Verjong je gezicht met ijstherapie
De gezichtshuid wordt dagelijks blootgesteld aan verschillende factoren die het verouderingsproces kunnen versnellen. Als je je gezichtshuid niet goed verzorgt, kunnen er veranderingen in het uiterlijk die esthetisch onaangenaam zijn ontstaan. Dit kun je echter voorkomen met ijstherapie.
Om de schade die veroorzaakt wordt door vervuiling, blootstelling aan de zon en slechte voeding tegen te gaan, heeft de cosmetische industrie een reeks van huidverzorgingsproducten gecreëerd. Zoals je waarschijnlijk weet, zijn deze bedoeld om je gezicht te vernieuwen en verjongen.
Veel van deze producten zijn echter duur en vallen buiten het bereik van de meeste mensen. Dat geldt vooral als je je bedenkt dat deze producten iedere dag moeten worden gebruikt.
Gelukkig zijn er alternatieven om je huid te verzorgen en te verjongen zonder dat je er veel geld in hoeft te investeren.
Wat zijn de voordelen van het verjongen van je huid met ijstherapie?
Men heeft in het Midden-Oosten een techniek ontwikkeld die het gezicht verjongt. Deze zou als volgt werken: door ‘s ochtends en ‘s avonds ijs over je rimpels te wrijven, hydrateer je de huid. Bovendien verstevig je deze ook zo en voorkom je dat er nieuwe lijntjes en rimpels ontstaan.
Inmiddels valt ijstherapie gewoon onder de routine van schoonheidsbehandelingen in kuuroorden en schoonheidscentra. Het is echt effectief bij de zorg voor de huid en de verjonging hiervan.
In het algemeen is ijstherapie ideaal voor:
- Het bestrijden van acné. Ook is het goed tegen vlekken die op de huid verschijnen als gevolg van blootstelling aan de zon en hormonale veranderingen.
- Het stimuleren van de bloedstroom. Dit helpt bij het verjongen van de huid.
- Vernieuwing en versteviging van het gezicht met zo min mogelijk bijwerkingen.
- Het voorkomen en bestrijden van de vroege verschijning van rimpels.
- Het sluiten van de poriën en het voorkomen van mee-eters.
- Preventie van ontsteking rond de ogen en de wallen die eronder verschijnen.
Hoe pas ik een gezichtsbehandeling met ijs toe?
IJstherapie voor het gezicht is zeer betaalbaar en vergt niet veel inspanning. Het is belangrijk om consistent te zijn met dit soort behandelingen. Zorg er ook voor dat het een vast onderdeel van je normale schoonheidsroutine wordt.
Om deze behandeling dagelijks toe te passen, ga je als volgt te werk:
- Voordat je begint, maak je de huid van het gezicht zorgvuldig schoon. Zorg ervoor dat je huid volledig vrij is van make-up.
- Wikkel het ijs in een katoenen doek of handdoek. Breng het ijs niet rechtstreeks aan op de huid; dit kan in bevriezing resulteren.
- Wrijf de doek over de verschillende delen van het gezicht. Doe dit ongeveer 1-2 minuten op elk gebied.
- Masseer de kaak, kin, voorhoofd, wangen en rond de neus met kleine, cirkelvormige bewegingen. Wees voorzichtig rond de ogen.
- Beëindig de behandeling door het toepassen van een natuurlijke gezichtsbehandelingstoner of een middel tegen acné.
Hoe pas je het toe op een huid met acné en puistjes
Om acné en lelijke puistjes te bestrijden is het noodzakelijk om de oorzaak van het probleem te vinden. Ook dien je gebruik te maken van de juiste behandeling voor jouw huidtype. Bij de zoektocht naar deze behandeling kan een schoonheidsspecialiste of dermatoloog je helpen.
IJs helpt bij het verjongen van de huid en bestrijdt overtollige olie. Dit wordt geassocieerd met acné en puistjes. Hiertoe ga je als volgt te werk:
- Wrijf het ijs overal over de getroffen gebieden gedurende 2-3 minuten, totdat het gebied koud aanvoelt.
- Houd het niet langer op de huid dan de aanbevolen tijd, omdat dat pijn en bevriezing kan veroorzaken.
- Pas na de ijstherapie breng je de behandeling tegen acné aan.
Onthoud het volgende…
Deze behandeling duurt maximaal vijftien minuten. Bovendien moet het voor de beste resultaten zowel ‘s morgens als ‘s avonds worden uitgevoerd.
Voor bijkomende voordelen om de huid te verjongen kun je de ijsblokjes met citroen, rozenwater, groene thee, komkommerwater of kamillethee maken.
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- Orozco, B., Campo, M., Anaya, L., Atuesta, J., Ávila, M., Balcázar, L., & Al, E. (2011).Guías colombianas para el manejo del acné: una revisión basada en la evidencia por el Grupo Colombiano de Estudio en Acné. Revista de la Asociación Colombiana de Dermatología y Cirugía Dermatológica, 19(2), 129-157. https://revista.asocolderma.org.co/index.php/asocolderma/article/view/373
- Apt, D. P., Saavedra, R. D., & Waissbluth, M. (2010). Rejuvenecimiento no ablativo. Revista Médica Clínica Las Condes, 21(1), 87-96. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0716864010705101
- Arenas, M. A., Ramos, T. C., & Fernández-Argëlles, E. L. (2005). Utilización de la crioterapia en el ámbito deportivo. E-balonmano. com: Revista de Ciencias del Deporte, 1(1), 17-23. https://www.researchgate.net/publication/43166433_Utilizacion_de_la_crioterapia_en_el_ambito_deportivo_The_use_of_cryotherapy_in_the_sport
- Espinoza, H. G., Bustamante, I. L., & Pérez, S. M. (2010). Revisión sistemática sobre el efecto analgésico de la crioterapia en el manejo del dolor de origen músculo esquelético. Revista de la Sociedad Española del Dolor, 17(5), 242-252. http://scielo.isciii.es/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1134-80462010000500005
- EULUFÍ, A., CALDERÓN, W., CUADRA, Á., DANILLA, S., LÉNIZ, P., ROCO, H., … & EULUFÍ, C. (2006). Quemaduras por frío: Revisión de 10 Años. Revista chilena de cirugía, 58(5), 336-340. https://scielo.conicyt.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0718-40262006000500005