Gezichtsvlekken verminderen met deze natuurlijke tips

Heb je last van pigmentvlekken in het gezicht en zou je daar heel graag vanaf raken? Geen nood, er bestaan tal van natuurlijke huisremedies om die vervelende gezichtsvlekken te verbleken of vrijwel helemaal te verwijderen. Lees hieronder welke middeltjes je reeds in huis hebt om onmiddellijk aan de slag te gaan.
Gezichtsvlekken verminderen met deze natuurlijke tips

Laatste update: 21 oktober, 2018

Heb jij pigmentvlekken in het gezicht, dan heb je vast en zeker al allerhande producten uitgeprobeerd om van deze gezichtsvlekken af te komen. Waarschijnlijk ben je het ook beu om te experimenteren met dure schoonheidsproducten die een grote hap uit je portemonnee nemen. 

Gelukkig heeft moeder natuur ervoor gezorgd dat er heel wat eenvoudigere en minder budgetonvriendelijke remedies bestaan om vlekken in het gezicht te verbleken of bijna te verwijderen.

Wist je dat huismiddelen reeds heel lang bekend zijn, reeds lang met succes toegepast worden en dat heel wat van de producten met de bekende en dure merknamen op dezelfde principes gebaseerd zijn?

Ga dus snel aan de slag. Experimenteer met de hieronder beschreven methodes en kies een remedie die het beste bij jou past om je gezicht weer stralend en helder te krijgen. Onthoud echter dat je, net zoals bij de schoonheidsproducten uit de winkel, de behandeling bij voorkeur een aantal maanden volhoudt.

Maar het resultaat mag dan ook best gezien worden!

Yoghurt

Gezichtsvlekken verminderen met yoghurt

Breng yoghurt aan op je gezicht om het verdonkeren van vlekjes in het gezicht tegen te gaan. Een zuivelproduct als yoghurt bevat een zuur dat donkere plekken lichter kan maken. De goede bacteriën in de yoghurt zijn ook heilzaam.

Die  bevatten namelijk enzymen die de kleurstof melanine kunnen afbreken. Wrijf de yoghurt over de gezichtsvlekken die je wil bleken. Je kunt ook een masker maken dat je elke avond aanbrengt en gedurende een half uur laat inwerken.

Maak een yoghurt-honingmengsel door drie eetlepels yoghurt te vermengen met enkele scheutjes vloeibare honing, was je gezicht zorgvuldig en breng dan deze mix aan over het hele gelaat. Het masker laten zitten gedurende een half uur en vervolgens goed naspoelen met koud water.

Olijfolie

Dep een wattenschijfje in olijfolie en wrijf hiermee de vlekjes op het gelaat in. Laat een half uur intrekken en spoel het daarna af met lauwwarm water.

Tomaat

Tomaat heb je vast en zeker regelmatig in huis voor het bereiden van een lekkere, frisse salade. Maar wist je ook dat de vitamine A aanwezig in tomaat kan zorgen voor het herstellen en voeden van je huid? Prak het vruchtvlees van de tomaat en breng het royaal aan op een wattenbolletje.

Behandel de gezichtsvlekken en het laat een kwartiertje inwerken. Vervolgens goed afspoelen met koud water.

Limoen

Ook limoen en citroensap bevatten een zuur dat melanine kan afbreken, waardoor de gezichtsvlekken binnen een maand of twee minder zichtbaar worden. Verder helpt ook vitamine C bij het verbleken van de huid. 

Snijd een citroen in plakjes en leg de plakjes op de bruine vlekjes. Laat het ongeveer 30 minuten inwerken en spoel het dan af met water. Of vermeng een eetlepel limoensap met een eetlepel appelazijn en een eetlepel water. Breng deze mix vervolgens met een wattenbolletje op de gezichtsvlekken aan.

