Verstevig je oogleden met een zelfgemaakte crème

Je oogleden zijn een erg gevoelige zone van je gezicht. Hoe kan je voorkomen dat ze tekenen van veroudering gaan vertonen? Leer in dit artikel hoe je dat kan doen!
Verstevig je oogleden met een zelfgemaakte crème

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Je oogleden zijn veel gevoeliger dan andere zones van je gelaat. Ze hebben de neiging om in te vallen en vroegtijdige tekenen van veroudering te vertonen. Dat komt omdat ze rechtstreeks blootgesteld worden aan zonlicht en gifstoffen. Maar hoe verstevig je oogleden?

Soms kan deze aandoening ook te wijten zijn aan erfelijke factoren. Maar vaak weerspiegelt het een voedingstekort dat het gevolg is van een gebrek aan verzorging.

Je kunt dit probleem corrigeren met een aantal chirurgische ingrepen. Dit zal vooral in de meer extreme gevallen de aangewezen methode zijn. Maar er bestaan ook minder agressieve behandelingen die je thuis kunt gebruiken.

Eén van de mogelijkheden is een volledig natuurlijke crème die je thuis zelf kunt maken. Het verbetert de veerkracht en de stevigheid van de huid dankzij de ingrediënten die het bevat.

Ontdek in dit artikel alle voordelen die dit middel biedt. Leer ook hoe je het thuis zelf kunt maken door slechts een paar eenvoudige stappen te volgen.

Verstevig je oogleden met een volledig natuurlijke zelfgemaakte crème

Verstevig je oogleden met zelfgemaakte creme

Je oogleden hebben een aantal voedingsstoffen nodig om stevig en veerkrachtig te worden. De ingrediënten in deze zelfgemaakte crème verschaffen die belangrijke elementen die zo onontbeerlijk zijn voor de oogleden. Bovendien zijn ze niet te hard en veroorzaken ze geen ongewenste effecten.

 • Wanneer je deze crème regelmatig aanbrengt dan zal het de productie van collageen en elastine ondersteunen. Dat zijn twee bestanddelen die ervoor zorgen dat de huid glad blijft en geen vlekken vertoont.
 • Dit middel bezit ontstekingsremmende en verfrissende eigenschappen. Het is geschikt om zwelling en vermoeidheid te verminderen. Deze effecten tasten immers meestal deze zone van het gelaat aan.
 • Het bevat een grote hoeveelheid antioxidanten, die de negatieve effecten van vrije radicalen verminderen. Het voorkomt het verlies van veerkracht en het optreden van vroegtijdige rimpels.
 • Deze crème bevat ook vitamine C en E. Beide vitaminen zijn noodzakelijk om de circulatie te stimuleren en de vernieuwing van de cellen te bevorderen.
 • In deze behandeling zitten ook essentiële vetzuren. Deze bestanddelen helpen om de natuurlijke vochtigheid van de huid te bewaren. Op die manier wordt het onaangename gevoel van droogheid vermeden.
 • En bovenop alle hierboven genoemde effecten vinden we in dit middeltje ook een aantal onmisbare voedingsstoffen. Die vormen een beschermende laag tegen de effecten van de UV-stralen van de zon. Ze voorkomen ook dat de gevoelige huid van het gelaat verzwakt.

Hoe maak je deze crème om de oogleden te verstevigen?

Verstevig je oogleden met aloevera

Het is belangrijk dat je verse en honderd procent biologische ingrediënten gebruikt om deze crème thuis zelf te maken.

Want biologische producten bevatten meer en sterkere voedingstoffen. Bovendien zijn ze niet blootgesteld aan pesticiden of andere chemicaliën die schadelijk zijn voor de gezondheid.

 • We gaan deze crème maken met gel van de aloëvera plant. Die bevat immers veel vitaminen, mineralen en antioxidanten. Dankzij die elementen zal het de vernieuwing van de cellen stimuleren en er voor zorgen dat de huid weer veerkrachtig wordt.
 • De andere bestanddelen van deze verstevigende crème zijn havervlokken en natuurlijke yoghurt. Die hebben een exfoliërend effect en werken verzachtend. Daarnaast verwijderen ze de dode huidcellen en de onzuiverheden die zich in deze zone bevinden.
 • Een laatste element dat we aan de crème toevoegen is komkommer. Dat doen we om meer veerkracht aan de huid te geven. Dat is vooral nodig als de huid al begint te hangen.

Welke ingrediënten heb je nodig?

 • 4 eetlepels aloëveragel (60 g)
 • 2 eetlepels havervlokken (20 g)
 • 4 eetlepels gewone yoghurt (72 g)
 • 5 schijfjes geschilde komkommer

Hoe maak je deze crème?

 • Snij een blad van de aloëvera doormidden. Haal nu voorzichtig de gel er uit, die zich in het blad bevindt. Zorg er voor dat je minstens vier eetlepels van deze gel hebt.
 • Meng daarna de aloëveragel met de havervlokken, de natuurlijke yoghurt en de komkommer. Doe dan dit mengsel in de blender.
 • Mix alle ingrediënten goed tot de crème glad is en alle stukjes verdwenen zijn.

Hoe breng je de crème aan?

 • Verwijder alle make-up van je oogleden en van de zones rond de ogen. Was de huid met water en zeep voordat je de crème aanbrengt.
 • Smeer nu een kleine hoeveelheid van de zelfgemaakte crème op de oogleden. Wees voorzichtig en let op dat de crème niet in de ogen druppelt.
 • Bedek de huid goed. Je kunt de crème ook aanbrengen op de zones rond de ogen.
 • Laat het gedurende dertig minuten inwerken. Spoel de huid daarna af met koud water.
 • Bewaar de rest van de crème in de koelkast. Verstevig je oogleden door de behandeling elke avond te herhalen.

Wel, ben je er klaar voor om het uit te proberen? Als je merkt dat je oogleden wat beginnen te hangen of je maakt je zorgen dat de stevigheid in deze zone van je gelaat wat aan het verminderen is, verstevig je oogleden dan deze natuurlijke crème en voeg het toe aan je dagelijkse schoonheidsroutine.

Houd er echter rekening mee dat je wellicht niet onmiddellijk de effecten zult merken. Dat geldt eigenlijk voor alle behandelingen. De huid zal misschien zachter en veerkrachtiger voelen na de eerste behandeling. Maar het is noodzakelijk dat je de behandeling regelmatig toepast.

Verstevig je oogleden door de crème minstens drie keer per week aan te brengen. Dan zal je optimaal van de voordelen profiteren. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.