Raak acne kwijt met deze 6 geweldige etherische oliën

Het lijkt misschien raar om olie te gebruiken om van acne af te komen, maar deze etherische oliën helpen acne onder controle te krijgen, waardoor je een schone huid krijgt en irritatie vermindert. Probeer het eens uit!
Raak acne kwijt met deze 6 geweldige etherische oliën

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Acne is een van de meest voorkomende beautyproblemen. Het komt voor bij zowel mannen als vrouwen over de hele wereld, voor en gedurende de adolescentie. Acne is de formatie van kleine mee-eters die vol zitten onder andere met olie en dode huidcellen. Door deze etherische oliën te gebruiken kan je acne tegengaan.

Het is vaak het resultaat van een onbalans in je hormonen. Deze onbalans veroorzaakt veranderingen in je talgklieren die verbonden zijn aan je poriën.

Acne komt vaak voor op het gezicht, vooral in de T-zone, maar het kan ook voorkomen op je armen, rug of andere lichaamsdelen. Ondanks dat het geen ernstig gezondheidsprobleem is, is het belangrijk om dit wel te behandelen om littekens te voorkomen. 

Etherische oliën

Gelukkig zijn er veel soorten producten te vinden die ontworpen zijn om acne onder controle te krijgen wanneer ze regelmatig worden gebruikt. Een optie is om gebruik te maken van etherische oliën die je de mogelijkheid bieden om je huid diep te reinigen en acne te verwijderen. 

In het artikel van vandaag willen we graag de 6 beste oliën met je delen, die je kan gebruiken tegen die irritante opkomende puistjes.

1. Etherische oregano-olie

Oreganoolie

Etherische oregano-olie is anti-ontstekend en anti-bacterieel en daarom is het een geweldige optie om acne te behandelen.

Het helpt de olieproductie te reguleren, terwijl het daarnaast ook de dode huidcellen en de viezigheid die is opgebouwd in je poriën verwijdert.

Hoe gebruik ik het?

 • Mix een gelijke hoeveelheid oregano-olie met olijfolie en breng dit vervolgens aan op je puistjes.
 • Laat het absorberen zonder het af te spoelen en gebruik het twee maal per dag.

2. Etherische tea tree olie

Etherische tea tree olie is een van de bekendste oliën om acne en andere huidaandoeningen mee te behandelen. Het werkt tegen schimmel en is anti-bacterieel en anti-ontstekend, waardoor het een effectieve behandeling is voor dit probleem.

Als je het regelmatig gebruikt, worden je littekens minder zichtbaar. 

Hoe gebruikt ik het?

 • Maak een wattenschijfje vochtig met twee druppels tea tree olie en breng dit vervolgens aan op het getroffen gebied. 
 • Als je een gevoelige huid hebt, kan je het verdunnen met kokos- of jojoba-olie.
 • Ook kan je 10 druppels etherische tea tree olie in een kom met warm water doen en dit gebruiken als een reiniger.

3. Etherische lavendelolie

Lavendelolie

Het is bekend in de aromatherapie om de verzachtende krachten. Lavendelolie is het ideale product om puistjes en acne mee tegen te gaan. 

De anti-bacteriële eigenschappen voorkomen infecties en tegelijkertijd verminderen ze ook de aanwezigheid van littekens

Het reinigt je huid en poriën diep en helpt daarnaast de talgproductie te verminderen.

Hoe gebruik ik het?

 • Mix een kleine hoeveelheid etherische lavendelolie met een gelijke hoeveelheid druivenpitolie en breng dit aan op je huid tot het helemaal is opgenomen. 
 • Herhaal dit elke avond voor het slapen gaan. 

4. Etherische goudsbloemolie

Etherische goudsbloemolie is een uitblinker in de natuurlijke cosmetische industrie, dankzij de verzachtende, anti-ontstekende en vernieuwende eigenschappen. 

Het helpt puistjes en ontstekingen te verwijderen en stimuleert bovendien het herstel van de cellen om oneffenheden te voorkomen. 

Hoe gebruik ik het?

 • Maak een wattenschijfje vochtig met goudsbloemolie en breng het aan op het getroffen gebied.
 • Herhaal dit twee keer per dag. 

5. Etherische rozenbottelolie

Rozenbottelolie

Rozenbottelolie staat erom bekend goed te zijn voor je huid en  is een van de beste opties voor mensen met een gevoelige huid

Het gaat ten eerste acne tegen,ten tweede verwijdert het viezigheid uit je poriën en als laatste stimuleert het het herstel van de littekens. 

Hoe gebruik ik het?

 • Breng een kleine hoeveelheid van de rozenbottelolie aan op de getroffen gebieden en masseer dit voorzichtig in tot het helemaal is opgenomen. 
 • Gebruik dit elke dag.

6. Etherische rozemarijnolie

Olie uit rozemarijn heeft vernieuwende en anti-ontstekende eigenschappen die het herstel van acne versnellen. 

Door dit regelmatig op je huid in te masseren, vermindert het roodheid en zwellingen die acne veroorzaakt.

Hoe gebruik ik het?

 • Maak een wattenschijfje vochtig met etherische rozemarijnolie en breng dit voorzichtig aan op de puistjes. 
 • Gebruik het elke avond voor het slapen gaan. 

Heb je problemen om van acne af te komen? Probeer dan eens de bovengenoemde etherische oliën uit als een alternatieve behandeling en krijg sneller een gezondere huid. Gebruik één soort olie per keer. Het combineren van meer dan één olie kan een vervelende reactie geven. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.