Pouty Lips: de populaire lip make-up trend op TikTok

Als je graag pronkt met volle, gewaagde lippen, dan zul je het leuk vinden te leren over deze trend. Ontdek wat het is en hoe je het in de praktijk kunt brengen.
Pouty Lips: de populaire lip make-up trend op TikTok

Laatste update: 24 augustus, 2022

Als je graag op de hoogte blijft van de nieuwste mode- en make-up trends, moet je zeker de sociale media in de gaten houden. Enkele weken geleden heeft de trend Pouty Lips de netwerken overspoeld met foto’s van volle en opvallend uitziende lippen.

Het draait allemaal om het pronken met volle lippen, zonder dat er fysieke ingrepen nodig zijn, maar gebruik makend van de magie van make-up. We laten je zien hoe je deze techniek op je gezicht kunt bereiken zodat je lippen eruit zullen zien om te kussen!

Ondanks dat het een recent sociaal netwerk is, is TikTok een van de populairste geworden. Volgens gegevens van het platform Statista wordt geschat dat het in 2022 wereldwijd 1232 miljoen maandelijkse gebruikers zal hebben. Daarom is het niet verwonderlijk dat het een bron van mode, stijl en make-up trends geworden is.

Via zijn video’s, influencers, actrices, en mode-experts zet het de nieuwste trends neer en geeft het publiek hints en tips om verschillende stijlen te bereiken. Bovendien kun je met de globalisering en de mogelijkheid van dit sociale netwerk om mensen van over de hele wereld met elkaar te verbinden, zien welke trends er aan de andere kant van de planeet gedragen worden.

In feite zijn Pouty Lips – ook bekend als “volle lippen” of “sensuele lippen”- de nieuwste trend in de Koreaanse make-up. Maar het is eigenlijk niets nieuws, want sterren als Angelina Jolie en de Kardashians hebben het in het verleden al populair gemaakt. Geïnteresseerd om er meer over te leren? Lees dan snel verder.

Hoe je Pouty Lips krijgt

Meisje maakt zich op
Pouty Lips is een Koreaanse make-up trend die ook op TikTok een trend is geworden.

Om je lippen voller te maken is het niet altijd nodig injecties of cosmetische ingrepen te ondergaan. Met wat make-up trucjes kun je deze look bereiken met interessante resultaten en op een niet-invasieve manier.

Om deze schoonheidstrend op je gezicht te oefenen heb je alleen lippenstiften van twee verschillende tinten nodig – een lichte en een donkerdere. Je hebt ook lipgloss nodig, kwastjes, en basis make-up gereedschap. Wat de kleuren betreft, is het ideaal dat ze allebei in hetzelfde kleurengamma liggen. Op die manier ziet het mengen er natuurlijker uit.

Bereid je lippen voor

Voordat je make-up op je lippen gaat aanbrengen, moet je ervoor zorgen dat ze gehydrateerd zijn en vrij van droogte. Je kunt ze exfoliëren en een hydraterende balsem aanbrengen voor je met de routine begint.

We raden je aan om dit artikel ook te lezen:
Gebarsten lippen verzorgen met 6 natuurlijke remedies

Breng een basis aan

Als je een speciale gebeurtenis hebt of als je wilt dat je make-up langer blijft zitten, is het raadzaam een basis of concealer op je lippen aan te brengen. Zo zal de kleur intenser zijn als je eenmaal de lippenstift aanbrengt. Daarna moet je de lichtere lippenstift die je gekozen hebt gelijkmatig op je lippen aanbrengen.

Teken een X, W, en V

Hoewel het tekenen van letters op je lippen vreemd klinkt, is het een heel gemakkelijke tip die je kan helpen begrijpen hoe je de donkere lippenstift correct aanbrengt.

  • Eerst moet je een W over de cupidoboog op de bovenlippen tekenen, waarbij je de natuurlijke vorm volgt.
  • Vervolgens moet je een V op de onderlippen tekenen, waarbij je ook de natuurlijke vorm nabootst.
  • Tenslotte moet je een kleine X maken in het midden van de bovenlip.

Vervaag de lijnen

Nadat je de omtrek van de letters met de donkerste toon hebt getekend, moet je de lijnen met bewegingen van buiten naar binnen beginnen te vervagen. Je moet ervoor zorgen dat de randen donkerder lijken dan de binnenkant. Als het nodig is, kun je zelfs kleine vleugjes van de lichtere lippenstift toevoegen. De bedoeling is dat je het visuele effect van extra volume krijgt.

Breng glans aan

Om de lippen een perfecte afwerking te geven, moet je een beetje glans of glans op de boven- en onderlip aanbrengen. Je kunt het verdelen met behulp van een lip-penseel. Hoewel je ook matte lippenstift kunt dragen, wil de pouty lips trend weer glanzende lippen laten zien.

Maak de rest van je gezicht op

Vrouw doet make-up op
Om je lippen te laten opvallen, moet je ze natuurlijk aanvullen door make-up over je hele gezicht aan te brengen.

Als je opvallende lippen hebt bereikt, moet je de details van de rest van je gezicht niet verwaarlozen. Het is belangrijk overtollige lippenstift weg te vegen. Je kunt een beetje concealer aanbrengen, subtiel. Zo omlijn je de vorm van je mond beter.

Je lippen verzorgen hoort bij je schoonheidsroutine

Lippen hebben behalve make-up ook basisverzorging nodig om gezond te blijven. Volgens de American Academy of Dermatology zijn “Koud, droog weer, beschadiging door de zon en vaak likken aan je lippen slechts enkele van de redenen dat je lippen droog en schraal kunnen aanvoelen.”

In dit verband raden dermatologen aan niet-irriterende en vochtinbrengende balsems te gebruiken die ook tegen de zon beschermen. Deze aanbeveling is erg belangrijk, vooral voor het zomerseizoen.

Het is ook aan te raden veel water te drinken om ze gehydrateerd te houden. Het is ook belangrijk om te vermijden metalen voorwerpen in je mond te houden of er overmatig aan te likken. Af en toe kan een natuurlijke of geformuleerde exfoliant worden aangebracht.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.