Voordelen en toepassingen van zuurstofwater

28 juli 2015

Zuurstofwater heeft desinfecterende, blekende en ontsmettende eigenschappen, die erg bevorderend zijn voor je huis, gezondheid en schoonheid. Ontdek meer hieronder!

Waterstofperoxide, beter bekend als zuurstofwater (H2O2) heeft veel bevorderende eigenschappen, die gebruikt kunnen worden in je hele huis. Het is erg belangrijk om te weten dat dit product niet in grote hoeveelheden gebruikt moet worden, aangezien het giftig kan zijn. Maar nu je dit weet, zou je volledig gebruik moeten maken van de vele toepassingsmogelijkheden, vooral de desinfecterende en ontsmettende eigenschappen.

Zuurstofwater kan op verschillende manieren in je huis gebruikt worden. Dit product wordt ook gebruikt in de schoonheidsindustrie, vooral in producten voor je haar.

11 toepassingsmogelijkheden en voordelen van zuurstofwater

Als we rekening houden met de desinfecterende, blekende en ontsmettende eigenschappen van zuurstofwater, dan kan je op de volgende manieren in je huis profiteren van de voordelen.

Wonden schoonmaken

Thuis, op school en in vele medische kantoren wordt zuurstofwater gebruikt om kleine wonden schoon te maken en te desinfecteren. In dit geval is het aanbevolen om 5% (of minder) waterstofperoxide te gebruiken. Dep voor kleine sneetjes een wattenschijfje met de vloeistof op het aangetaste gebied.

Kleren bleken

water

Als een alternatief voor bleek, kan je zuurstofwater gebruiken om kleren wit te maken door één kopje peroxide bij de kleren te doen terwijl je ze laat weken. Het is ideaal voor het verwijderen van bloedvlekken die al in je kleren zitten, door het direct op je kleren aan te brengen. De vlek zal direct verdwijnen!

Voetschimmel

Als je vaak problemen hebt met schimmel op de voeten en nagels, dan is het aanbevolen om een 50/50 mengsel te maken met net zoveel water als waterstofperoxide. Laat je voeten in de avond een paar minuten weken en droog ze daarna goed af.

Zweren in de mond

water2

Zuurstofwater is een uitstekende mondspoeling die effectief, goedkoop en onbekend is. Het is een ideale mondspoeling en veroorzaakt geen interne irritaties. Naast het desinfecteren van de mond, is het ook uitstekend voor het behandelen van ontstekingen, zoals zweren in de mond of keel. Om deze te behandelen is het aanbevolen om het onverdund direct aan te brengen op de bron van de pijn of infectie, maar het is ook effectief als je het met een beetje water mengt, een paar seconden gorgelt en uitspuugt.

Tanden bleken

Als je zuurstofwater gebruikt als een alternatieve mondspoeling, zal je na een tijdje merken dat het ook een effectief middel is om je tanden te bleken!

Darmspoeling

Het is aanbevolen om 235 ml zuurstofwater met 19 liter heet water te mengen. Gebruik niet meer dan aanbevolen.

Klysma

Voor een klysma is het aanbevolen om een eetlepel met 3% zuurstofwater met 1 liter heet, gedestilleerd water te gebruiken.

Huidverkleuring

water3

Zuurstofwater is uitstekend om huidverkleuring en littekens te bestrijden. Als je het consistent gebruikt, dan zul je al binnen twee weken resultaat zien! Het is aanbevolen om het met een wattenschijfje aan te brengen op de aangetaste gebieden, maar doe dit niet in de buurt van je ogen, aangezien dit irritaties kan veroorzaken.

Je onderarmen reinigen

H2O2 is ideaal voor het reinigen en bleken van je oksels, die beschadigd en verkleurd worden door deodoranten. Het kan ook helpen om vervelende geurtjes te bestrijden.

Huis reinigen

water4

Los 60 ml 3% zuurstofwater op in afwasmiddel voor een uitstekende toevoeging, waardoor je afwas meer zal glanzen. Om snijplanken schoon te maken en alle bacteriën die hierin ophopen te doden, kan je het beste 3% waterstofperoxide mengen met een zelfde hoeveelheid azijn. Gebruik tot slot een gelijk mengsel 50/50 warm water en 3% H2O2, om je badkamer, gootstenen, vloeren etc. te desinfecteren.

Highlights in je haar

Veel haarmiddelen en haarkleuring gebruiken zuurstofwater. Je kan dit thuis ook gematigd gebruiken als een natuurlijk middel om je haar lichter te maken. Verdun 3% peroxide met een gelijke hoeveelheid water in een spuitbus. Maak je haar nat en breng het aan op de gewenste gebieden. Kam je haar goed door en droog het met een haardroger. Na een tijdje zal dit delen van je haar lichter maken en er veel natuurlijker uit zien.

Bekijk Ook