Verwijder cholesterol uit de aderen

Citroen heeft een zuiverende werking en stimuleert de verwijdering van vetten en gifstoffen die in de bloedbaan aanwezig zijn.
Verwijder cholesterol uit de aderen

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Cholesterol is een soort vet dat aan de wanden van de aderen blijft kleven. Zo vormt het een groot risico voor iemands gezondheid. Hoewel het lichaam een bepaalde hoeveelheid cholesterol nodig heeft om goed te kunnen functioneren, zorgt een overdaad aan slecht cholesterol ervoor dat iemand een grotere kans heeft op hartziekte of een beroerte, naast vele andere cardiovasculaire problemen.

Het controleren van onze cholesterolgehaltes hangt grotendeels af van het soort voedsel dat we eten. Een gezond dieet dat rijk is aan fruit, groenten, granen en water kan helpen om de resten van slecht cholesterol te verminderen en het risico op ernstigere gezondheidsproblemen verkleinen.

Daarom is het belangrijk om voedselsoorten die rijk zijn aan cholesterol uit je dieet te verwijderen. Dit moet je ook doen met voedingswaren die een opeenstapeling van vet in de aderen veroorzaken.

Gelukkig kun je naast het aanleren van gezonde eetgewoontes ook een aantal natuurlijke remedies gebruiken die kunnen helpen om cholesterol onder controle te houden en kunnen bijdragen aan de verwijdering van vet en gifstoffen die aanwezig zijn in de bloedbaan.

In dit artikel delen we een geweldige natuurlijke remedie van knoflook en citroen. Deze zal helpen de aderen schoon te maken en de bloedsomloop te verbeteren.

Waaruit bestaat dit natuurlijke remedie tegen cholesterol?

Knoflook

Hoewel er tegenwoordig veel verschillende soorten medicijnen bestaan die kunnen helpen een hoog cholesterolgehalte onder controle te houden, blijven veel deskundigen ook natuurlijke remedies aanbevelen om dit probleem te behandelen.

Bewezen is dat medicijnen veel bijwerkingen kunnen hebben, terwijl natuurlijke remedies juist veel gezondheidsvoordelen bieden.

In dit geval bestaat de natuurlijke remedie om de aderen schoon te maken en het cholesterolgehalte te verlagen uit knoflook en citroen – twee ingrediënten die beide belangrijke voedingsstoffen bieden die de verwijdering van alle afvalstoffen die een negatief effect kunnen hebben op de gezondheid stimuleren.

Voordelen van knoflook

Knoflook staat bekend als het beste natuurlijke antibioticum dat je kunt gebruiken. Dit product maakt al voor lange tijd deel uit van het dieet van mensen, daar het niet alleen veel smaak geeft aan onze gerechten, maar ook belangrijke voedingstoffen biedt waar onze gezondheid van kan profiteren.

Studies uitgevoerd in Indië en andere landen over de wereld tonen aan dat het consumeren van knoflook de kans op het ontwikkelen van arteriosclerose en hypertensie kan verkleinen en dat het daarnaast nog andere belangrijke voordelen biedt voor de gezondheid van het hart.

  • Het is een natuurlijke ontstekingsremmer.
  • Het verwijdt daarnaast de bloedvaten en werkt ontgiftend en antistollend.
  • Het heeft ook antiseptische en antibiotische eigenschappen.
  • Het verwijdt de aderen, waardoor het de verwijdering van cholesterol bevordert en de bloedsomloop verbetert.
  • Het beschermt het hart.
  • Het versterkt het immuunsysteem.
  • Het helpt het insulinegehalte te verhogen, waardoor de bloedsuikerspiegel daalt.

Voordelen van citroen

Citroen is een uiterst geneeskrachtig product dankzij de hoge hoeveelheid voedingsstoffen die het bevat, die kunnen helpen bij het behandelen en voorkomen van veel ziektes.

De citroen staat bekend om zijn hoge vitamine C-gehalte en daarnaast bevat de vrucht ook antioxidanten en voedingsstoffen zoals B-complex vitamines, vitamine E en meerdere mineralen: kalium, magnesium, calcium, fosfor, koper, zink, ijzer en mangaan.

Met betrekking tot het cholesterolgehalte en de gezondheid van de aderen heeft citroen een ontgiftende werking en is het in staat de verwijdering van vetten en gifstoffen aanwezig in de bloedbaan te stimuleren.

Het citroenzuur kan helpen het vet in de aderen te oxideren en verwijderen, waardoor het niet aan de aderwanden blijft kleven en zo een vernauwing veroorzaakt.

Remedie om de aderen te reinigen en cholesterol te verwijderen

verwijder cholesterol met knoflook

Dit geneesmiddel van knoflook en citroen is in de laatste jaren erg populair geworden over de hele wereld nadat bewezen werd dat het een effectieve manier is om het cholesterolgehalte te verlagen en het immuunsysteem te versterken.

Ingrediënten

  • 4 knoflooktenen
  • 4 kleine citroenen
  • 3 liter gekookt en gedistilleerd water

Instructies

Als eerste maak je de knoflook schoon en snijd je deze fijn. Snijd de citroenen in schijfjes en meng ze in een kom met de knoflook. Giet het lauw warme water over het mengsel van knoflook en citroen. Meng vervolgens de ingrediënten door elkaar in de blender tot er een gladde vloeistof ontstaat.

Wanneer het mengsel klaar is, giet je het over in een glazen kom en laat je het drie dagen afkoelen in de koelkast. Na drie dagen giet je het nog even door de zeef alvorens het klaar is om te gebruiken.

Hoeveelheid

Het beste is om drie keer per dag 50 ml van deze remedie te drinken, voorafgaand aan een maaltijd. Aangeraden wordt echter om dit geleidelijk aan op te bouwen. Begin met het drie keer per dag innemen van één of twee eetlepels voorafgaand aan elke maaltijd.

Pas deze zuivering één keer per jaar toe, waarbij je het middel veertig dagen achtereenvolgend inneemt. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.