Man plant duizenden bloemen voor zijn blinde vrouw
De dingen die we doen voor de liefde zijn geweldig en soms zelfs ongeloofwaardig. Waar wij ons altijd het meeste over blijven verbazen, is dat er nog steeds koppels bestaan die, ongeacht de vele jaren dat ze al bij elkaar zijn, nog steeds dingen voor elkaar blijven doen om hun liefde te tonen en de relatie te vullen met gelukzaligheid.
Een van de beste voorbeelden ter illustratie hiervan is het verhaal van een Japanse boer. Aangezien hij bekend staat om de nobele en liefdevolle daad die hij verrichtte voor zijn slechtziende vrouw.
Bloemen
Hij besteedde bijna twee jaar van zijn tijd om een bloementuin te creëren waar zijn geliefde vrouw van kon genieten.
Dit verhaal werd bekend door een filmpje op YouTube dat gedeeld werd door mensen over de hele wereld. Het werd namelijk in slechts korte tijd miljoenen keren bekeken en kreeg net zoveel reacties.
Het verhaal…
In Shintomi, in de prefectuur Myazaki in Japan, wonen meneer en mevrouw Kuroki. Hun huisje is omringd door een immense bloementuin die tegenwoordig een ware toeristenattractie is.
Hoewel de tuin privé-eigendom is, krijgen meneer en mevrouw Kuroki jaarlijks ongeveer 7000 toeristen op bezoek om het mooie plaatje te bewonderen, maar ook vanwege het bijzondere verhaal dat achter deze mooie tuin en de twee boeren die er wonen schuilgaat.
Het begon dus allemaal in 1956. Toen trok het pasgetrouwde stel in het huis waar ze de rest van hun leven zouden blijven wonen. Ze kregen vervolgens samen twee kinderen en leidden jarenlang een heel gelukkig leven.
Gezondheidsproblemen
Naarmate de jaren verstreken, ging de gezondheid van mevrouw Kuroki echter steeds meer achteruit. Doordat ze last had van diabetes ontwikkelde ze ernstige gezichtsproblemen, die er uiteindelijk voor zorgden dat ze volledig blind werd.
De invloed die haar aandoening had was voor de hele familie erg lastig, met name voor mevrouw Kuroki. Depressief trok ze zichzelf daarna lange tijd terug in haar huis. Ook weigerde ze om naar buiten te gaan, tenzij het heel belangrijk was.
Gezien de situatie en zijn vurige verlangen om zijn vrouw op te vrolijken, probeerde meneer Kuroki een manier te vinden om zijn vrouw weer wat vrolijker te maken en weer een glimlach op haar gezicht te brengen.
Bekijk ook:
7 dingen die je depressie niet wil dat je weet
Zeg het met bloemen
Toen kreeg hij het idee om haar een van de dingen te geven die vrijwel elke verliefde man weleens aan een vrouw gegeven heeft: bloemen. Hij wist echter dat één bosje bloemen niet genoeg zou zijn. Dus begon hij te werken aan zijn grote verrassing.
Hij maakte gebruik van de heuvels om hun huis en gaf zichzelf de taak om duizenden ‘shibazakura’-zaadjes te planten, een bloem die bekend staat om zijn sterke geur.
Hij zaaide een heel veld vol bloemen om te zien of de heerlijke geur zijn vrouw zou verleiden om naar buiten te komen. Toen hij zich realiseerde dat zijn idee zou werken, besloot hij om twee jaar lang te zwoegen om zijn hele tuin vol te planten met dezelfde bloem.
Lees ook:
Liefde voor elk persoonlijkheidstype
De heerlijke geur van bloemen
Ongeacht het gegeven dat mevrouw Kuroki haar zicht al meer dan dertig jaar geleden had verloren, weerhield dit haar er niet van om te genieten van het mooie werk dat haar man voor haar verricht had.
Nu sluit mevrouw Kuroki zich niet meer op in haar huis, maar gaat ze elke dag met haar geliefde man naar buiten om de heerlijke geur van de bloemen en de frisse lucht van een nieuwe dag op te snuiven.
Nadat dit verhaal bekend werd op YouTube werd meneer Kuroki geïnterviewd door de internationale media om zijn prestaties te benadrukken en vooral om zijn grote daad van liefde aan de hele wereld te laten zien.
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- Duh, E. J., Sun, J. K., & Stitt, A. W. (2017). Diabetic retinopathy: current understanding, mechanisms, and treatment strategies. JCI insight, 2(14). https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5518557/
- Dio Bleichmar, E. (1992). La depresión en la mujer. Revista de la Asociación Española de Neuropsiquiatría., 11(39), 283-289. http://ww.revistaaen.es/index.php/aen/article/view/15234/15095