6 gewoonten van tevreden koppels

Tevreden koppels weten de verschillende stadia van hun relatie te accepteren en begrijpen dat ze beiden eigen ruimte nodig hebben, terwijl ze ook een gezamenlijke ruimte delen.

 

Een liefdevolle relatie betekent hard werken. Tevreden koppels hebben niet alleen maar plezier met elkaar. Elke relatie heeft bepaalde gewoonten nodig die een positief effect hebben op beide partners. Dit betekent dat je dagelijks moeite moet doen om deze gewoonten om te draaien naar iets wat natuurlijk is.

Een chemische reden is dat het lastiger wordt naarmate je ouder wordt. Je hersenen werken harder om de dopaminelevels in balans te houden. Dit betekent dat je niet altijd blij zult zijn met je relatie.

Het goede nieuws is dat er een aantal gewoonten zijn die je kan ontwikkelen om de liefde vast te houden en je relatie daarmee ook.

1. Tevreden koppels hebben een sterke vriendschap

Samen Fietsen

Tevreden koppels zijn twee geliefden die ook beste vrienden zijn. Dit is belangrijk, want misschien voel je je niet altijd comfortabel om alles met je partner te delen. Echter, wanneer je een vriendschappelijke relatie opbouwt waarin je vrij uit kan spreken, alsof de ander jouw beste vriend is met wederzijds vertrouwen, wordt er een diepe band gecreëerd.

Na een tijd vermindert de romantische en seksuele connectie die jullie delen en kan de relatie monotoon worden. Vriendschap kan hier meer aan bijdragen dan een romantische en seksuele band. Dit is een van de grote geheimen van een succesvol koppel.

Daarnaast is het ook zo dat wanneer je uit gaat met je partner, die ook je beste vriend is, je je comfortabeler en meer ontspannen voelt en je meer plezier hebt.

2. Geniet van de ander zijn eigenaardigheden

Een andere gezonde gewoonte van een tevreden koppel, is het vermogen om elkaars eigenaardigheden te waarderen. Wanneer iemand van je houdt ondanks al jouw eigenaardigheden, heb je een grotere kans om samen veel plezier te maken.

Probeer er op deze manier over na te denken: als jouw partner jouw gekke gewoonten niet accepteert of tolereert, zal je geen toekomst samen delen. Je moet het plezier halen uit elkaars vreemdheden, want dit is een deel van jullie leven en dit maakt je uniek. Deze kenmerken zijn de cadeautjes die elke dag voor plezier zorgen.

Op dit punt is het erg belangrijk om eerlijk en bewust te zijn. Als de ander iets heeft wat je echt niet leuk vindt en je vindt dat je minder tolerant bent, is het een goed moment om na te denken of dit de persoon is waar je bij wilt zijn. Onthoud dat liefde onvoorwaardelijke acceptatie betekent, zonder veranderingen te verwachten. 

3. Maak samen plannen

Vriendengroep

Koppels die tevreden zijn met hun relatie weten dat je bewust tijd samen moet doorbrengen. Dit kan betekenen om rustig wakker te worden en een makkelijke dag te plannen. Echter kan het nooit kwaad om een avontuurlijk plan te bedenken voor een wilde stapavond.  Onthoud dat dit organisatie en rekening houden met je partner zijn wensen betekent. Op deze manier kunnen jullie beiden plezier hieraan beleven.

Je leven is wellicht erg druk, maar je moet altijd de tijd nemen om te focussen op je relatie en je partner. Plannen kunnen zo makkelijk of zo moeilijk gemaakt worden als jij wilt, maar ze moeten altijd plezier betekenen voor jullie beiden.

4. Weet wanneer je een stap terug moet doen in een ruzie

Het maakt niet uit hoeveel plezier jullie samen hebben, er zullen altijd momenten zijn dat er een conflict is. Het doel is niet om dit te vermeiden – want dit is onmogelijk – maar om te leren wanneer je een stap terug moet doen, wanneer dit nodig is. 

Tevreden koppels weten dat het oplossen van een probleem belangrijker is dan het vasthouden aan trots en het weigeren excuses te maken. Goede koppels kunnen ruzie maken, zich verontschuldigen en de problemen die er zijn herstellen. 

Ruzie maken is niet leuk, maar het is ook niet het einde van de wereld en zo moet je het ook niet behandelen. Laat je ruzies waar ze horen te zijn: in het verleden.

5. Heb plezier met andere mensen

Je hebt het meeste plezier met elkaar, maar soms moet je hier een pauze in nemen. Dat is niet een slecht iets, maar juist het tegenovergestelde. Het hebben van een actief sociaal leven geeft je meer dingen om te delen en over te praten.

Het is niet eerlijk of realistisch om te verwachten dat je partner alleen plezier heeft met jou. Jullie hebben beiden tijd nodig om plezier te maken met familie en vrienden. Ook is het belangrijk om tijd door te brengen met andere mensen. Een aantal goede opties zijn double dates en etentjes.

Wanneer je samen naar een saai feestje gaat, kun je zien hoe je samen toch een leuke tijd kan hebben. Dit maakt het plezierig en ontspannen voor jullie beiden.

6. Ze zijn aanhankelijk

Knuffelen

Dit is een essentiële gewoonte voor tevreden koppels. Het laten zien van je liefde door zoenen, hand vasthouden of het hebben van seks zijn simpele manieren die laten zien hoe belangrijk het is. Het maakt niet uit hoe lang jullie samen zijn: je kan niet stoppen met liefhebbend naar elkaar toe te zijn. Deze kleine gebaren herinneren je eraan hoe belangrijk jullie zijn voor elkaar.

Tevreden koppels bestaan uit twee mensen die gelukkig zijn samen. Ze weten hoe ze hun tijd moeten indelen en hoe ze plezier moeten hebben, alleen of met anderen. Ze zijn tevreden en vrij om hun behoeften te delen.

Bekijk Ook