Verdergaan met je leven als het je niks meer kan schelen

Als het iemand niets meer kan schelen, dan heeft het geen zin om aan hem vast te blijven houden. Dit zal namelijk alleen maar meer pijn en verdriet veroorzaken. We moet dapper zijn en de moed bij elkaar rapen om verder te gaan.
Verdergaan met je leven als het je niks meer kan schelen

Laatste update: 26 februari, 2019

Gedurende ons leven komen we erachter dat sommige mensen gewoon niet bij ons passen. Dit besef komt doorgaans wanneer je niet meer geeft om de persoon met wie je bent, of juist vice versa. Daarom is het belangrijk dat je kunt verdergaan met je leven.

We weten dat het een belangrijke en pijnlijke opoffering is. Het is een lastige keuze die je langs een verbitterd pad kan leiden als je niet voorzichtig bent. Als het je echter niks meer kan schelen, wat heeft het dan voor zin om vast te blijven houden aan iets dat niet meer bij je past? 

Is verdergaan met je leven niet een betere optie? Realiseer je wat je waard bent, loop weg en kijk nooit meer om.

Ik ben niet meer belangrijk voor hem, hoe kan ik verdergaan?

Als je de behoefte om belangrijk voor iemand te zijn loslaat, kan dit in eerste instantie een hoop paniek opwekken. De stress en angst kunnen overweldigend lijken. Wat echter vooral belangrijk is, is dat je rustig blijft en de situatie vanuit een ander perspectief probeert te bekijken.

Weglopen

Er zijn duizenden mensen die door dezelfde soort situatie gaan als jij op dit moment. Wanneer je je dit beseft, lijken je problemen ineens niet meer zo heftig als voorheen.

De redenen waarom deze situatie ons verdrietig en ongelukkig maakt, zijn de gevoelens die we nog steeds hebben voor de persoon waar we niet meer om geven. Het zou een leugen zijn als we je zouden vertellen dat er niks gebeurt wanneer je niet meer om iemand geeft. De waarheid is echter dat een van jullie twee, of jullie beiden, pijn zal hebben.

De dingen accepteren zoals ze zijn is echter het beste wat je kunt doen in deze situatie. Het is namelijk veel erger om aan iemand vast te houden om wie je niet meer geeft.

Dit soort situaties doen zich veelal voor in romantische relaties wanneer een van de twee niet meer verliefd is of simpelweg een gebroken hart heeft. De angst om alleen te zijn of om verder te moeten gaan zonder die persoon die zo’n groot deel uit maakte van ons leven kan veel zorgen opwekken.

Tekenen van emotionele onthechting

Wanneer je een relatie hebt, zou je denken dat je het wel zal voelen als je op een gegeven moment niet meer om je partner geeft. Niets is echter minder waar. Soms is de emotionele onthechting niet fysiek.

Verliefd stel

Daarom is het belangrijk om je bewust te zijn van de tekenen die we hieronder bespreken. Zo kun  je achterhalen of je partner emotioneel afstand van je aan het nemen is.

Op deze manier zal je het tenminste weten en zal je op je beter op je hoede zijn.

  • Je bent al een tijdje geen prioriteit meer van deze persoon. Misschien komen jullie interesses en doelen niet meer met elkaar overeen.
  • Je begint je eenzaam en verlaten te voelen omdat je partner zich niet meer bezig houdt met jouw behoeftes.
  • Jij bent de enige die nog moeite doet voor de relatie. Je partner is alleen nog maar gericht op het ontvangen.
  • Je partner let niet meer op jouw meningen en ideeën. Hij begint steeds meer beslissingen op eigen houtje te nemen, alleen maar in zijn eigen voordeel.
  • Misschien begint hij jou zonder reden te vernederen en bekritiseren en creëert hij steeds meer afstand tussen jullie. De relatie is plotseling veranderd en jullie bevinden je nu op een slagveld.

Hoewel je je ertegen hebt proberen te verzetten, geef je niet meer om de persoon waar je ooit zoveel van hield. Nu maakt hij het leven echter onmogelijk voor je en praat hij je een schuldgevoel aan.

Hij wil niet dat je hem verlaat en hij wil ook niet zelf bij jou weg. Dit veroorzaakt een zeer verwarrende, ingewikkelde en pijnlijke situatie.

Zeg gedag vanuit respect voor jezelf

Als je jezelf in een dergelijke situatie bevindt, dan is het hartstikke pijnlijk, maar toch noodzakelijk om deze persoon los te laten. Besef echter wat je waard bent en geef niet toe.

Leer verdergaan
  • Het is niet jouw schuld dat je niet meer om deze persoon geeft. Je bent ook geen slecht persoon als je dapper genoeg bent om aan jezelf toe te geven dat je je niet meer emotioneel verbonden voelt met deze persoon.
  • Sprokkel al je moed bij elkaar en laat deze persoon achter je zodat je kunt verdergaan met je leven. Dit zal een van de beste beslissingen zijn die je ooit genomen hebt.
  • Dit is vast niet de eerste keer dat je iets belangrijks hebt achter moeten laten in je leven. Je moet je echter realiseren dat mensen komen en gaan in het leven.

Lees ook dit artikel:
Vergeef en laat het verleden los

Als je niet meer om iemand geeft, breng jezelf dan niet nog meer schade toe door de banden te herstellen die iemand anders gebroken heeft. Het heeft totaal geen zin om te proberen de dingen te repareren. Als het je niets meer kan schelen, dan kun je beter verdergaan met je leven.

Het wordt tijd dat je je trots naar boven haalt en aan een nieuwe reis begint. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.