Maak de huid aan de binnenkant van je dijen lichter

Dankzij de exfoliërende eigenschappen van honing kun je dit product gebruiken om dode huidcellen te verwijderen die zich op de huid opstapelen en ervoor zorgen dat de huid er donkerder uitziet.
Maak de huid aan de binnenkant van je dijen lichter

Geschreven door Yamila Papa Pintor

Laatste update: 25 mei, 2022

Wanneer je voor de spiegel je bikini aandoet en ineens ziet dat de huid aan de binnenkant van je dijen donkerder is dan de rest van je huid, dan kan dit er wellicht voor zorgen dat je in paniek schiet. Of misschien kom je net weer terug van een vakantie waarin je je de hele tijd hebt lopen schamen voor de donkere plekken op dit lichaamsdeel.

Als dit het geval is, stop dan met je zorgen te maken. Probeer de natuurlijke middelen die we delen in dit artikel eens om de huid aan de binnenkant van je dijen weer lichter te maken.

Waarom wordt de huid aan de binnenkant van je dijen donkerder?

De huid op dit deel van je lichaam kan door verschillende factoren donkerder worden. Meestal wordt dit probleem echter veroorzaakt doordat de huid bedekt wordt door je ondergoed of broek.

Sommige vrouwen voelen zich hier onzeker door, wanneer ze bijvoorbeeld in hun bikini op het strand liggen of wanneer ze intiem zijn met iemand. Deze donkere plekken kunnen ook worden veroorzaakt door haarverwijderingsmethoden of door de stof waar je kleding van gemaakt is.

Benen

Als de huid aan de binnenkant van je dijen het enige deel is dat je lichter wilt maken, dan is dit geen probleem.

Merk je dat de huid onder je oksels, in je nek of op je knieën of ellebogen wel erg donker van kleur is? Dan zou je je dokter of dermatoloog moeten raadplegen om te bepalen wat voor jou de beste manier is om dit probleem te behandelen. Een probleem van deze aard kan namelijk worden veroorzaakt door een huidziekte.

Recepten voor natuurlijke behandelingen om de binnenkant van je dijen lichter te maken

Wanneer je eenmaal hebt opgemerkt dat je last hebt van dit probleem, dan is het logisch dat je er meteen een oplossing voor wilt vinden. Daarom zal je allerlei crèmes, maskers en scrubs uitproberen.

Ren echter niet gelijk naar de winkel om een heleboel geld uit te geven aan dure producten… de beste middeltjes kun je namelijk gewoon vinden in je koelkast of keukenkastjes!

Je kunt hartstikke makkelijk zelf geweldige en effectieve huismiddeltjes maken om de huid aan de binnenkant van je dijen lichter te maken. Maak je dus vooral geen zorgen!

Masker van citroen en yoghurt

Crème

Citroen vind je in meerdere recepten in dit artikel terug en wel om goede redenen. De vrucht is namelijk een van de beste ingrediënten om donkere vlekken op de huid te verwijderen.

Advies dat geldt voor elk recept waar citroen in wordt gebruikt: breng citroen nooit op de huid aan gedurende de dag. Blootstelling aan de zon in combinatie met citroen kan de huid namelijk nog donkerder maken!

En dit is natuurlijk het tegenovergestelde van wat je wilt bereiken. Wees daarom voorzichtig met alle middelen die citroen bevatten.

Laten we dan nu verder gaan met het masker van citroen en yoghurt.

Ingrediënten

 • Het sap van 1 citroen
 • ½ kop Griekse of gewone yoghurt

Instructies

 • Meng de ingrediënten met elkaar in een kom.
 • Maak de binnenkant van je dijen goed schoon en droog.
 • Breng de pasta aan op de aangedane delen van de huid en laat hem dertig minuten zijn werk doen.
 • Wanneer de dertig minuten voorbij zijn, spoel je je benen schoon met warm water.
 • Herhaal deze behandeling minstens een week lang elke avond.

Je zult niet alleen profiteren van de eigenschappen die citroen heeft om de huid lichter te maken. Ook de vochtinbrengende werking die yoghurt heeft is immers goed voor de huid.

Pasta van citroen, honing en olie

Honing is een geweldige exfoliant (je hebt dan wel de gekristalliseerde variant nodig, niet de vloeibare). De olie in deze pasta zal daarnaast helpen om de huid glad te maken. De voordelen die citroen biedt hebben we hierboven al behandeld.

