Leer meer over de erogene zones bij mannen

Mannelijke erogene zones zijn veel gevoeliger dan we dachten. Daarom moeten we ze voorzichtig en soepel stimuleren om het gewenste effect te krijgen
Leer meer over de erogene zones bij mannen
Mariel Mendoza

Beoordeeld en goedgekeurd door de arts Mariel Mendoza.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 23 november, 2022

Het is geen geheim dat vrouwen heel specifieke plezierpunten op hun lichaam hebben. Het zal je echter verbazen dat er ook bepaalde mannelijke erogene zones zijn.

Het is altijd sexyer als je weet dat je je man gek maakt van genot. Ontdek hoe je zijn “knopjes” kunt indrukken met deze niet voor de hand liggende mannelijke erogene zones.

Likken, bijten en dan hete of koude sensaties toevoegen door op een ijsblokje te zuigen of hete thee te drinken kan hen gek maken. Kom dichter bij de verbazingwekkende erogene zones van mannelijk plezier die je op dit moment misschien wel mist.

Leer meer over de erogene zones bij mannen

1. Oren

Veel mannen houden ervan dat hun oren worden aangeraakt. Het is vaak een gebied dat we vergeten, maar dat kan worden gebruikt om ons te kalmeren of op te winden.

  • Plaats eenvoudig je duim en wijsvinger op het gebied waar de oorlel het gezicht raakt.
  • Trek het vervolgens langzaam naar beneden en laat je vingers naar boven glijden terug opnieuw te beginnen. Fluister sensuele woorden in zijn oor en gebruik zijn oren om hem te prikkelen.

Door zachtjes je vingers, lippen of tanden te gebruiken, krijg je zonder twijfel een bevredigend resultaat.

2. Onderbuik

Erogene zones buik

Begin bij zijn navel en beweeg je handen naar beneden.

Het gedeelte van de buik tussen de navel en het bekkengebied is een leuke plaats om hem te verleiden. Terwijl het bloed uit het bekken stroomt en de seksuele spanning zich ophoopt, is het een geweldige plek om te stimuleren.

Door met je handen langs de geslachtsdelen naar andere gebieden te glijden en vervolgens weer terug, creëer je seksuele spanning door het hele lichaam.

3. Binnenkant van de dijen

Denk aan de binnenkant van zijn dijen als een ‘geschenkverpakking.’ Als je deze zone aanraakt kan dit hem in de goede stemming brengen.

  • Beweeg je vingertoppen langzaam op en neer langs de binnenkant van zijn dijen.
  • Volg de contouren van de dij en beweeg je wijs- en middelvinger langzaam op en neer in dit erogene gebied.
  • Geef dit gebied enkele zachte tikjes voordat je de palm van je hand in het bovenste gedeelte van de dij drukt. Begin dan opnieuw met je vingers.

4. Achterkant van de nek

Erogene zones man en vrouw

Het gebruik van een pen, je vingers of een zachte aanraking in de nek en het sleutelbeengebied kan zijn opwinding vergroten. Het kan ook een goed idee zijn om dit met elkaar af te wisselen.

  • Denk aan het stimuleren van beide gebieden tegelijkertijd. Wrijf bijvoorbeeld zachtjes over zijn nek en knabbel aan zijn oorlel, terwijl je ook je handen langs zijn lichaam laat glijden.
  • Wees creatief met de combinatie. Sommige mannen houden ervan als je je nagels voorzichtig onder zijn haarlijn schuift.

5. Lippen

Erogene zones lippen

Het probleem met zoenen is dat je hem nooit gewoon zomaar moet geven, maar dat je van elk moment moet genieten. Het is de overgebrachte passie die hem opwindt en die hem in de stemming brengt voor een nacht van wilde seks.

6. Heiligbeen

Het heiligbeen is die kleine driehoek aan het einde van het ruggengraat, recht boven de billen. Probeer om het te strelen of je vingers of nagels erop te zetten. Doe het als verrassing en hij zal je spontaniteit waarderen.

7. Mannelijke G-spot

Erogene zones perineum

Dit is een klier in het lichaam. Die bevindt zich achter de testikels die zijn orgasme veel krachtiger kan maken wanneer hij wordt gestimuleerd.

Omdat het aan de binnenkant zit is het echter niet gemakkelijk te bereiken. Een manier om dit te doen is door de anus, iets waar veel mannen niet mee akkoord gaan. Dus moet je dit van tevoren met hem bespreken. Wellicht ook interessant voor jou

Ontdek de meest erotische lichaamsdelen volgens de wetenschap
Gezonder Leven
Lees het op Gezonder Leven
Ontdek de meest erotische lichaamsdelen volgens de wetenschap

Menselijke seks bestaat uit meer dan alleen een penis en een vagina. Er zijn namelijk meer erotische lichaamsdelen volgens de wetenschap.
De inhoud van deze publicatie dient uitsluitend ter informatie. Op geen enkel moment kan deze dienen om de diagnoses, behandelingen of aanbevelingen van een professional te vergemakkelijken of te vervangen. Raadpleeg bij twijfel je vertrouwde specialist en vraag zijn/haar goedkeuring voordat je met een procedure of behandeling begint.