Stof verwijderen van je meubelen met deze vijf ingrediënten

Het is onmogelijk om te voorkomen dat stof je huis binnendringt. Je kan wel vermijden dat stof zich op je meubelen opstapelt en ze beschadigt. Zorg er dus voor dat je zo nu en dan de meubelen schoonmaakt.
Stof verwijderen van je meubelen met deze vijf ingrediënten

Geschreven door Jose Popoff

Laatste update: 09 augustus, 2022

Het is onvermijdelijk: of je nu wel of niet het stof verwijdert, het zal zich blijven opstapelen op je meubelen. Want de stofdeeltjes zijn zo klein dat het bijna onmogelijk is om te voorkomen dat ze je huis binnendringen. Telkens als je de deur van je huis opent, sijpelen de stofdeeltjes in de lucht en op je kleding het huis binnen. En dit stof zal ongetwijfeld de weg naar je meubelen vinden. Hoe kun je stof verwijderen van je meubelen?

Als je stof op je meubelen laat opstapelen dan zullen ze sneller aftakelen. Bovendien zullen ze er dof uitzien en hun glans verliezen. Stof dat zich verzamelt, heeft ook ernstige effecten op de gezondheid. Het veroorzaakt allergieën en aandoeningen van de luchtwegen. Dit is de reden dat je een routine moet opstellen waarmee je het stof in je huis verwijdert.

Stof verwijderen met vijf ingrediënten

Producten die stof verwijderen van je meubelen

In dit artikel laten we kennismaken met vijf producten. Ze zullen je helpen om stof verwijderen van je meubelen makkelijker te maken. Onthoud ook dat afstoffen niet doeltreffend is. Het beste wat je kunt doen, is het stof opvangen en verwijderen. Zo zorg je ervoor dat het zich niet ergens anders vasthecht.

1. Een huishoudelijk schoonmaakmiddel met azijn en olijfolie

Azijn

 

Dit huishoudelijk schoonmaakmiddel kan je gemakkelijk maken. Want je hebt alleen ingrediënten nodig die je in je huis al bij de hand hebt.

Ingrediënten

 • 2 eetlepels olijfolie (20 g)
 • 1/2 theelepel etherische citroenolie (3 g)
 • 1/4 kop witte azijn (60 ml)
 • 420 ml water
 • een verstuiver (500 ml)
 • 1 microvezeldoek

Bereiding

 • Begin met de olijfolie en de etherische citroenolie te mengen.
 • Voeg dan het water en witte azijn toe. Meng alles goed en giet het in een verstuiver zodra je een egaal mengsel hebt.
 • Verstuif dan deze oplossing op de meubelen en laat het enkele minuten inwerken.
 • Wrijf het tenslotte met een microvezeldoek af.
 • Dit mengseltje is heel doeltreffend. Het werkt vooral zeer goed op glazen, metalen, houten en leren oppervlakken.

2. Meubelschoonmaakdoekjes 

Je kan stof verwijderen van je meubelen door deze oplossing te gebruiken. Zo houd je de meubelen stofvrij. Het enige wat je moet doen is één keer per dag de houten meubelen met deze doekjes schoon te maken.

Je vindt deze meubelschoonmaakdoekjes in de supermarkt tegen betaalbare prijzen. Wanneer je ze regelmatig gebruikt, zal je voorkomen dat het opgestapelde stof vlekken achterlaat op je houten meubelen.

3. Zuiveringszout

Het stof dat je in het licht of op de meubelen ziet, bestaat niet alleen uit bodemdeeltjes. Het is ook samengesteld uit dode huidcellen en uit vele ziektekiemen. Tot deze ziektekiemen behoren onder andere de huisstofmijt en andere vijanden die de gezondheid bedreigen.

Je kan zuiveringszout gebruiken om oppervlakten schoon te maken. Het is vooral handig om metalen oppervlakken te reinigen. Zuiveringszout kan echter ook doeltreffend zijn om stof te verwijderen.

Gebruik zuiveringszout op de volgende manier om schoon te maken. Volg deze richtlijnen en zorg ervoor dat je meubelen er piekfijn uitzien.

Stof verwijderen met zuiverigszout

4. Azijn of citroensap 

Azijn is een bijtend middel dat helpt om ziektekiemen te verwijderen. Omdat het een ontsmettend effect heeft, helpt het om de micro-organismen te doden die in het stof aanwezig zijn.

Hoewel het deze uitstekende eigenschap bezit, heeft het ook een negatief aspect. Want de geur van azijn kan in de oppervlakken dringen die je wilt schoonmaken.

Daarom bevelen we aan om het te mengen met olijfolie en etherische olie. Als je de geur van azijn niet lekker vindt, probeer dan citroensap te gebruiken.

Laat een doek in citroensap weken en maak daarna met dit doek je meubelen schoon. Ze zullen er uitzien als nieuw!

5. Babydoekjes

Deze doekjes zijn vochtig, ontsmettend en goedkoop. Bovendien zijn ze heel veelzijdig. Je kan ze gebruiken om stof uit nauwe hoekjes te verwijderen. Maar het beste aspect van babydoekjes is dat ze een verfrissende geur achterlaten. Als je niet van hun geur houdt, kan je altijd geurloze doekjes kiezen.

We weten dat jij je eigen trucjes hebt om het stof van je meubelen te verwijderen. Laat het ons weten en vertel ons ook wat je denkt van onze tips!


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.