Signalen dat hij niet de man voor jou is
Heb jij je ooit afgevraagd of hij wel de man voor jou is?
Wanneer we verliefd zijn schenken we vaak geen aandacht aan bepaalde alarmbellen. Die kunnen soms afgaan omtrent de geschiktheid van de persoon die we uitgekozen hebben.
Het maakt niet uit of de mensen die van ons houden ons erop wijzen. Want we moeten het zelf beseffen. Maar wat hulp van anderen is nooit slecht.
Daarom stellen we je in dit artikel enkele signalen voor die er op wijzen dat hij misschien niet de man voor jou is.
Hoe kan je weten dat hij niet de man voor jou is?
Het is allereerst erg belangrijk dat je objectief bent. Probeer te bepalen of sommige of meerdere van de volgende situaties jou bekend voorkomen. Check of je ze in je huidige relatie ervaren hebt.
Misschien zijn dit de signalen die je nodig hebt om te beseffen dat hij niet de man voor jou is.
We raden ook dit artikel aan: Gebruikt je partner je of houdt hij of zij van je?
1. Hij is geïnteresseerd in je geld of je bezittingen
Als je een goede baan, je eigen huis, een auto hebt of je familie heeft geld, dan moet je voorzichtig zijn. Want veel mensen kunnen verblind zijn door hebzucht.
Dit betekent niet dat dit altijd gebeurt. Maar je moet opletten als hij jou om geld vraagt. Misschien wil hij altijd dat jij betaalt wanneer jullie op stap gaan. Of hij probeert je te overtuigen om iets dat jouw eigendom is op zijn naam te zetten, enzovoort.
2. Hij kan niet met je huisdier overweg
Dieren zijn wijs. En meestal hebben ze het ook juist wanneer ze iemand niet leuk vinden.
Stel dat je je partner meegenomen hebt naar huis en je hond heeft naar hem gegromd of geprobeerd hem te bijten. Dan kan dit de eerste keer normaal zijn omdat elkaar niet kennen. Maar let op als dit gedrag na verloop van tijd blijft voortduren.
Kijk ook hoe je partner jouw huisdier behandelt. Misschien gedraagt hij zich vriendelijk als jij erbij bent. Maar wanneer jij naar het toilet of naar de keuken gaat, mishandelt hij hem of haar wellicht.
3. Hij praat niet over de toekomst
Vanaf het moment dat koppels ongeveer een jaar samen zijn, beginnen ze te praten over gemeenschappelijke projecten.
Sommige koppels doen er langer over en andere hebben minder tijd nodig. Maar op een bepaald moment komen deze onderwerpen ter sprake, over trouwen, kinderen, samenwonen enzovoort.
Als jullie al een tijdje uitgaan en hij weigert over deze onderwerpen te praten, dan komt dat omdat hij iets verbergt. Misschien wil hij zich niet binden. Of misschien heeft hij nog een andere relatie en bedriegt hij jou.
Lees ook dit artikel: Tien tips van gelukkige koppels
4. Hij stelt je niet voor aan zijn familie of vrienden
In het begin van een relatie is het normaal dat je alleen maar met zijn tweetjes wilt zijn. Maar op een bepaald moment is het tijd voor het “populaire” voorstellen aan de familie en de vrienden.
Stel dat hij je niet wil meenemen naar de zondagse familielunch in het huis van zijn ouders. Of hij wil niet dat je met hem meegaat naar feestjes. Dan moet je eigenlijk al gaan twijfelen of hij wel de man voor jou is.
Net als in het vorige geval kan de reden zijn dat hij geen formele relatie wil (en dan neemt hij jou niet serieus). Maar de kans is groter dat hij nog een vriendin heeft die hij in zijn sociale kring al voorgesteld heeft.
5. Hij loopt voor op het schema
Ook dit kan een waarschuwingssignaal zijn dat je partner niet geschikt is voor jou.
Nadat jullie twee weken zijn uitgegaan, zegt hij bijvoorbeeld dat jullie zouden moeten gaan samenwonen. Of hij plant jullie vakantie voor over meerdere maanden. Misschien wil hij dat je zijn volledige familie ontmoet of hij praat al over samen kinderen krijgen. Als dit gebeurt moet je erg voorzichtig zijn.
Al deze overhaaste dingen kunnen schadelijk zijn. Ze kunnen ook een signaal zijn dat je te maken hebt met een obsessief persoon, een stalker of iemand die emotioneel afhankelijk is.
6. Je kent zijn smaken niet
Het is waar dat vele mensen het niet leuk vinden om over zichzelf te praten. Maar als je de vierde afspraak al gehad hebt en je kent alleen maar zijn naam en een beetje meer, dan moet je argwanend zijn.
Je vraagt hem dingen als waar hij werkt, met wie hij samenleeft of wat zijn lievelingseten is. Maar hij ontwijkt de vraag of verandert van onderwerp. Vooral dan moet je op je hoede zijn.
7. Hij is te afstandelijk
Misschien heeft hij veel problemen gehad in een vorige relatie of hij vindt nauw contact met mensen niet leuk.
Gedraagt hij zich vaak alsof je er niet bent? Schenkt hij geen aandacht aan jou zodat hij televisie kan kijken, of een bericht versturen of om het even wat? Dan kan dit betekenen dat hij niet de man voor jou is.
8. Hij praat voortdurend over zijn ex
Jullie gaan al enkele weken uit en op elke afspraak doet hij niets anders dan over zijn ex-partner praten… dat ze dit en dat leuk vond, dat ze op hun verjaardag naar dit restaurant gingen, dat ze nooit met hem naar de film wou gaan…
Aan de ene kant is dit saai om naar te luisteren. Anderzijds moet dit jou zorgen baren. Als hij nog niet in staat is om zijn vorige relatie te vergeten, dan is de kans klein dat jullie samen een nieuwe relatie kunnen vormen.
Laat hem in het verleden leven. Wanneer hij echt klaar is om met een schone lei te beginnen, kan je hem misschien een kans geven.
9. Hij wil dat jij verandert
Niets is in steen gebeiteld. We kunnen allemaal op bepaalde vlakken verbeteren. Maar het is altijd een alarmsignaal als iemand jou wil omvormen naar zijn smaak bij elk klein ding dat je doet.
Hij kan je zeggen dat je je haar moet laten knippen of je haarkleur veranderen. Of misschien wil hij dat jij je kleedt zoals hij wil of dat je bepaalde vrienden niet ziet. Of hij zegt je dat je een andere baan moet zoeken of ophouden met op een bepaalde manier te denken…
In wezen wil hij dat jij een volledig ander persoon bent. En dit is zonder twijfel een signaal dat hij niet de man voor jou is.
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- Medina, J. L. V., López-Fuentes, N. I. G. A., Valdez, J. A., & Jiménez, M. D. C. L. (2007). La elección real e ideal de pareja: Un estudio con parejas establecidas. Interamerican Journal of Psychology.
- Beck, U. y Beck-Gersheim, E. (2001), El normal caos del amor. Las nuevas formas de la relación amorosa, Barcelona, Paidós Contextos.
- Burns, M., Burgoyne, C. y Clarke, V. (2008), “Financial Affairs? Money Management in Same-Sex Relationships”, The journal of Socio-Economics, 37 (2): 481-501.