Onzuiverheden verwijderen met deze natuurlijke methoden

Yoghurt desinfecteert en versoepelt de poriën, komkommers zijn rijk aan vitamine E en tomaten bevatten lycopeen. Met deze ingrediënten kun je onzuiverheden verwijderen op een natuurlijke manier.
Onzuiverheden verwijderen met deze natuurlijke methoden

Geschreven door Lorena González

Laatste update: 24 augustus, 2022

Soms kunnen onzuiverheden erg vervelend en lelijk zijn. Maar met de volgende ongelooflijke natuurlijke methoden wordt onzuiverheden verwijderen een fluitje van een cent. Let dus goed op en probeer ze uit!

1. Crème van rijstmeel

Rijstmeel crème

Deze eerste methode maakt gebruik van een crème van rijstmeel.

Ingrediënten

  • 3 eetlepels rijstmeel
  • 4 eetlepels shea boter
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • Optioneel: ½ eetlepel waterstofperoxide 5%

Bereiding

Meng het rijstmeel met de waterstofperoxide totdat je een gladde substantie hebt. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng ze goed totdat ze helemaal geïntegreerd zijn met de pasta.

Hoe te gebruiken

Het eerste wat je moet doen nu je de crème gemaakt hebt, is het gelijkmatig verdelen over de gebieden waar je onzuiverheden hebt. Als de vlekjes bijvoorbeeld op je arm zitten, dan breng je de crème op je volledige arm aan.

Laat het 30 minuten inwerken. Spoel het daarna schoon met veel water en droog jezelf af. Ten slotte kun je je huid hydrateren met een hydraterende crème. Herhaal dit een of twee keer per week.

2. Crème van sinaasappel en citroen

Ingrediënten

  • 3 eetlepels sinaasappelsap
  • 2 eetlepels honing
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel suiker

Bereiding

Doe alle ingrediënten behalve de citroen in een kom en meng ze goed. Daarna snijd je de citroen door de helft, stop hem bij het mengsel en laat hem daar voor een paar minuten.

Hoe te gebruiken

Neem een beetje van het mengsel en verspreid het over het gebied dat je wilt verhelderen. Laat het daarna 5 minuten inwerken en was het gebied goed met water en laat het vervolgens drogen.

Hydrateer je huid met wat hydraterende crème en herhaal deze stappen twee keer per week. Onzuiverheden verwijderen wordt dan heel gemakkelijk.

3. Melk en mierikswortel

Melk en mierikswortel

Door ingrediënten zoals melk en mierikswortel te mengen, eindig je met het perfecte product voor je huid. Het kan bijvoorbeeld gebruikt worden om onzuiverheden te behandelen die worden veroorzaakt door een verandering in het pigment van de huid.

Om dit te doen meng je melk en mierikswortel. Doe de oplossing op een watje, temper het en breng het aan op de gebieden waar je plekjes en onzuiverheden hebt.

Om er zeker van te zijn dat het goed werkt, laat je het de hele nacht zitten en spoel je het de volgende dag af.

4. Yoghurt

Yoghurt kan een van de beste ingrediënten zijn om natuurlijk van plekjes op je huid af te komen. Daarnaast heeft yoghurt het vermogen om je poriën te reinigen, te desinfecteren en te verzachten.

Dit helpt allemaal om je huid zichzelf te laten vernieuwen en gehydrateerd te houden. Om het aan te brengen, gebruik je het precies zoals alle andere gezichtsmaskers.

Eerst was je je gezicht, dan droog je de huid voorzichtig en verspreid je de yoghurt over je gezicht met je vingers. Laat het 15 tot 20 minuten inwerken en haal het weg met warm water.

Doe dit regelmatig en je zult er zeker van zijn dat je je huid geleidelijk ziet verbeteren.

5. Onzuiverheden verwijderen met komkommer

Onzuiverheden verwijderen met komkommer

Komkommer is een ander geweldig ingrediënt om je huid mee te verzorgen. Het heeft namelijk een hoog watergehalte, bevat vitamine E en veel natuurlijke oliën.

Als je het aanbrengt zoals een gezichtsmasker dan zul je ontdekken dat het heel goed is om de huid zacht te maken. Rimpels en onzuiverheden verwijderen doe je ook op deze manier.

Je hoeft de komkommer alleen maar te schillen, de zaden te verwijderen en hem in de blender te doen totdat het een soort pasta wordt. Breng het vervolgens aan op je gezicht, laat het 20 minuten inwerken en je huid zal als nieuw aanvoelen.

6. Tomaten

Tomaten zijn een ander fantastisch product om te gebruiken als huidverzorging. Het sap bevat een grote hoeveelheid aan belangrijke voedingsstoffen die goed zijn voor de huid, zoals vitamine A, C en eiwitten.

Ze zijn tevens rijk aan lycopeen, dat de effecten van vrije radicalen tegengaat.

Om het te gebruiken, meng je simpelweg een eetlepel citroensap met een eetlepel tomatensap en breng je het aan met een watje. Je zult zeker het verschil merken. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.