Psoriasis behandelen met sarsaparilla

Sarsaparilla-thee heeft ontstekingsremmende eigenschappen die we samen met knoflookolie kunnen gebruiken om het ongemak als gevolg van ontstekingen bij psoriasis te verminderen.
Psoriasis behandelen met sarsaparilla
Nelton Abdon Ramos Rojas

Beoordeeld en goedgekeurd door de arts Nelton Abdon Ramos Rojas.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 22 december, 2022

Psoriasis is een medische aandoening die wordt veroorzaakt door een gebrek van het immuunsysteem. Het wordt herkend door huiduitslag. Deze ziekte beïnvloedt ook de nagels en de hoofdhuid. Wat kan sarsaparilla voor je doen bij deze aandoening? 

Psoriasis is niet besmettelijk maar het kan genetisch doorgegeven worden. Enkele van de oorzaken zijn de volgende:

 • Infecties
 • Stress
 • Droge huid

Psoriasis treft vaker volwassenen. Het komt ook vaker voor bij mannen dan bij vrouwen.

Sarsaparilla

Wat is sarsaparilla?

Sarsaparilla is een struik die afkomstig is uit Azië, Afrika en Europa. Het heeft dunne, stekelige stengels die tot 2 meter hoog kunnen worden.

Mensen gebruiken de wortels van sarsaparilla om natuurlijke medicijnen van te maken voor de behandeling van huidziekten. Deze wortels zijn doeltreffend voor een goede bloedsomloop.

Ook is etherische sarsaparilla-olie nuttig voor alternatieve therapieën. Het kan namelijk de symptomen van een breed scala aan aandoeningen behandelen, van bijvoorbeeld een verkoudheid tot reuma.

Medicinale eigenschappen

Sommigen beschouwen sarsaparilla als een natuurlijke zuiveraar die het nier-systeem reinigt. Ook verbetert het symptomen van aanwezige tekorten.

Bovendien helpt het het bloed te reinigen en verbetert het de bloedsomloop. Daarom helpt het tegen onzuiverheden die op de huid verschijnen zoals bij acne en uitslag veroorzaakt door psoriasis.

 • Sarsaparilla kan ook een stimulans zijn om hormonen zoals testosteron te produceren. Hierdoor is het effectief om seksuele impotentie te voorkomen.
 • Bovendien kan het huidaandoeningen behandelen. Denk bijvoorbeeld aan eczeem, psoriasis, dermatitis, lepra en jeuk in het algemeen. De ontstekingsremmende eigenschappen kunnen symptomen zoals zwelling aanzienlijk verbeteren.

Sarsaparilla tegen psoriasis

Sarsaparilla-extract is een onderdeel van de traditionele geneeskunde om huiduitslag te behandelen. Ook werd het gebruikt bij schilfering in gevallen zoals bij psoriasis.

De huiduitslag die veroorzaakt wordt door deze medische aandoening is zeer pijnlijk. Daarom bieden we je hieronder een natuurlijke remedie om symptomen van psoriasis te bestrijden.

Knoflookolie sarsaparilla-thee

Psoriasis behandelen met sarsaparilla en knoflookolie

Knoflook is een veel gebruikt natuurlijk huidverzorgingselement. De antioxiderende eigenschappen van knoflook helpen de huid namelijk om zichzelf te herstellen. Bovendien staat knoflook in de traditionele geneeskunde er bekend om, om mensen die lijden aan aandoeningen zoals dermatitis te helpen.

We hebben al gesproken over hoe goed sarsaparilla is voor de huid. We willen echter nogmaals vermelden dat het geweldig is voor het reinigen van onzuiverheden. Daarom zal de combinatie met knoflook je een nog beter resultaat geven.

Ingrediënten

 • 1 kop water (250 ml)
 • 2 theelepels sarsaparillawortel (10 gr.)
 • Knoflookolie (200 gr.)
 • Wattenschijfje

Bereiding

 • Breng het water in een pan aan de kook. Zodra het kookt voeg je de sarsaparillawortel toe. Laat het daarna nog 15 minuten doorkoken.
 • Doe vervolgens de sarsaparilla-infusie samen met de knoflookolie in een pot met deksel.
 • Laat het mengsel daarna afkoelen. Wanneer het afgekoeld is dip je het watje in het mengsel. Breng het dan voorzichtig aan op de aangetaste huid.

Opmerking: je moet weten dat natuurlijke remedies vaak andere medicijnen of voorschriften van een dermatoloog aanvullen om de genezing te verbeteren en de symptomen te behandelen.

Aanbevolen om ook te lezen:

Hoe kweek je je eigen knoflook thuis?

Aanbevelingen

Aanbevelingen voor behandeling psoriasis met Sarsaparilla

Denk eraan dat het gebruik van buitensporige hoeveelheden van welke plant dan ook voor medicinale doeleinden onverwachte bijwerkingen of zelfs negatieve invloeden op verschillende organen kan veroorzaken. Plantaardige infusies verbeteren de gezondheid in het algemeen aanzienlijk. Verdiep je erin en leer meer over welke voordelen ze kunnen bieden.

Als het ongemak van psoriasis aanhoudt zorg er dan voor dat je een afspraak bij een dermatoloog maakt. Er kan namelijk sprake zijn van een ernstige infectie. Als je zelf de wortels van sarsaparilla wilt gaan zoeken, wees dan uiterst voorzichtig. Zwarte bryony of spekwortel kan namelijk erg veel op sarsaparilla lijken maar het is giftig.

Onthoud dat de gezondheid van je huid belangrijk is. Gebruik voedende crèmes die je beschermen tegen de zon. Houd ook in de gaten dat de pH-waarde van je huid niet teveel wordt verstoord. Dit kan namelijk lijden tot nog ernstigere aandoeningen zoals kanker. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Amira, S., Dade, M., Schinella, G., & Ríos, J. L. (2012). Anti-inflammatory, anti-oxidant, and apoptotic activities of four plant species used in folk medicine in the Mediterranean basin. Pakistan Journal of Pharmaceutical Sciences.
 • Demo, A., Petrakis, C., Kefalas, P., & Boskou, D. (1998). Nutrient antioxidants in some herbs and Mediterranean plant leaves. Food Research International31(5), 351–354.
 • Langley, R. G. B., Krueger, G. G., & Griffiths, C. E. M. (2005). Psoriasis: Epidemiology, clinical features, and quality of life. In Annals of the Rheumatic Diseases.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.