Ingrediënten

 • 1 eetlepel olie (olijfolie is het beste)
 • 1 eetlepel honing
 • Het sap van 1 citroen

Instructies

 • Pers het sap uit de citroen en meng het met de twee andere ingrediënten.
 • Breng de pasta vervolgens aan op de huid aan de binnenkant van de dijen.
 • Laat dit twintig minuten zitten en spoel het dan af met warm water.
 • Herhaal deze behandeling om de huid te exfoliëren en moisturizen elke avond voor het slapengaan.

Citroen en kwark

Citroen

Nee, dit masker is niet bedoeld om op te eten! Je kunt dit mengsel gebruiken om je huid lichter te maken.

Ingrediënten

 • 1 eetlepel kwark
 • 5 druppels citroensap

Instructies

 • Meng de ingrediënten met elkaar en breng het mengsel aan op de donkere delen van je huid. Laat het mengsel vervolgens zitten tot het helemaal is opgedroogd (ongeveer vijftien tot twintig minuten).
 • Spoel de benen schoon met warm water en dep ze droog met een handdoek.
 • Herhaal deze behandeling minstens een week lang elke dag.

Citroenschijfjes

Citroenschijfjes
 • Pak een citroen en snijd hier twee schijfjes vanaf (de overgebleven citroen kun je voor andere dingen gebruiken als je wilt).
 • Gebruik de schijfjes om over de binnenkant van je dijen te wrijven.
 • Laat de schijfjes op de donkerste delen een half uur liggen.
 • Haal ze dan van de huid af en was je huid schoon met warm water. Droog jezelf af met een warme doek.
 • Herhaal deze behandeling dagelijks.

Rijstwater

Rijstwater bevat veel voordelen voor de gezondheid en schoonheid van je huid. En het enige dat je hoeft te doen om dit water te maken is wat rijst koken in een beetje water (zonder zout of olie). Giet dit water vervolgens door de zeef en vang het op in een kom die je kunt opbergen voor later gebruik.

Laat het rijstwater volledig afkoelen en giet het dan over in een spuitfles. Spuit het water op de donkere delen van de huid en laat het opdrogen. Spoel het water vervolgens niet af.

Bewaar het overgebleven water in de koelkast, zodat je het niet elke dag opnieuw hoeft te maken voor elke behandeling.

Waterstofperoxide

Waterstofperoxide

De kans is groot dat je dit product al in huis hebt. Waterstofperoxide zal helpen de huid aan de binnenkant van je dijen lichter te maken.

Hoe? Het is super simpel. Het enige dat je hoeft te doen is een stukje gaas of een watje doordrenken in waterstofperoxide en hiermee over de donkere delen van de huid wrijven. Laat het opdrogen. Spoel het niet af.

Het is de bedoeling dat je deze behandeling minstens een week lang elke dag toepast om werkelijk resultaat te zien.

Sommige vrouwen gebruiken ook waterstofperoxide om hun haar lichter te maken (20% sterkte). Je moet het middel dan wel eerst oplossen in wat water. Waterstofperoxide is namelijk erg sterk en kan huidirritatie veroorzaken.

Pasta van komijn, citroen en yoghurt

Met de werking van yoghurt en citroen ben je inmiddels al bekend, maar we voegen nu ook komijn toe aan onze lijst van ingrediënten om de binnenkant van je dijen lichter te maken.

Ingrediënten

 • ½ theelepel komijn
 • Het sap van twee citroenen
 • ½ kop gewone yoghurt

Instructies

 • Meng eerst alle ingrediënten met elkaar om een homogene crème te maken. Breng deze crème vervolgens met ronde bewegingen aan op de huid. Laat de crème ten slotte vijftien minuten zijn werk doen.
 • Herhaal deze behandeling twee keer per week voor de beste resultaten.

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Soledispa Suárez D. J. Plan para elaboración y comercialización de una crema corporal aclaradora, que contenga dióxido de titanio y extracto de limón, para mujeres que presenten hiperpigmentación, en la cuidad de Guayaquil. Trabajo de Titulación. Universidad de Guayaquil. 2015.
 • Valdés-Rodríguez R, Torres Álvarez B, et al. La piel y el sistema endocrinológico. Gaceta Médica de México. 2012. 148: 162-8.
 • Vélez J. L, Montalvo M, et al. Fisiología, bioquímica y metabolismo del ácido láctico: revisión de la literatura. Metro Ciencia. 2017. 25 (2): 27-31.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.