Magische mensen hebben geen trucjes nodig

Mensen met magie zijn authentiek en maken zich geen zorgen over wat anderen denken. Ze zijn empathisch en hun enthousiasme is besmettelijk voor degenen die hen omringen. Leer om zoals hen te zijn.
Magische mensen hebben geen trucjes nodig

Laatste update: 25 april, 2018

Magische mensen zullen nooit trucjes nodig hebben. Omdat dit mensen zijn die over een natuurlijk licht beschikken, dat troost biedt en hen laat dromen.

Het zijn dappere persoonlijkheden die het onmogelijke waar maken en zich nauwelijks realiseren wat zij voor ons doen.

We zijn er zeker van dat je in je dichtstbijzijnde sociale kring wel iemand kent met deze kenmerken. Het is normaal dat we zeggen dat het “magische vrienden” zijn. Ook kunnen het familieleden zijn met dat speciale geschenk om gewone momenten buitengewoon te maken.

Het is uitzonderlijk om dit soort mensen in de buurt te hebben. Ook al wordt ons aangeraden ze elke dag te waarderen, toch willen we iets beters aanbevelen. Dat is leren ze te imiteren.

Vandaag willen we graag een aantal van de psychologische eigenschappen uitleggen die kenmerkend zijn voor magische mensen. Mensen die geen trucs nodig hebben om zo speciaal te zijn.

Magische mensen, nederige harten

We zien magische mensen als authentiek en echt. De psychologie kent een reeks interessante eigenschappen, die in werkelijkheid door de volgende kenmerken kunnen worden omschreven.

Geen valse bescheidenheid of zelfmedelijden

Mensen die onzeker en wantrouwend zijn, zijn het tegenovergestelde van oprechte mensen. Ze hebben voortdurend externe erkenning nodig om zich gevalideerd, nuttig of belangrijk te voelen.

 • Het toevoegen aan valse bescheidenheid als de noodzaak van sociale goedkeuring is ook de noodzaak en trots om altijd een streepje voor te hebben op de rest.
 • De oprechte bescheidenheid van echte, magische mensen. Zij begrijpen dat we elkaar allemaal moeten respecteren. Niemand mag beter dan de rest zijn.
 • Mensen met magie vragen ook geen medelijden of spelen niet voor slachtoffer. Ze begrijpen de waarde van emotionele gelijkheid.
Magische mensen

Ze zijn niet op zoek naar goedkeuring: wat je ziet is wat je krijgt

De echte persoon die zich bewust is van zijn of haar echtheid, is niet op zoek naar de goedkeuring van anderen.

 • Dit innerlijke licht dat kenmerkend is voor zijn of haar manier van zijn, is voornamelijk te danken aan hoe ze zichzelf voelen: ze hebben een goed zelfbeeld.
 • Ze proberen altijd gebruik te maken van deze oprechte spontaniteit, die niet iedereen begrijpt.
 • “Wat je ziet is wat je krijgt,” niet meer, niet minder. Het maakt niet uit wat de situatie is, wanneer het gebeurt of de context ervan. Hun karakter is altijd hetzelfde, overeenkomstig met waarden en houdingen.

Besmettelijk enthousiasme

Het beschikken over licht, magie en die vonk die ons altijd laat lachen op moeilijke dagen. Vooral dat is een onderdeel van hun persoonlijkheid. Ze zijn in staat om vitaliteit en optimisme over te brengen.

 • Als je er over nadenkt is het niet makkelijk om deze energie over te dragen. De energie die ervoor zorgt dat iemand anders zich beter voelt.
 • Deze soort persoonlijkheid kan ons betoveren met enkel hun woorden en aanwezigheid. Ze kunnen dit doen omdat ze ons vertrouwen bieden. Bovendien geven ze ons dat prachtige gevoel van “hoewel het moeilijk is om te geloven, zal alles goed zijn.”

Zij zijn nederig en begrijpen wederkerigheid

Het hebben van magie betekent niet dat je een truc uitvoert om er iets voor terug te krijgen. Het hebben van magie is vooral een cadeau om anderen zich goed te laten voelen. Dat wordt bereikt door de meest eenvoudige, bescheiden daden.

 • Hun magische blikken reflecteren een begrip van empathie en hoe wisselwerkingen plaats vinden.
 • Zij weten dat vriendschap en relaties zijn gebaseerd op wederzijds respect en de meest nederige banden. Daarbij kan het ene hart het hart van een ander echt raken.

Er is een gevoel van integriteit dat vanaf dag één wordt getoond. We weten dat ze er altijd voor ons zijn. Ook zullen hun nederige zielen nooit iets anders zoeken dan de vriendschap zelf.

Regenboog

Het leven lijkt altijd makkelijk als je bij hen bent

We weten niet precies hoe ze het doen. Maar magische mensen hebben een aangeboren gave waarmee ze knopen kunnen ontwarren. Waarmee ze zonneschijn op een stormachtige dag brengen en hoop geven als alles verloren lijkt.

 • Er wordt meestal gezegd dat deze mensen zo geboren zijn. Met deze gave om het bestaan makkelijker te maken. Maar wat eigenlijk het geval is, is dat magische mensen een dappere houding ten opzichte van het leven hebben.

Net zoals we van het begin gezegd hebben moeten we ook proberen om hen te imiteren. Net zoals we voor deze vrienden en familie die ons hun magie en affectie geven moeten zorgen.

We hoeven niet voortdurend te vertrouwen op hun ongelooflijke “magie” om ons goed te voelen of een antwoord op een probleem te vinden. Integreer hun waarden, hun geest en hun kracht en maak het je eigen.

Als we zouden kunnen leren om elkaar te verzorgen in plaats van ons eigen ego’s op de eerste plek te willen plaatsen, zou de samenleving veel beter zijn.

Aarzel dus niet om een druppel magie toe te voegen aan je leven. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Castillo, E. G. (1998). Educación y Valores. Revista Española de Pedagogía, 399–426. Retrieved from https://www.ugr.es/~fjjrios/pdf/Tice4-ValorEducacion.pdf
 • Lucas Breda, K., Groot, K., & Towle, A. (2013). EL DESARROLLO DE HUMILDAD CULTURAL MEDIANTE EL APRENDIZAJE SERVICIO CRÍTICO. Ciencia y Enfermería19(2), 35–46. https://doi.org/10.4067/S0717-95532013000200004
 • Kolden, G. G., Klein, M. H., Wang, C. C., & Austin, S. B. (2011). Congruence/genuineness. Psychotherapy, 48(1), 65.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.