste haarverzorgingsproducten voor haargroei geworden.

Het is zelfs zo dat avocado vandaag de dag al gevonden kan worden in veel commercieel verkrijgbare producten die beweren de gezondheid van je haar te verbeteren.

Avocado-olie bevat de vitamines A, B6 en E. Deze vitamines helpen om de haarvaten in je hoofdhuid de voeden, herstellen en verbeteren. Ook is avocado rijk aan antioxidanten die de bloedtoevoer naar de haarzakjes verbeteren en zo dus ook haargroei stimuleren.

Hoe moet je deze olie gebruiken?

Verwarm een eetlepel avocado-olie met een even grote hoeveelheid olijfolie en breng dit mengsel vervolgens op je haar aan door je hoofdhuid zacht te masseren. Wikkel je haar vervolgens in een handdoek en laat het zo’n twintig minuten intrekken voordat je je haar uitspoelt.  Wellicht ook interessant voor jou

Wil je een snellere haargroei? Probeer deze 7 remedies
Gezonder Leven
Lees het op Gezonder Leven
Wil je een snellere haargroei? Probeer deze 7 remedies

Een langzame haargroei kan frustrerend zijn, maar je kunt deze remedies voor een snellere haargroei gebruiken. Lees snel verder!