Hoe maak je een verstevigende olie voor je benen

Hoewel je bij het toepassen van deze toner meteen verlichting voelt moet je wel in gedachten houden dat het effect alleen merkbaar is bij continu gebruik.
Hoe maak je een verstevigende olie voor je benen

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Als je je benen stevig en strak wilt houden, willen we duidelijk zijn: er is geen wondermiddel waardoor ze er zo uit gaan zien. Dit deel van je lichaam dat je figuur voor een groot deel bepaald kan problematisch zijn. Per slot van rekening is dit het gedeelte waar vet, cellulitis en andere schoonheidsproblemen verschijnen waardoor je je ongemakkelijk voelt. Een verstevigende olie kan daarop het antwoord zijn. 

Er zijn veel producten gemaakt die je uitwendig gebruikt om slapte van de huid te verminderen. Maar je moet ze combineren met dagelijkse lichaamsbeweging en een gezond dieet.

Het is ook goed om te weten dat er enkele natuurlijke behandelingen zijn. Dankzij hun ingrediënten verstevigen ze het huidweefsels in dit deel van je lichaam.

In dit artikel willen we een zelfgemaakte verstevigende rozemarijnolie met je delen. Voor een lage prijs vermindert het een slappe huid en slechte circulatie in je benen.

Ben je er klaar voor?

Verstevigende olie met rozemarijn voor je benen

Hoe maak je een verstevigende olie voor je benen?

Deze verstevigende rozemarijnolie voor je benen is een natuurlijk product. Het wordt gemaakt door de rozemarijn fijn te maken in extra vierge olijfolie.

 • Deze ingrediënten vallen op door hun vetzuren, antioxidanten en aminozuren. Nadat ze door je huid zijn opgenomen helpen deze verbindingen om slappe huid en cellulitis te verminderen.
 • Het toepassen door middel van massages helpt de bloedsomloop in het onderste deel van je lichaam te vergroten. Als gevolg hiervan voorkomt dit het verschijnen van gesprongen adertjes en spataderen.
 • Deze verstevigende olie bevat vitamine A, C en E. Deze zijn nodig voor de ondersteuning van een goede productie van collageen en elastine in je huid.
 • Daarnaast is deze verstevigende olie perfect voor het verbeteren van je lymfestelsel. Dit bevordert namelijk de verwijdering van gifstoffen, vloeistoffen en andere soorten afvalstoffen die op een of andere manier van invloed zijn op je huid.
 • Hoewel het niet helpt om slappe spiermassa te verminderen is het een geweldige aanvulling om de huid op dit deel van je lichaam te verstevigen.
 • Het helpt je ook om je vermoeide benen te ontspannen. Hierdoor vermindert het ontsteking en pijn. De essentiële vetzuren voeden en versterken onder andere de vezels van je huid. Daardoor helpt het de ernst van striae op je dijen en bilspieren te verminderen.

Hoe maak je verstevigende olie met rozemarijn?

Hoe maak je verstevigende olie met rozemarijn?

Om de verstevigende eigenschappen van deze natuurlijke rozemarijnolie te krijgen, hoef je alleen maar een paar eenvoudige stappen te volgen.

Je kunt de ingrediënten gemakkelijk in een reformwinkel of supermarkt krijgen. En als je commerciële producten koopt zijn ze veel goedkoper.

We raden echter aan om extra vierge olijfolie te gebruiken. Dit omdat de meer geraffineerde varinanten niet dezelfde voedingskwaliteit hebben.

Ingrediënten

 • 8 takjes verse rozemarijn
 • 1 kop extra vierge olijfolie

Gerei

 • Een glazen pot met deksel
 • Een houten lepel

Instructies

Instructies voor het maken van een verstevigende olie voor je benen
 • Was de verse rozemarijntakjes goed. Droog ze daarna op kamertemperatuur.
 • Wanneer ze klaar zijn snij je ze in stukjes. Doe ze vervolgens in een glazen pot.
 • Giet de olijfolie over de rozemarijn en roer met de houten lepel.
 • Doe daarna de deksel op de pot. Laat deze vervolgens 20 dagen op een koele, donkere plek staan.
 • Gedurende deze tijd, maak je de pot om de 2 of 3 dagen open. Roer de ingrediënten dan met de houten lepel door elkaar.
 • Na 20 dagen maak je de pot open. Daarna zeef je de olie door een doek. De overblijfselen van de takken kun je daarna weggooien.

Toepassing

 • Doe een beetje van deze verstevigende olie in de palm van je handen. Wrijf het daarna op je benen met soepele, cirkelvormige bewegingen.
 • Masseer je benen daarna gedurende 5 tot 8 minuten. Oefen druk uit met je vingertoppen om het beste resultaat te krijgen.
 • Zorg ervoor dat de olie door je huid wordt opgenomen zonder het af te spoelen. Laat het vervolgens de hele nacht inwerken.
 • Herhaal deze behandeling 2 tot 3 keer per week om goede resultaten te krijgen.

Houd er rekening mee dat hoewel je benen zich onmiddellijk ontspannen voelen, de verstevigende effecten van deze olie niet slechts na één behandeling al zichtbaar zal zijn.

Het is daarom belangrijk om het meerdere keren per week consequent toe te passen. Alleen dan zul je de belangrijkste voordelen ervan gaan merken.

Vergeet ook niet dat dit geen wondermiddel is om je benen te verstevigen. Daarom moet je het aanvullen met een goed dieet, veel water drinken en sporten. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Segers, A. M., de Forteza, I. E., Conforti, F. Y., & Abulafia, J. (1985). Celulitis. Medicina Cutanea Ibero-Latino-Americana. https://doi.org/10.1016/S0212-5382(03)71862-7
 • Del Carmen González Ramos, M., Galimberti, D., Montero, D. C. V., Sharon, S. S., Bollea, L. A., & Galimberti, R. L. (2015). Celulitis: tratamiento combinado con mesoterapia, láser y radiofrecuencia. Dermatologia Cosmetica, Medica y Quirurgica.
 • Sasikumar, B. (2012). Rosemary. In Handbook of Herbs and Spices: Second Edition. https://doi.org/10.1533/9780857095671.452
 • Calabriso, N., Scoditti, E., Pellegrino, M., & Annunziata Carluccio, M. (2014). Olive Oil. In The Mediterranean Diet: An Evidence-Based Approach. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-407849-9.00013-0

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.