Natuurlijke behandelingen voor nagelproblemen

Nagels maken deel uit van ieders uiterlijk. Daarom is het belangrijk om goed voor ze te zorgen. Leer hoe je nagelproblemen kunt behandelen in dit artikel!
Natuurlijke behandelingen voor nagelproblemen
Karla Henríquez

Beoordeeld en goedgekeurd door de dokter Karla Henríquez.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 23 november, 2022

Veel verschillende dingen kunnen nagelproblemen veroorzaken. Ze zien er echter allemaal heel onaangenaam uit. Eigenlijk kan de staat van iemands nagels ook veel zeggen over hun algemene gezondheid.

Nagels zijn harde stukjes huid die de vingers en tenen beschermen. Ze worden gevormd door keratine, een vezelachtig en hard eiwit dat lagen vormt. Als je nagels er goed uitzien wordt er algemeen aangenomen dat alles in orde is. Maar als je nagels zwak zijn of een abnormale kleur hebben, dan moet je opletten.

Als het gaat om esthetiek, is hygiëne cruciaal in elke zin van het woord. Het er goed uitzien van de nagels wordt beïnvloed door alle factoren die kunnen worden gewaardeerd bij de aanblik. Hierdoor zijn er allerlei soorten schoonheidsproducten en –behandelingen ontwikkeld. Variatie van spijs doet eten nietwaar?

Het beste wat we kunnen adviseren is dat als je voor je schoonheid wilt zorgen, je moet kiezen voor de natuurlijke opties. Dat is veel beter voor je gezondheid dan dat je je toevlucht neemt tot chemische producten. Vochtinbrengende crème, nagellak, nagellakremover en andere producten voor persoonlijke verzorging  die op het blote oog onschuldig lijken, kunnen de kwaliteit van je nagels beïnvloeden. In feite kunnen ze zelfs schimmels, zweren, vlekken en nare geuren veroorzaken. Maar bijvoorbeeld ook ingegroeide teennagels als gevolg van slecht geknipte nagels en soms zelfs het verlies van een nagel.

In dit artikel zullen we de beste natuurlijke behandelingen voor verschillende veelvoorkomende nagelproblemen delen.

Natuurlijke behandelingen voor nagelproblemen

1. Behandeling voor schimmel

Natuurlijke behandelingen voor kalknagels

Schimmel is een van de meest voorkomende nagelproblemen. Het is een infectie die de gezondheid van je nagels verandert. Het kan worden veroorzaakt door slechte hygiëne, vochtigheid of zeer warme omgevingen. De schimmel voedt zich met keratine. Om dit onaangename middel op natuurlijke wijze te bestrijden, is het ‘t beste om tea tree olie te gebruiken. Dat is een krachtig antisepticum. Het is net zo effectief als antischimmelcrèmes en zalven die in laboratoria zijn ontwikkeld.

Wat moet je doen?

 • Breng de tea tree olie na het douchen aan, nadat je jezelf goed hebt afgedroogd.
 • Een paar druppels van deze olie op de aangetaste nagel aanbrengen is genoeg.
 • Laat de nagel vervolgens goed drogen.
 • Herhaal dit elke dag, na het douchen, tot je een aanzienlijke verbetering merkt.

2. Behandeling voor broze nagels

Natuurlijke behandelingen voor broze nagels

Dit is een ander veelvoorkomend nagelprobleem. Het scheuren van de nagels kan worden veroorzaakt door vele factoren. Van je algehele gezondheid tot voortdurend worden blootgesteld aan producten die de keratine verzwakken. Als je deze nagelproblemen op een natuurlijke manier wilt behandelen raden wij je aan om je dieet aan te passen. Zorg ervoor dat je meer voedingsmiddelen consumeert die rijk zijn aan calcium, zoals melk, kaas en noten. Een andere manier om de nagels te versterken zou kunnen zijn:

 • Amandelolie en citroen. Meng de ingrediënten goed en breng 2 minuten op de nagels aan en spoel vervolgens het vervolgens met water af.
 • Kokosolie. Masseer je nagels met warme kokosolie in en laat het gedurende 1 minuut inwerken.
 • Arganolie. Masseer je nagels met de olie in, als onderdeel van je manicure routine. Doe dit gedurende 2 minuten.

3. Brekende nagels

Natuurlijke behandelingen voor brekende nagels

Chemicaliën zoals schoonmaakproducten, citrus en sommige schurende stoffen kunnen je nagels aantasten. Ze voorkomen dat ze sterk worden en veroorzaken dat ze heel vaak breken.

We weten dat nagels een deel van het lichaam zijn dat contact met bijna alles heeft. We moeten wel goed voor hen te zorgen. Vergeet niet dat het een indicator is van je algehele gezondheid.

Wat moet je doen?

 • Draag handschoenen tijdens het schoonmaken.
 • Van tijd tot tijd raden we aan om een ​​laag glansnagellak toe te passen om de nagels te beschermen.
 • Eet voedingsmiddelen die de groei van de nagels bevorderen, zoals melk, eieren, avocado en spinazie.
 • Pas elke week een routine voor het verzorgen van je vinger- en je teennagels toe. Dit betekent niet dat het verplicht is. Je moet er gewoon voor zorgen dat je nagels goed groeien en dat je de conditie van je nagels in de gaten houdt.

4. Ingegroeide nagels

Natuurlijke behandelingen voor ingroeiende nagels

Dit is waarschijnlijk een van de meest irritante nagelproblemen die er zijn. Ingegroeide nagels worden vaak veroorzaakt door ongeschikt schoeisel, vervormingen van de nagels, slechte verzorging  en slechte knipbeurten. Het gebeurt meestal met de nagel van de grote teen. Het kan echter met elke nagel gebeuren.

Wat moet je doen?

 • Dompel de aangetaste voet onder in warm water, laat de voet een paar minuten weken ​​en droog de voet dan goed af.
 • Masseer het aangetaste gebied zachtjes in met olijfolie of amandelolie.
 • Plaats een klein stukje nat katoen onder de nagel.
 • Wanneer het gebied zachter is geworden, knipt je de nagel voorzichtig af met een schone en scherpe nagelknipper.
 • Knip het recht af, met andere woorden: geef je nagel een vierkante vorm om nagelproblemen zoals ingegroeide nagels te voorkomen. 

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.