Kurkuma-honingbehandeling voor gewrichtspijn

Zowel kurkuma als honing kunnen niet alleen worden gebruikt om botverlies tegen te gaan en ontstekingen te remmen, maar ook om het immuunsysteem te versterken.
Kurkuma En Honing Tegen Gewrichtspijn

Deskundigen op het gebied van de natuurlijke geneeskunde stellen dat de simpele combinatie van kurkuma en honing onbetaalbaar is. Deze twee ingrediënten vormen samen een middel dat vol antioxidanten, vitamines en enzymen zit die geweldig zijn om ontstekingen te remmen.

Als je last hebt van gewrichtspijn of botverlies, begin dan vandaag nog deze geweldige combinatie in je dieet op te nemen.

In tegenstelling tot gebruikelijke pijnstillers, antibiotica en andere ontstekingsremmende middelen of middelen tegen infecties, zal je bij het innemen van kurkuma en honing geen last hebben van negatieve bijwerkingen. Bovendien hebben deze twee ingrediënten geen negatieve invloed op je lever of de natuurlijke darmflora.

In dit artikel hebben we het over enkele van de geweldige voordelen die deze twee natuurlijke ingrediënten, die je eigenlijk altijd in huis zou moeten hebben, bieden.

Kurkuma en honing, een eeuwenoud middel tegen gewrichtspijn

Gewrichtspijn

Slechts één eetlepel kurkuma en honing per dag kan al geweldige voordelen bieden voor je gezondheid. Desalniettemin is het belangrijk om te onthouden dat je wel consistent moet zijn met deze behandeling om van deze voordelen te profiteren, met name in het geval je bijvoorbeeld last hebt van artritis of osteoartritis, en dat je het middel minstens twee weken achtereenvolgend moet innemen.

Hoewel kurkuma oorspronkelijk afkomstig is uit Azië, kun je de specerij tegenwoordig vrijwel overal verkrijgen. Er zijn ook meerdere studies uitgevoerd die aantonen dat kurkuma geneeskrachtige eigenschappen heeft en veel voordelen biedt bij het behandelen van een verscheidenheid aan aandoeningen.

Wij raden aan: Natuurlijke remedies tegen artritis

Volgens een studie die in 2000 werd uitgevoerd door het Departement van Moleculaire Biologie aan de Universiteit van Granada (Spanje) kan kurkuma op natuurlijke en effectieve wijze bacteriën bestrijden die het lichaam aanvallen.

 • Tot op heden zijn er nog veel meer studies uitgevoerd om te achterhalen welke hoeveelheid kurkuma je dagelijks het beste in kunt nemen om de opeenstapeling van een proteïne die bekend staat als bèta-amyloïd tegen te gaan. Deze proteïne wordt op een gegeven moment omgezet in plaque en kan in verband worden gebracht met verschillende degeneratieve aandoeningen.
 • Dankzij het hoge gehalte antioxidanten is kurkuma echter sterk aanbevolen als natuurlijk middel tegen ontstekingen en als middel om de ontwikkeling van dementie en Alzheimer te voorkomen.

Laten we dan nu eens gaan kijken waar je allemaal van kunt profiteren door kurkuma te mengen met een beetje honing.

Ontstekingsremmend middel

 • In combinatie met honing kan kurkuma helpen om uitscheiding van eicosanoïden te voorkomen. Dit zijn stoffen die ontsteking opwekken en de opeenstapeling van prostaglandines stimuleren.
 • Beide ingrediënten zijn op natuurlijke wijze effectief om botverlies te voorkomen. Ze controleren de uitscheiding van bepaalde proteïnen die zich voordoen bij ontstekingen en die ervoor kunnen zorgen dat de botten zelf en het kraakbeen om de botten heen achteruitgaan.
 • Het belangrijkste effect dat deze twee ingrediënten hebben, is dat ze een soortgelijke werking hebben als andere medicijnen – zowel medicijnen op basis van steroïden als andere.
 • Zowel honing als kurkuma vermindert de aanmaak van histamine in het lichaam en verhoogt het natuurlijke cortisonegehalte om allerlei soorten ontstekingen tegen te gaan zonder bijwerkingen te veroorzaken.

Honing

Versterkt je immuunsysteem

Een belangrijk onderdeel bij het behandelen van problemen die te maken hebben met artritis en osteoartritis is het vermogen om pathogenen tegen te gaan die zich voor kunnen doen wanneer gewrichten ontstoken raken.

Wanneer je een sterk en gezond immuunsysteem hebt, kun je makkelijker omgaan met de pijn die deze aandoeningen veroorzaken. Deze pijn kan er namelijk voor zorgen dat je je dagelijkse bezigheden niet goed kunt uitvoeren.

Toch is het belangrijk om te onthouden dat er voor deze aandoeningen geen geneesmiddel bestaat. Wat dit soort natuurlijke middelen voor je kunnen betekenen, is dat ze je leefkwaliteit enigszins kunnen verbeteren. In dit geval kan zoiets simpels als het dagelijks innemen van een beetje honing en kurkuma enorm helpen.

 • Kurkuma is rijk aan antioxidanten en vitamine C en E, voedingsstoffen die je immuunsysteem sterker maken.
 • Volgens een studie die werd uitgevoerd door onderzoekers aan de Universiteit van Kopenhagen (Denemarken) bevat kurkuma een antimicrobiële peptide die bekend staat als CAMP en die het immuunsysteem kan helpen om verschillende bacteriën, virussen of schimmels te bestrijden zonder er ooit eerder mee in aanraking te zijn geweest.
 • Daarnaast is honing een natuurlijk antibioticum  dat al eeuwenlang wordt gebruikt om het immuunsysteem sterker te maken en om te gaan met verschillende ziektes.

Zoals we echter eerder ook al aangaven, zal dit middel alleen effectief zijn wanneer je het consistent inneemt.

Hoe maak je dit middel van honing en kurkuma?

Kurkuma-Honingbehandeling

Ingrediënten

 • ¼ kop pure honing (100 g)
 • 1 eetlepel kurkuma (10 g)

Benodigdheden

 • 1 glazen schaaltje of pot met deksel

Bereiding

 • Het belangrijkste aspect is om honing te kopen die zo puur en natuurlijk mogelijk is. Sommige varianten die je kunt kopen in de supermarkt bevatten namelijk een hoop toegevoegde suikers die meer kwaad doen dan goed.
 • Als het mogelijk is, kun je de honing daarom het beste kopen bij een imker.
 • Deze behandeling is super simpel. Doe simpelweg de honing in de glazen schaal of pot en voeg hier de eetlepel kurkuma aan toe. Roer de twee ingrediënten goed door elkaar tot ze volledig met elkaar vermengd zijn. Vervolgens neem je elke ochtend één eetlepel van dit geweldige middel in.

Lees ook: Nachtelijke gewrichtspijn en hoe je het kunt verlichten

In het geval je bloedverdunnende medicijnen inneemt, is het echter verstandig om eerst even je dokter te raadplegen voordat je kurkuma in je dieet opneemt.