Je kan mooier haar krijgen dankzij je voeding! Wist je dat?

Voeg natuurlijke ingrediënten met veel vitaminen en mineralen toe aan je voeding. Ze zijn niet alleen gunstig voor je algemene gezondheid, maar ze maken je haar ook glanzender en sterker.
Je kan mooier haar krijgen dankzij je voeding! Wist je dat?

Laatste update: 30 juli, 2018

Wist je dat je mooier haar krijgen kan met de voeding die je eet?

Het gebeurt vaak dat ons haar er niet zo goed uitziet.

Het kan droog, dof en beschadigd zijn. Misschien denken we dat het probleem te maken heeft met onze hoofdhuid of met de shampoo die we gebruiken. We beslissen dan om het af te laten knippen of we brengen behandelen aan die duizenden chemische stoffen bevatten.

Maar wat we niet weten, is dat de gezondheid van het haar van binnenuit komt. Dit is de reden dat wat we eten vaak de glans en de sterkte van het haar aantast.

Het is dus uitermate belangrijk voor het lichaam in het algemeen dat we een gezond en evenwichtig voedingspatroon blijven behouden. Maar bepaalde voedingsmiddelen helpen om bepaalde zones van het lichaam te verbeteren. Dit geldt bijvoorbeeld voor ons haar.

Heb je last van droog haar? Is je haar beschadigd? Dan is het tijd dat je jouw dieet verandert. Schakel over naar een gezonder voedingspatroon en voeg deze voedingsmiddelen toe. Want ze zullen je helpen en je zal mooier haar krijgen.

Welke voedingsmiddelen moeten we eten zodat we gezonder en mooier haar krijgen?

Er zijn vele soorten voeding die helpen om het haar te beschermen en gezond te houden. Dat komt omdat ze vitaminen en mineralen bevatten. We geven je enkele voorbeelden.

1. Bananen

Mooier haar krijgen met bananen

Bananen zijn ideaal voor vet haar. Want ze bevatten een grote hoeveelheid vitamine B12. Daardoor verminderen ze de buitensporige productie van talg op de hoofdhuid.

2. Meloenen

Meloenen bevatten veel vitamine B7. Dit bestanddeel stimuleert de haargroei. Je kan deze vitamine ook in yoghurt, peulvruchten en citrusfruit vinden.

3. Tomaten

Is je haar heel breekbaar en valt het gemakkelijk uit? Dan moet je tomaten beginnen eten. Want ze bevatten grote hoeveelheden vitamine B8. Dat is de reden dat ze een fantastische groente zijn om haarverlies te voorkomen en te stoppen.

Naast tomaten kan je ook eigeel aan je dieet toevoegen. Want eigeel heeft dezelfde werking als tomaat.

4. Vis

Mooier haar krijgen door vis te eten

Vis is over het algemeen geweldig voor de gezondheid van je haar.

Dat komt omdat het grote hoeveelheden antioxidanten bevat. Dankzij die elementen en de grote hoeveelheid omega 3-vetzuren helpt vis om de volgende fenomenen te voorkomen:

  • Droogheid
  • Haarverlies,
  • Vroegtijdige veroudering van de hoofdhuid

5. Kip

Ons haar is samengesteld uit eiwitten die keratine genoemd worden. We kunnen de aanmaak van keratine verhogen door bepaalde voedingsmiddelen te eten zoals kip.

6. Noten

Noten zijn rijk aan oliën. Die stoffen helpen bij de productie van elastine. Dit element bevordert de haargroei en zorgt voor gezond en sterk haar.

7. Sinaasappels

Mooier haar krijgen met sinaasappels

Sinaasappels bevatten veel vitamine A. Dit is een vitamine die helpt om je haar meer glans en vochtigheid te verschaffen.

Deze vruchten zitten ook vol vitamine B. Dat is een geweldige vitamine om je haar en je hoofdhuid tegen de zon te beschermen. Bovendien helpt het om je haar sterker te maken.

8. Spinazie

In spinazie zit veel ijzer. Deze stof ondersteunt, versterkt en stimuleert de circulatie van het bloed in de hoofdhuid. Het gevolg is dat de hoofdhuid gezonder en sterker wordt. Je kan deze groente in salades eten of in sappen drinken. Er bestaat een verscheidenheid aan verschillende manieren om spinazie klaar te maken.

9. Wortelen

Wortelen zijn bekend voor het feit dat ze de gezondheid van de ogen behouden. Maar ze zijn ook ideaal om vocht in je haar in te brengen.

Omdat ze bètacaroteen en vitamine C bevatten, zorgen ze ervoor dat het haar gezonder en sterker wordt en sneller groeit.

10. Radijzen

Mooier haar krijgen met radijzen

Radijzen bevatten vele mineralen en grote hoeveelheden vitamine C. Die bestanddelen helpen om het haar te voeden. Ze geven het haar ook meer glans. Je kan dus mooier haar krijgen door regelmatig radijzen te eten.

11. Avocado

Avocado is niet alleen heerlijk. Het bestaat ook uit vele goede vetten voor het lichaam. Het effect is dat avocado helpt om de haarstrengen gehydrateerd te houden. Bovendien bevat het ook vitamine E. Dit beschermt je haar tegen de zon.

12. Peterselie

Met peterselie kan je de volmaakte smaak aan elk gerecht geven. Maar het zorgt er ook voor dat de huid op het hoofd gezond blijft. Bovendien bevordert het de circulatie in de bloedvaten.

Een dieet dat veel fruit en groenten bevat, zal niet alleen een gunstig effect op ons haar hebben. Het zal ons ook helpen om het lichaam in het algemeen te voeden.

Onthoud dus om deze ingrediënten toe te voegen aan je dagelijkse voeding. Je zal zien hoe de gezondheid van je haar dag na dag verbetert.