Waarom is geraspte bevroren citroen zo gezond?

De therapie van bevroren citroen is in staat vele van de dagelijkse ziektes waaraan we voortdurend worden blootgesteld tegen te gaan, zoals verkoudheid, infecties en griep.
Waarom is geraspte bevroren citroen zo gezond?

Laatste update: 02 oktober, 2018

In onze artikelen hebben we het meerdere malen gehad over de geweldige voordelen van het ’s ochtends drinken van warm citroenwater. Wist je echter dat geraspte bevroren citroen ook geneeskrachtige eigenschappen heeft? Het is tegenwoordig een zeer populaire techniek, waarbij we kunnen profiteren van alle eigenschappen die deze geweldige vrucht te bieden heeft.

Het grootste geheim van de therapie met bevroren citroen is dat je op eenvoudige en heerlijke manier juist dat deel van de citroen kunt gebruiken dat de meeste gezondheidsvoordelen biedt: de schil. Wil je weten hoe? We leggen het uit in dit artikel.

Waarom is bevroren citroen zo heilzaam?

Dit middel wordt soms ook wel bevroren citroentherapie genoemd. De reden hiervoor is dat veel kankerpatiënten dit middel gebruiken als toevoeging aan de chemotherapie die ze ondergaan.

Citroen wordt gebruikt omdat de vrucht een krachtige antioxidant is, die kwaadaardige cellen kan tegengaan en het vermogen heeft het natuurlijke afweersysteem te beschermen. Kankerpatiënten ondergaan zeer heftige en agressieve behandelingen die het immuunsysteem ernstig aantasten.

Daarom is citroen in dit geval erg behulpzaam. We kunnen echter niet zeggen dat dit een middel is dat 100% effectief is tegen kanker. Het is, zoals we hierboven al aangeven, bedoeld als toevoeging aan de medische behandeling die zowel kan helpen de ontwikkeling van tumoren te voorkomen als de heftige effecten van de chemotherapie kan tegengaan.

De anti-kanker krachten die citroen heeft zijn echter niet de enige voordelen van deze vrucht. We zullen nog een paar voordelen behandelen. Waarom probeer je het niet zelf uit?

Een natuurlijke schat van vitamines

De schil van de citroen bevat minstens tien keer meer vitamines dan het sap! Het is zeer interessant om te weten dat juist het deel van de citroen dat we bijna nooit gebruiken de meeste geneeskrachtige eigenschappen biedt. Doorgaans gooien we de schil altijd weg en gebruiken we alleen het sap.

Wil je weten wat voor soort vitamines je lichaam binnenkrijgt door middel van bevroren citroen?

  • Pectine
  • Vitamine C
  • Flavanoïden
  • Meer dan 22 bestanddelen die in staat zijn celoxidatie te vertragen.

Bescherm en versterk het immuunsysteem

Dit is geweldig. De therapie van bevroren citroen is in staat vele van de dagelijkse ziektes waaraan we voortdurend worden blootgesteld tegen te gaan, zoals verkoudheid, infecties, griep… Veel mensen maken bijvoorbeeld rijke infusies van citroenschil voor zichzelf.

Het is echter belangrijk om te weten dat bij het koken van de schil tot wel 40% van de eigenschappen verloren gaan. Wanneer we de schil echter bevriezen, blijven alle voordelen bewaard. Hierdoor creëren we een middel dat makkelijk te consumeren is. Bovendien is het hartstikke lekker.

Bevroren citroen om af te vallen

Zoals je misschien wel weet, is citroen een zeer handige vrucht om te helpen het lichaam te ontgiften en de aanwezigheid van lipiden in het bloed die slecht cholesterol veroorzaken en in ons lichaam worden opgeslagen als vet tegen te gaan.

Volgens voedingsdeskundigen is het zeer goed om ongeveer 75 gram citroen per dag te consumeren om gezond gewichtsverlies te bevorderen. Altijd in combinatie met een gezond dieet natuurlijk. Waarom zou je het niet eens proberen?

Hoe maak je geraspte bevroren citroen?

Citroen en Rasp

Het maken van dit middel is zo eenvoudig dat je het niet meer kunt laten ontbreken in je dagelijkse routine; niet alleen omdat het zo makkelijk is om te maken, maar ook omdat het een heerlijke smaak heeft en je het kunt combineren met smakelijke gerechten. Let op wat je moet doen:

Wat je nodig hebt:

  • 2 citroenen
  • Een rasp

Hoe je het maakt

Het enige wat je hoeft te doen is twee citroenen in de vriezer leggen en ze daar een hele dag te laten liggen. Hier zitten verder geen addertjes onder het gras. Sommige mensen snijden de citroenen van te voren in twee of drie delen, zodat het makkelijk is de citroenen te raspen wanneer ze eenmaal bevroren zijn. Toch is het aangeraden om ze in hun geheel te laten bevriezen.

Hoe je de geraspte bevroren citroenen kunt consumeren

Fruitcocktail

Zoals we eerder al aangaven is het het beste om ongeveer 75 gram bevroren citroen per dag te eten. Hiervoor is het de bedoeling dat je de citroenen raspt zodra ze helemaal bevroren zijn, om ze geheel te consumeren. Wanneer je begint te raspen, zul je gelijk de heerlijke geur van de citroenen ruiken.

Je kunt de geraspte bevroren citroen toevoegen aan je gerechten, om je maaltijd een originele en heerlijke smaak te geven. We geven een paar eenvoudige voordelen van hoe je de citroenrasp kunt consumeren:

  • Voeg 25 gram geraspte bevroren citroen toe aan een bakje natuurlijke yoghurt. Geen suiker toevoegen.
  • Voeg 25 gram geraspte bevroren citroen toe aan je salade tijdens de lunch. Maak bijvoorbeeld een salade van spinazie, noten, verse kaas, een paar stukjes zalm en een paar cherrytomaatjes.
  • Je kunt aan elke verse infusie wat geraspte bevroren citroen toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan koude groene thee of een andere koude natuurlijke drank. Deze optie is ideaal voor in de middag.
  • Ook kun je bevroren citroen goed mengen in vrijwel elke fruitsalade, zoals bijvoorbeeld een salade van stukjes ananas, drie aardbeien, een halve kiwi, gehakte noten en bovenop natuurlijk 25 gram bevroren geraspte citroen.

De techniek met bevroren citroen stelt ons in staat om te profiteren van de geweldige voordelen die de citroenschil biedt. Dat is het deel van de citroen dat we anders bijna altijd weggooien.

Onthoudt dus… vanaf nu heb je geen excuus meer: jijzelf en je hele familie kunnen vanaf vandaag genieten van een ijzersterke gezondheid dankzij dit eenvoudige middel. Waarom leg je niet vandaag nog twee citroenen in de vriezer? 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.



Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.