Zelfgemaakte remedies om je nagels te hydrateren

Lees meer over de beste zelfgemaakte remedies om je nagels te hydrateren en ze er geweldig uit te laten zien, zonder de huid er om heen te verwaarlozen. Lees hieronder verder!
Zelfgemaakte remedies om je nagels te hydrateren

Geschreven door Francisco María García

Laatste update: 09 augustus, 2022

Je nagels hydrateren is een must en is niet alleen bedoeld om ze er mooi uit te laten zien. Het gaat meestal om ze te verzorgen om ongemakken op korte, middellange en lange termijn te voorkomen. Wie voelt zich tenslotte niet ongemakkelijk als de nagels in een slechte staat verkeren?

Ongeacht de levensstijl en hygiënische gewoonten die elke persoon heeft, moet je altijd onthouden om goed voor je nagels te zorgen. Je nagels onthullen de status van je gezondheid net als:

 • de huid
 • het haar
 • andere lichaamsdelen

Het belang van nagelverzorging

Nagels bevinden zich op een zeer zichtbaar deel van het lichaam: de ledematen. Gemanicuurde handen vertegenwoordigen dus niet alleen een persoon met goede hygiëne, maar laten ook bepaalde persoonlijkheidskenmerken zien zoals:

 • Voorzichtig
 • Attent
 • Extravert of verlegen
 • Zelfverzekerd
 • Sterk of zwak
 • Expressief
 • Stil

Met andere woorden, nagels zijn één van de lichaamsdelen die duidelijk zichtbaar zijn als je iemand ontmoet.

Nagels zijn niet alleen een accessoire, ze maken ook deel uit van je afweersysteem tegen bedreigingen vanuit het milieu. Dit is de reden waarom het belangrijk is om te hydrateren en voor hen te zorgen zodat ze gezond kunnen zijn.

Enkele zeer interessante zelfgemaakte remedies

verzorgde nagels

De volgende remedies zijn enkele zelfgemaakte remedies en natuurlijke producten die kunnen worden gebruikt om nagels er gezond uit te laten zien, zelfs als er geen nagellak op zit.

Knoflook

Plet een teentje knoflook om een pasta te maken. Masseer het daarna direct op je nagels. Bijkomende oordeel is dat knoflook een uitstekende antibacterieel middel is.

Olijfolie

Olijfolie is perfect voor het hydrateren van breekbare nagels of met schimmel besmette nagels. Sterker nog, hoe warmer het is, hoe beter. Het enige wat je hoeft te doen is het op je nagels aan te brengen met een watje.

Citroensap

Citroensap gemengd met suiker produceert een voedzaam en versterkend masker dat je op je nagels kunt aanbrengen en vervolgens na enkele minuten kunt afspoelen met warm water.

Azijn

Als je je nagels enkele minuten in een kopje witte azijn steekt, dan zullen ze gaan glanzen. Het zal tegelijkertijd ook je nagels witter maken.

Dit zijn enkele van de meest aanbevolen producten die niet alleen de nagels hydrateren, maar ze ook voeden, reinigen, witter maken en versterken, waardoor ze gezond worden.

Bescherming tegen verschillende stoffen

zalf om nagels te hydrateren

Het is een goed idee om voor je nagels te zorgen en ze te beschermen tegen constante vochtigheid of blootstelling aan schoonmaakproducten dus doe huishoudelijke klusjes met handschoenen aan.

Algemene verzorgingstips

 • Knip je nagels zorgvuldig af en vijl ze in één richting om te voorkomen dat ze breken.
 • Je moet ook wekelijks voor elke behandeling of manicure de nagelriemen verzorgen en verwijderen.
 • Je moet je nagels niet langs een ruw oppervlak schuren die ze kan beschadigen.
 • Gebruik ze ook niet als gereedschap om dingen los te draaien of flessen te openen, want deze acties verzwakken ze.

Bij het gebruik van nagellak gelden de volgende aanbevelingen.

 • Je moet nagellak voorzichtig verwijderen.
 • Gebruik hiervoor acetonvrije nagellakremovers van goede kwaliteit.

Essentiële voedingsstoffen om nagels te hydrateren

paarse vloeistof voor de nagels

Ondanks het bovenstaande is het belangrijk om voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten en vitamines in je dieet op te nemen, met name:

Ze helpen je lichaam en nagels gezond te houden en zorgen ervoor dat ze sterk en helder worden.

Nagelverzorging is geen kwestie van je geslacht, dus niet iets wat alleen vrouwen zouden moeten doen.

De tijden zijn veranderd en wat ooit als een taboe werd beschouwd, is dat nu niet meer. Eén van deze problemen, een product van de evolutie van de mens, is dat mannen goed voor hun lichaam zorgen.

Mannen weten nu hoe ze hun huid moeten hydrateren en welke crèmes ze moeten gebruiken. Ze gebruiken zonnebrandcrème om verbranding door de zon te voorkomen. Ze zorgen ook voor hun handen en hydrateren hun nagels en lippen net als vrouwen.

Als je in elke omgeving een professioneel imago wilt projecteren, dan moet je voor jezelf zorgen. Het is belangrijk om te onthouden dat als je voor je lichaam zorgt, je ook een gezonde levensstijl kunt leiden.

Het hydrateren van je nagels duurt niet lang en vereist ook geen opofferingen. Het gaat erom voor hen te zorgen en bepaalde gewoonten te behouden om ze gezond en sterk te houden. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.