Zelfgemaakte shampoo om haaruitval te voorkomen

· 4 september 2015

Er zijn soms periodes waarin je opmerkt dat je haar meer uitvalt dan normaal. Het is zwakker, heeft gespleten punten en is breekbaar. Je verliest haar en je weet niet wat je moet doen. Haaruitval wordt door veel dingen veroorzaakt, van genetische factoren tot stressproblemen. Een simpele manier om het te verzorgen en versterken is met een juiste behandeling. We gaan je hieronder uitleggen hoe je je eigen anti-haaruitvalshampoo kan maken. Het is erg simpel en goedkoop!

Zo maak je je eigen anti-haaruitvalshampoo

haaruitval
We weten allemaal dat het zorgwekkend is. Bij mannen komt het bijna altijd door erfelijke factoren. Een erfelijke schaduw van vader op zoon die moeilijk te voorkomen is. Maar voor vrouwen zijn de factoren over het algemeen gevarieerd en kunnen ze gelukkig vaak tegengegaan worden door het volgen van juiste levensgewoontes. Daarom moet je meer vitaminen toevoegen en beter opletten met je dieet. Laten we eens een kijkje nemen wat haaruitval bij vrouwen veroorzaakt:

  • Hormonale problemen, veranderingen in de metabolisatie
  • Gebrek aan ijzer en andere mineralen, vitamine E-tekort
  • Stress of angstproblemen
  • Roos of zelfs vet, waardoor de haarzakjes verstopt raken
  • Teveel testosteron, wat door verscheidene ziektes kan komen

1. Wat heb je nodig om anti-haaruitvalshampoo te maken

zelfgemaakte-shampoo

  • Het eerste wat je nodig hebt is een natuurlijke shampoo met een neutrale pH-waarde. Je moet het als een basis gebruiken voor de rest van de ingrediënten. Babyshampoo is bijvoorbeeld een erg goede keuze. Deze zijn over het algemeen de meest natuurlijke shampoos die je in een winkel kan kopen. Je hebt maar een klein flesje nodig van de standaard soort die je in winkels vindt.
  • Gebruik rozemarijn essentiële olie om je anti-haaruitvalshampoo te maken. Het is uitstekend om de bloedstroom weer te activeren en je haar kracht te geven. Je hebt ook essentiële citroenolie nodig. Het is ontsmettend en verfrissend.
  • Je hebt ook twee vitamine E-capsules nodig. Je kan ze in gezondheidswinkels en drogisterijen vinden. Het is een basis en ideaal component voor het bestrijden van haaruitval. Het geeft uitstekende resultaten.

2. Hoe maak je het

Het is erg simpel. Giet tien druppels essentiële rozemarijnolie en tien druppels essentiële citroenolie in je neutrale shampoo. Vergeet vervolgens niet om de twee vitamine E-capsules toe te voegen. Schud de fles shampoo goed en het is klaar!

Het is belangrijk om deze anti-haaruitvalshampoo regelmatig te gebruiken, in ieder geval om de dag. Je zou het aan moeten brengen op nat haar en een hoofdhuidmassage van in ieder geval 10 minuten moeten doen. Laat het vervolgens nog eens 10 minuten zitten. Spoel je haar uit met warm (geen heet) water. Erg simpel toch? Het is een verfrissende shampoo, met elementen die de bloedsomloop activeren en je haar weer sterk maken.

Haaruitvallotion, geweldig voor na shampoo

haarkleuring

De brandnetel is een medicinale plant die je haar sterker maakt en haaruitval bestrijdt. Je kan een hoop verzorgingsproducten met dit ingrediënt vinden in drogisterijen en gezondheidswinkels. Er zijn lotions en shampoos, dus veel keuzes, die allemaal erg goede resultaten geven.

We zullen je een simpel recept geven, zodat je er gebruik van kan maken na de bovengenoemde shampoo.

Noteer: Pak 6 brandnetelblaadjes en maak een infusie, net zoals degene die je elke middag drinkt. Kook een kopje water, voeg de blaadjes wanneer het begint te koken toe en laat ze 10 minuten trekken. Giet het af en laat het een beetje afkoelen. Het is beter dat je het warm drinkt in plaats van koud. Bewaar een deel.

Geweldig. Spoel je haar uit zodra je het gewassen hebt met de shampoo. Breng deze brandnetelinfusie aan en doe wederom een massage van in ieder geval 10 minuten. Onthoud dat deze brandnetelinfusie nadertijd niet uitgespoeld hoeft te worden. Met andere woorden: je zou de massage 10 minuten moeten doen en vervolgens je haar moeten laten drogen. Als je je haar droogt met een haardroger, probeer de temperatuur dan zo laag mogelijk te houden, omdat het je haar uit kan laten drogen en beschadigen.

Je kan je haar om de dag met de shampoo wassen en deze geweldige lotion gebaseerd op brandnetel twee keer per week gebruiken. Wees consistent en je zal geweldige resultaten bereiken.