Zeg slappe huid rond de armen en benen vaarwel!

Zeg slappe huid rond de armen en benen vaarwel!

Laatste update: 14 september, 2018

Slappe huid rond de armen en benen is zonder twijfel een van de meest voorkomende problemen bij vrouwen en ook bij een paar mannen. Het is weliswaar een natuurlijk onderdeel van veroudering, maar er zijn veel factoren die het verschijnen van slappe huid op jonge leeftijd versnellen.

De armen, nek, benen, oogleden en hoeken van de mond worden het meest getroffen door losse, slappe huid. Dit artikel zal uitleggen hoe je voorgoed vaarwel kunt zeggen tegen een slappe huid!

Een slappe huid rond de armen en benen zijn het gevolg van een gebrek aan oefening of beweging, waardoor te weinig spierspanning ontstaat. De huid kan ook beginnen te hangen, maar dit kan worden behandeld met een paar simpele oefeningen.

Bedenk wel dat het herstellen van de elasticiteit van de huid een lang, lastig proces is, dat afhangt van meer dan alleen oefeningen. Hier zijn een paar extra tips:

 • Vermijd diëten die moeten leiden tot snel gewichtsverlies. Overdreven snel verlies van vet dat de huid ondersteunt, zorgt voor slappe huid rond de armen, benen en andere lichaamsdelen.
 • Vermijd langdurige blootstelling aan de zon. De vrije radicalen in de stralen beschadigen de vezels van de huid.
 • Rook niet.
 • Houd een gezond dieet aan, met meer vezels en zo weinig mogelijke slechte vetten.
 • Sport op zijn minst drie keer per week, iedere keer minstens een uur lang. Vul dit aan door iedere week twee keer te zwemmen, wandelen of fietsen.
 • Drink veel water.
Hangende huid

Populaire middelen om slappe huid rond de armen, benen en andere lichaamsdelen te bestrijden

 • Pers de gel uit een stengel aloëvera en wrijf dit met voorzichtige cirkelbewegingen over het slappe gebied. Herhaal dit minstens één keer per week om een direct verstrakkend effect te krijgen.
 • Neem de pulp van twee vijgen en meng dit goed met het sap uit een citroen om een pasta te krijgen. Breng dit voor het slapen aan op het probleemgebied, laat het twintig minuten zitten en was het af met koud water.
 • Meng een eetlepel honing met een eiwit. Breng met cirkelbewegingen aan op de armen en benen. Laat het 20 minuten zitten en maak het schoon met koud water.
 • Meng een halve beker appelsap met het sap van een halve meloen. Masseer dit voorzichtig in de hangende gebieden. Herhaal twee keer per week voor de beste resultaten.
Huidrol
 • Snijd een kleine meloen in stukken en stop die in een blender. Voeg een halve beker water en het sap van een citroen toe en meng goed. Week vervolgens een gaasje in het mengsel en wikkel dat om de probleemgebieden.
 • Vermaal twee eetlepels vlaszaad en meng dit met vier eetlepels warm water om een pasta te maken. Voeg vervolgens twee druppels essentiële olie van cipres toe en verspreid het mengsel op een doek. Vouw daarna de doek over de helft en bedek het gebied. Pak het in met plastic om de handeling makkelijker en schoner te maken. Herhaal twee keer per week.
 • Rehydrateer een handvol kombu-wier drie uur lang in een glas water. Masseer hiermee de benen in zachte, cirkelvormige bewegingen, met speciale aandacht voor de probleemgebieden.

Oefeningen om de armen te verstrakken

Slappe huid rond de armen kan worden verstrakt en verminderd met spieropbouwende oefeningen, die veelal thuis kunnen worden gedaan – je hoeft dus geen duur sportabonnement af te sluiten om te beginnen:

 • Druk je op op de vloer, zodat je armen het gewicht van je lichaam ondersteunen. Als je nog nooit push-ups hebt gedaan of als je ongetraind bent, kun je je knieën buigen en op de vloer laten rusten voor extra stabiliteit en ondersteuning. Dit maakt het makkelijker om op te drukken en zorgt dat er minder spanning op je rug staat.
Oefeningen om de huid te verstrakken
 • Vul een lege fles met stenen, zand, water of wat je ook in de buurt hebt liggen om een bepaald gewicht te bereiken. Je kunt ook een set gewichten kopen. Zorg ten eerste dat je benen licht uiteen staan en til het gewicht op met je linkerhand tot hij recht boven je hoofd hangt. Ondersteun hierbij je elleboog met je rechterhand. Beweeg daarna het gewicht achter je op en neer met uitgestrekte arm (zonder je hoofd te raken). Herhaal dit vervolgens tien keer en wissel van kant, tot je in totaal twee sets van tien hebt gedaan aan iedere kant.
 • Ga met je benen uit elkaar staan. Neem een zachte bal en plaats deze tussen je rechterhand en de zijkant van hetzelfde been. Druk zo hard als je kunt met de palm van je hand tegen de bal. Herhaal dit twintig keer en wissel van kant.

Oefeningen om slappe huid op de benen te verstrakken

Deze oefeningen zijn gericht op het onderlichaam, dus het effect op delen van het lichaam zoals de armen zal iets langer op zich laten wachten. Fietsen, een klimapparaat, hardlopen, wandelen of zelfs het nemen van de trap in plaats van de lift is een geweldige manier om je onderlichaam te verstrakken en versterken. Zorg voor een oefeningsroutine van vier dagen per week, gedurende een uur per sessie.

Een andere prima manier om je benen en dijen te verstrakken: doe squats met je rug tegen de muur. Beweeg hierbij je lichaam simpelweg op en neer met de buiging van je knieën. Je kunt ook handgewichten vasthouden tijdens het doen van knievallen (lunges). Doe één van beide oefeningen vier keer twaalf maal.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.