Knutselwerkjes voor de studieruimte van je kinderen

Als de studeerplek van je kinderen niet georganiseerd is, dan zal het voor hen niet gemakkelijk zijn om onder andere hun huiswerk of studie te doen. Een goede manier om ervoor te zorgen dat alles op zijn plaats staat, zijn de eenvoudige knutselwerkjes die we hier delen.
Knutselwerkjes voor de studieruimte van je kinderen

Geschreven door Francisco María García

Laatste update: 09 augustus, 2022

In de studieruimte voor kinderen heeft rommel de neiging om zich snel op te stapelen. Het is al genoeg als kinderen na school thuiskomen en de ruimte met potloden, notitieboekjes en andere voorwerpen vullen. En als dat gebeurt dan kunnen ze niets meer vinden.

Gelukkig zijn er veel manieren om dit probleem op te lossen. Veel ideeën en objecten kunnen je helpen om dit gebied beter te organiseren. En het beste is dat je ze thuis kunt maken, met heel eenvoudige materialen en door je creatieve sappen te laten stromen.

Hieronder zie je dus wat knutselwerkjes die je kunt gebruiken om het studiegebied van je kinderen te organiseren en hen te helpen om hun tijd het beste te gebruiken.

Ideeën om de studieruimte van je kinderen te organiseren

Gerecyclede dozen om alles op orde te houden

Dozen zijn de perfecte oplossing om alles op orde te houden. Het idee is om dozen van verschillende afmetingen te vinden en deze tot extra opslagruimtes te recyclen. Je kunt karton, blik, vezels of dozen van elk ander materiaal gebruiken.

Op dezelfde manier kun je dozen met verschillende vormen kiezen, omdat ze allemaal ideaal zijn om iets in op te bergen. Vierkante, ronde of rechthoekige dozen, met of zonder deksel, zijn perfect om mappen, potloden, tijdschriften en allerlei soorten werkmateriaal in op te bergen.

Je kunt de dozen met prachtig gekleurd papier bedekken en een hoek voor de dozen samenstellen om de studieruimte van je kinderen beter te organiseren. Je kunt er ook linten of gelijmde foto’s aan toevoegen of ze schilderen om ze decoratiever te maken.

Een muurorganizer

Stiften aan de muur opruimen

Als je niet veel ruimte hebt, dan kun je met een muurorganizer de ruimte die je hebt optimaal benutten. Een organizer met zakken die je aan de muur kunt hangen is een uitstekende manier om de studieruimte van je kinderen te organiseren, vooral als je niet veel ruimte hebt. Om deze organizer te maken, heb je het volgende nodig:

 • Een medium houten bord nodig.
 • EVA-schuimplaten van welke kleur dan ook.
 • Draad.
 • Een wit koord.
 • Naaimachine.
 • Lijm.

Wat je moet doen

 • Het eerste dat je moet doen, is acht rechthoeken van EVA-schuim snijden.
 • Naai vervolgens de rechthoeken twee aan twee aan elkaar en laat een van de 25 centimeter lange zijden vrij om zakken te maken.
 • Breng lijm (of siliconen) aan om de zakken aan het houten bord te bevestigen.
 • Boor ten slotte twee gaten in het bord en haal het witte koord door de gaten.
 • Nu hoef je alleen nog maar het bord aan de muur te hangen!
 • In de zakken kun je potloden, penselen, scharen en andere materialen bewaren.

Misschien ook interessant om te lezen:
11 tips om je huis te organiseren die echt werken

Versierde blikken om potloden te organiseren

Je kunt gerecyclede blikken gebruiken om potloden te organiseren. Was ze gewoon goed en bedek ze met mooie stoffen en gekleurde linten. Je kunt ze aan elkaar lijmen en zelfs aan de muur bevestigen. Met deze blikken kun je potloden ordenen, zodat je ze snel kunt vinden en de studieruimte van je kinderen er spectaculair uit zal zien.

Cornflakesdozen als verdelers

Zelfgemaakte boom

Je kunt knutselwerkjes maken voor de planken, inclusief creatieve en opvallende verdelers. Cornflakesdozen kunnen geweldige verdelers zijn voor je planken. Je kunt daarin tijdschriften, notitieboekjes en allerlei soorten papier plaatsen, zodat je ze kunt classificeren en de ruimtes netjes kunt houden.

Wat je moet doen

 • Om cornflakesdozen in verdelers om te zetten doe, snijd ze simpelweg gedeeltelijk diagonaal en bedek ze met gekleurd papier.
 • Je kunt inpakpapier gebruiken of elk ander type papier dat aantrekkelijk en kleurrijk is.
 • Gebruik in het ideale geval verschillende kleuren en patronen om het studiegebied van je kinderen echt aantrekkelijk te maken.

Misschien ook interessant om te lezen:
Maak je eigen kledingopbergers met deze basiselementen

Glazen potten voor kleine voorwerpen

Glazen potten kunnen bakken worden voor kleine bureauartikelen die altijd kwijt raken, zoals paperclips, elastiekjes of nietjes. Op deze manier zijn ze altijd bij de hand en georganiseerd. Vergeet niet dat een goede organisatie een beter gebruik van grote en kleine objecten betekent.

Om deze potten te recyclen, moet je ze eerst heel goed met heet water schoonmaken. Kies vervolgens een aantal plastic dieren en plak ze op de deksels. Zodra de lijm opdroogt en de dieren aan de deksels zijn bevestigd, schilder je de deksels en de dieren met spuitverf.

Al deze knutselwerkjes zijn een uitstekende manier om het studiegebied van je kinderen op een eenvoudige, andere en goedkope manier te organiseren. Ze helpen je ook om objecten nieuw leven in te blazen die anders in de prullenbak zouden zijn beland.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.