Spataderen bestrijden met deze remedie van appelazijn en groene tomaten

Bij uitwendig gebruik, kan dit middeltje van groene tomaten en appelazijn erg behulpzaam zijn om het ongemak dat spataderen veroorzaken effectief tegen te gaan.
Spataderen bestrijden met deze remedie van appelazijn en groene tomaten

Laatste update: 13 november, 2018

Spataderen zijn in principe verwijde aderen. De aderen raken verwijd als gevolg van problemen met de bloedsomloop, aangezien de aderen niet in staat zijn om het bloed op normale wijze terug naar het hart te sturen. Maar kan je spataderen bestrijden met een zelfgemaakte remedie van appelazijn en groene tomaten?

Spataderen zijn een van de meest voorkomende esthetische problemen waar vrouwen tegenwoordig last van hebben. Over het algemeen ontstaan ze op latere leeftijd als gevolg van genetische en hormonale problemen.

In een gezond lichaam zorgen de hartkleppen ervoor dat bloed voortdurend door het lichaam stroomt. Hierdoor circuleert het bloed de hele tijd van je hart naar je onderlichaam en weer terug naar je hart.

Vanwege slijtage en verzwakking kunnen er echter problemen ontstaan. Hiertoe behoren ook ontstekingsproblemen die het ontstaan van spataderen veroorzaken.

In eerste instantie blijven spataderen onopgemerkt. En vormen ze ook niet echt een probleem voor de gezondheid. Naarmate er wat tijd verstrijkt, kunnen ze echter een onaangenaam zwaar gevoel en pijn in de benen veroorzaken.

Daarom is het belangrijk om je aderen goed in de gaten te houden. Als je merkt dat je last begint te krijgen van spataderen is het verstandig om gezondere gewoontes aan te leren en kun je proberen spataderen bestrijden met remedies die het genezingsproces kunnen bevorderen.

In dit artikel delen we daarom een alternatief middeltje gemaakt van appelazijn en groene tomaten dat erg behulpzaam kan zijn. Dit middel staat vooral bekend om de kalmerende en ontstekingsremmende werking die het heeft, wat erg belangrijk is om dit probleem tegen te kunnen gaan.

Let goed op!

Spataderen bestrijden met deze zelfgemaakte remedie van appelazijn en groene tomaten

Spataderen bestrijden met een combinatie van groene tomaten en appelazijn is een zeer goede natuurlijke behandeling. Het kan namelijk helpen om de grootte van de spataderen in je benen te verminderen.

Het is de bedoeling om dit middel uitwendig te gebruiken. Nadat je het een paar keer hebt aangebracht, zul je merken dat de ontsteking in de aangetaste aderen verminderd is. Bovendien helpt dit middeltje om de bloedsomloop te verbeteren.

Het bestaat uit een mengsel van essentiële ingrediënten, waaronder verschillende vitamines en mineralen. Wanneer dit mengsel door je huid geabsorbeerd wordt, helpt het om je lymfestelsel te ondersteunen.

Zodoende is het lichaam weer in staat om opgehoopt vocht en gifstoffen naar behoren te elimineren. En zullen deze factoren niet langer een obstakel vormen in je poging om dit probleem onder controle te houden.

De voordelen van appelazijn

Spataderen

Appelazijn is een natuurlijke tonic. Het heeft een vaatverwijdende en ontstekingsremmende werking. En nadat je het een tijdje regelmatig op je huid hebt aangebracht, kan het helpen om de zichtbaarheid van spataderen te verminderen.

Het bevat zowel natuurlijke zuren als vitamines en mineralen. Deze voedingsstoffen bevorderen de bloedsomloop. Tegelijkertijd kan appelazijn helpen om het risico op vroegtijdige veroudering te verkleinen.

Het uitwendig aanbrengen van appelazijn heeft een pijnstillende en ontspannende werking. Dit kan handig zijn in het geval dat je spataderen pijn beginnen te veroorzaken en je stijf maken.

En alsof dit niet al genoeg was, bevat appelazijn ook voedingsstoffen die gunstig zijn voor de gezondheid van je huid. Dat wil zeggen, het heeft eigenschappen die ervoor zorgen dat je huid stevig blijft.

De voordelen van groene tomaten

Spataderen

Tegenwoordig begint het uitwendig aanbrengen van groene tomaten steeds populairder te worden, aangezien het een goedkoop en effectief middeltje is. Voor onaantrekkelijke spataderen bestrijden met een zelfgemaakte remedie is het zeer behulpzaam om groene tomaten toe te voegen.

Deze groente bevat een grote hoeveelheid lycopeen. Dit is een antioxidant dat kan helpen om oxidatieve stress en ontstekingen tegen te gaan.

De natuurlijke zuren die groene tomaten bevatten zijn soortgelijk aan sommige van de bestanddelen die aspirine bevat. Daarom kunnen groene tomaten helpen om de bloedsomloop te bevorderen en het risico op bloedpropjes te verkleinen.

In sommige gevallen kan het zelfs helpen om de werking van de aderkleppen te herstellen. Dit zorgt ervoor dat de veneuze terugstroom verbetert.

Daarnaast is het een heerlijk verfrissend ingrediënt. Groene tomaten zijn rijk aan water en door ze uitwendig aan te brengen kun je vermoeidheid en spanning verminderen.

Hoe kun je spataderen bestrijden met deze remedie van appelazijn en groene tomaten?

Spataderen

Om dit middeltje tegen spataderen te maken, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je 100% biologische appelazijn gebruikt. De reden hiervoor is dat de gefilterde en bewerkte varianten niet dezelfde voedingswaarde hebben.

Onthoud daarnaast dat het noodzakelijk is om de appelazijn te mengen met gelijke delen water, aangezien het vanwege de zuren die het bevat in pure vorm iets te agressief kan zijn voor de huid.

Als je echter geen gevoelige huid hebt, dan kun je ook proberen om het puur op je huid aan te brengen.

Ingrediënten

 • 5 groene tomaten
 • 1 kop appelazijn

Hulpmiddelen

 • Een glazen potje met deksel
 • Zelfklevend verband of zelfklevend gaas

Instructies

 • Snijd de groene tomaten in plakjes en leg deze in de glazen pot.
 • Giet hier vervolgens de appelazijn overheen. Doe de deksel op de pot en laat de ingrediënten zo minstens 48 uur staan.
 • Bewaar de pot op een donkere plek, zodat de bestanddelen zich goed kunnen concentreren.

Hoe gebruik je deze remedie?

Spataderen

 • Haal een paar tomatenschijfjes uit het potje en leg deze op je spataderen.
 • Zorg ervoor dat de aangedane delen van je benen volledig bedekt zijn. Wikkel hier vervolgens zelfklevend verband of gaas omheen, zodat de schijfjes op hun plek blijven.
 • Laat de tomaten en de appelazijn ongeveer veertig minuten hun werk doen. Spoel je benen dan af met koud water.
 • Herhaal deze behandeling minstens twee weken achter elkaar iedere dag.

Heb jij last van spataderen? Probeer dan eens om dit middeltje te maken en pas het dagelijks toe om de beste resultaten te behalen.

Onthoud echter wel dat dit natuurlijk geen wondermiddeltje is of iets dergelijks. Hoewel het wel zeer handig kan zijn om dit probleem significant te verminderen.