Medicinale planten om urinezuur te behandelen
Urinezuur is vandaag de dag een veelvoorkomend probleem. In het bijzonder behoren slechte leefgewoontes en een slecht dieet tot de belangrijkste factoren die ervoor zorgen dat metabolisch afval in je bloed terecht komt. We zullen hieronder uitleggen wat de natuur voor je kan doen met medicinale planten om urinezuur te behandelen.
Geweldige medicinale planten om urinezuur te verminderen
We hebben allemaal een bepaalde hoeveelheid urinezuur in ons lichaam. Zolang dit in balans blijft zullen er verder geen problemen ontstaan. Maar wanneer je een slecht dieet volgt, dan hopen purines op, het afval dat ontstaat door de decompositie van eiwitten van dierenvlees, maar ook koffie en vooral alcoholische dranken.
Wat gebeurt er wanneer er teveel urinezuur in je lichaam zit? Jicht, gewrichtspijn en ontstekingen kunnen hier onder andere door ontstaan. En pas op, want in de meest extreme gevallen kunnen je nieren of lever falen.
Dit moet je ook onthouden
Nog een feit dat je zou moeten onthouden, is dat urinezuur een verlaagde pH-waarde in het bloed veroorzaakt, wat ervoor vervolgens voor kan zorgen dat verscheidene organen falen, je verdediging verlaagd wordt en het kan leiden tot vermoeidheid, ziektes, breekbare botten etc.
Dus wat kan je doen om urinezuur te verminderen en ernstige problemen te voorkomen? Stop met het eten van:
- Rood vlees
- Dierlijke eiwitten
- Vet
- Vleeswaren
- Alcohol
- Geraffineerde bloem
- Zout
- Suiker
- Koolzuurhoudende dranken
Daarnaast zou je je dieet moeten verbeteren door meer groenten, fruit en granen te consumeren. Het is erg goed om de hoeveelheid haver, aardbeien en citrusvruchten, zoals citroen, grapefruit en sinaasappels bijvoorbeeld vergroten.
Medicinale planten kunnen uitkomst bieden
Je zou ook moeten weten dat er medicinale planten zijn die je kunnen helpen. Ze kunnen uiteraard geen medicijnen vervangen, maar zijn uitstekende aanvullingen, zoals de onderstaande infusies die je elke dag kan drinken om je bloed te zuiveren. Dit zijn de medicinale planten:
1. Diuretische planten die purines verwijderen
Paardenstaart, paardenbloem en een artisjokinfusie zullen je helpen om overtollig vocht te elimineren, giftige stoffen te verwijderen, je bloed en lymfekliersysteem te reinigen en je uitstekende diuretische effecten bieden. Meer plassen zal je immers helpen om alle purines te verwijderen die deze infusies in je lichaam schoonmaken. Het is daarmee zeer bevorderlijk.
Het is bijvoorbeeld erg goed om ze na je eerste maaltijd te drinken. Je kan elke keer kiezen welke je wilt. Ze zijn geweldig om urinezuur te behandelen.
2. Het beschermende effect van mariadistel
Je kent waarschijnlijk de geweldige deugden van mariadistel wel. Het is een uitstekende beschermer van de lever en alle functies van de lever door het reinigende effect dat het heeft, de vorming van eiwitten en de transformatie van ammoniak naar ureum.
Mariadistel biedt antioxidanten en helpt vooral bij het reinigen van purines uit je bloed en de overtollige eiwitten die je lichaam uiteindelijk afbreken. Waarom start je je dag niet met een mariadistelinfusie? Je kunt het in natuurwinkels vinden, zowel in de vorm van een infusie als in pillen. Het is fantastisch!
3. Duivelsklauw om de ontsteking te verminderen
Het is niet erg bekend, maar het is het zeker waard om meer te weten te komen over deze therapeutische en genezende wortel. Het is geweldig voor dit soort ziektes. Het werkt direct op je spieren en gewrichten, waardoor het ontstekende effect van urinezuur verminderd wordt.
Als je al jicht hebt, dan zal dit je mogelijk kunnen helpen om de pijn te verlichten en de mobiliteit van je gewrichten te bevorderen. Je kan het ook in natuurwinkels vinden en het is perfect om in te nemen als een natuurlijke pijnstiller wanneer je pijn hebt. Vergeet het niet: duivelsklauwwortel.
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- Minguela Pesquera, J. I., Hernando Rubio, A., Gallardo Ruiz, I., Martínez Fernández, I., García Ledesma, P., Muñoz González, R. I., … Montenegro Martínez, J. (2011). La hiperuricemia como factor de riesgo cardiovascular y renal. Dialisis y Trasplante. https://doi.org/10.1016/j.dialis.2011.03.002
- Maiuolo, J., Oppedisano, F., Gratteri, S., Muscoli, C., & Mollace, V. (2016). Regulation of uric acid metabolism and excretion. International Journal of Cardiology. https://doi.org/10.1016/j.ijcard.2015.08.109
- Menè, P., & Punzo, G. (2008). Uric acid: Bystander or culprit in hypertension and progressive renal disease. Journal of Hypertension. https://doi.org/10.1097/HJH.0b013e32830e4945
- MedlinePlus. Ácido úrico en la sangre. https://medlineplus.gov/spanish/ency/article/003476.htm
- Arthritis Society. Gout and nutrition. https://arthritis.ca/living-well/optimized-self/eating-well/gout-and-nutrition
- Nutrients. 2019 Aug; 11(8): 1736. Published online 2019 Jul 26. Uric Acid and Plant-Based Nutrition. doi: 10.3390/nu11081736
- J Altern Complement Med. 2009 Aug; 15(8): 929–934. The Diuretic Effect in Human Subjects of an Extract of Taraxacum officinale Folium over a Single Day. doi: 10.1089/acm.2008.0152
- PennState Hershey. Horsetail. http://pennstatehershey.adam.com/content.aspx?productid=107&pid=33&gid=000257
- Food Technol Biotechnol. 2016 Dec; 54(4): 455–461. Assessment of the Antioxidant Activity of Silybum marianum Seed Extract and Its Protective Effect against DNA Oxidation, Protein Damage and Lipid Peroxidation. doi: 10.17113/ftb.54.04.16.4323