Aloëvera

Aloëvera heeft zoveel kwaliteiten die goed zijn voor de gezondheid en bevorderend zijn voor de algemene conditie van de huid. Als je thuis een aloëveraplant hebt staan, kun je een stukje afsnijden. Knijp dan het vruchtvlees in je hand uit en smeer het sap meteen op je donkere vlekken.

Je kunt aloëvera ook in gelvorm kopen. Laat de gel dagelijks twintig minuten inwerken. Ook kan je littekens met deze remedie succesvol doen verbleken.

Poedermelk

Gezichtsvlekken verminderen met melkpoeder

Probeer deze mix, die heel goede resultaten geeft, eens uit. Meng in een bakje twee eetlepels poedermelk met een scheutje gedistilleerd water en enkele druppeltjes glycerine. Breng het aan op de huidverkleuringen en pigmentvlekken. Gebruik dit elke avond als gezichtsmaskertje.

Kamille

Bereid een thee van water en kamille en breng de afgekoelde thee aan op de verkleuringen met een wattenschijfje of wattenstaafje. Dit veelzijdige natuurlijke middel kan ook helpen om huidverkleuringen en pigmentvlekken te vervagen en te verwijderen.

Aardappel

Ook rauwe aardappel wordt vaak aangeraden om vlekken en verkleuringen in het gelaat tegen te gaan. Schil een aardappel en snijd hem in dunne plakjes. Breng deze aan op de vlekken in het gezicht en laat het een kwartiertje inwerken, waarna je goed afspoelt met lauwwarm water.

Honing

Honing wordt vaak toegepast in allerlei schoonheidsbehandelingen om de huid te hydrateren, vlekjes te verwijderen en het gezicht een heldere en gezonde teint te bezorgen. Bedek de huidverkleuringen en pigmentvlekken met honing en laat dit minstens vijftien minuten intrekken.

Sinaasappel

Gezichtsvlekken verminderen met sinaasappel

Zoals je wellicht weet, zitten sinaasappels boordevol vitamine C, waardoor ze eveneens goed toepasbaar zijn in natuurlijke schoonheidsbehandelingen voor de huid. Ze voeden en helpen tegelijkertijd vlekken te verminderen.

Schil een sinaasappel en laat een deel van de schil drogen in het zonlicht tot die volledig opgedroogd is. Vermaal de gedroogde schil tot een poeder. Neem een bakje of kom en vermeng twee eetlepels poeder met twee eetlepels melk en enkele drupjes glycerine.

Goed mengen tot een egale crème en elke avond aanbrengen als gezichtsmasker op een goed gereinigde huid. Je kan dit maskertje gerust de hele nacht laten inwerken.

Havermout

Havermout is hét natuurlijke middel bij uitstek om jezelf te trakteren op een reinigende en voedende peeling. Door met een mengeling van havermout en limoensap de huid te peelen, kan je huidverkleuringen en pigmentvlekken op korte termijn vervagen en verwijderen.

Neem een halve kop havermout en mix met limoensap tot er een smeuïge pasta ontstaat. Laat minimaal twintig minuten op de huid zitten en spoel het daarna af met water.

Rijst

Laat organische rijst een poosje in water weken. Gebruik vervolgens dit vocht om gezichtsvlekken te verbleken. Aanbrengen met een wattenstaafje of wattenbolletje.

Vitamine C

Vitamine C-serum is eveneens een prima en natuurlijk middel om pigmentvlekken in het gelaat aan te pakken.

Enkele tips om pigmentatie en gezichtsvlekken te vermijden

  • Vermijd teveel blootstelling aan direct zonlicht
  • Gebruik dagelijks een zonnebrandcrème of dagcrème met beschermingsfactor
  • Draag een hoed of gebruik een parasol om je te beschermen tegen fel licht

Onthoud deze bovenstaande tips om vlekken en pigmentatie in het gelaat te voorkomen. Kies één van de hierboven beschreven remedies om met succes gezichtsvlekken te verbleken. Pas de methode dagelijks en gedurende langere termijn toe voor een stralend en gezond resultaat!


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.