Elf decoratieve ideeën voor je familiefoto's

Weet je niet helemaal wat je met al je familiefoto's moet doen? Dan is dit artikel perfect voor jou! In dit artikel laten we je namelijk zien hoe je je familiefoto's kunt gebruiken om de kamers in je huis te decoreren! 
Elf decoratieve ideeën voor je familiefoto's

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 23 november, 2022

Familiefoto’s zijn een klassieke vorm van decoratie. Ze verbinden je woning met de mooie momenten die je met je familie hebt meegemaakt. In dit artikel geven we je elf decoratieve ideeën voor je familie familiefoto’s.

Hoewel minimalisme op dit moment zeer populair is, hangen veel mensen nog steeds foto’s in hun huis op. Dit doen ze bijvoorbeeld in hun:

 • woonkamers
 • gangen
 • slaapkamers

Veel mensen hebben daarnaast ook gedacht over nieuwe manieren om deze foto’s op te hangen en te benadrukken.

Laat je familiefoto’s dus niet in de kast liggen! Creëer bijvoorbeeld een familiehoekje in je huis en laat jezelf vooral niet beperken als je aan het decoreren bent. Familiefoto’s hebben namelijk vaak invloed op onze gevoelens en emoties.

Goede herinneringen toveren in veel gevallen een glimlach op ons gezicht en zijn daarom een goede manier om je huis een warmere uitstraling te geven. In dit artikel geven we je elf decoratieve ideeën voor je familiefoto’s.

Elf decoratieve ideeën voor je familiefoto’s

Als jij graag familiefoto’s gebruikt om jouw huis te decoreren, zetten we hier een aantal ideeën voor je op een rij! Met behulp van deze creatieve ideeën voor je familie foto’s, koester jij je mooiste herinneringen.

1. Kussens met opdruk

kussens met opdruk

Blanco kussens met opdruk zijn zeker een gewaagde optie voor je familiefoto’s. Het is een creatieve manier om je familiefoto’s te gebruiken en je woning te versieren. Leg ze bijvoorbeeld neer op je bank of bed!

2. Benadruk de speciale details in je familiefoto’s

Deze techniek richt zich op het benadrukken van speciale details. Op deze manier voeg je een persoonlijk tintje aan je decoratie toe.

 • Als iemand in de foto bijvoorbeeld van glimmende dingen houdt, kun je iets glimmends aan je fotolijst toevoegen.
 • Als de persoon in de foto graag naait, kun je de fotolijst bijvoorbeeld versieren met knopen, naalden en klosjes. Zo benadruk je de interesses van de persoon in je foto.

3. Grappige ideeën voor je familiefoto’s

 

grappige ideeen voor je familiefotos

Het is een leuk idee om te kijken naar de overeenkomsten tussen broers en zussen, kinderen, ouders en grootouders. Ga bijvoorbeeld na hoe de tijd ze veranderd heeft!

Zoek bijvoorbeeld een aantal oude familiefoto’s en maak ze op een creatieve en grappige manier na. Je kunt ook op zoek naar foto’s van verschillende generaties met soortgelijke karakteristieken. 

Zoek dan bijvoorbeeld naar een creatieve manier om een stamboom te maken. Maak gebruik van originele foto’s van verschillende generaties en probeer de overeenkomsten en verschillen goed te benadrukken.

4. Glazen potten met familiefoto’s

Glazen potten zijn perfect voor het decoreren van:

 • planken
 • tafels
 • grote meubels

Je kunt een enkele foto in een glazen pot plaatsen of wat prullaria toevoegen. Maak daarnaast gebruik van een lichtbron. Zo kun je ervoor zorgen dat je decoratiestuk er magisch en speciaal uit gaat zien.

5. XL-foto’s en microcollage’s

microcollages als een van de decoratieve ideeën voor je familiefoto's

Dit idee lijkt een beetje op het bedrukken van kussens met je familiefoto’s. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een mooie wanddecoratie te maken van je familiefoto’s. 

6. Maak een mozaïek van je familiefoto’s

Wat denk je van een muur gevuld met foto’s in een mozaïekpatroon? Dit is de perfecte manier om een kale muur wat meer kleur te geven. Je kunt dit bijvoorbeeld in de gang of naast de trap doen. Het is de perfecte manier om wat meer leven in je huis te brengen!

7. Hangende macrofoto’s

hangende macrofotos als decoratieve ideeen voor je familiefotos

Karton is een uitstekend materiaal om verschillende lay-outs en knutselwerken van te maken. Je kunt dit materiaal versieren met krijt, zonder dat je daar een echt krijtbord voor nodig hebt.

Knip wat simpele fotolijsten uit en hang ze bijvoorbeeld op met wasknijpers of met behulp van een lijmpistool. Hang de foto’s op een manier die jij zelf mooi vindt op. Zo breng je de decoratie namelijk op een leuke manier samen.

8. Klok met opdruk

Gebruik het mechanisme van een klok en hang deze vervolgens aan de muur. Daarna kies je twaalf verschillende familiefoto’s en hang je ze in een cirkel om het mechanisme heen. Je kunt verschillende fotolijstjes gebruiken voor een creatief effect.

9. Gebruik schoolbordverf voor je familiefoto’s

gebruik schoolbordverf voor je familiefotos

Hou je van zwartwit fotografie? Dan is dit een van de beste decoratieve ideeën voor je familiefoto’s! Het is namelijk de perfecte manier om zwartwit foto’s op een interessante manier op te hangen.

 • Knip eerst twee verschillende vierkanten uit. Zorg ervoor dat je een aantal kleine vierkanten en aan aantal grote uitknipt. 
 • Gebruik schoolbordverf om de grote vierkanten te verven. Dit zal het kader voor je foto worden. Plak vervolgens je foto’s op de kleinere vierkanten. Probeer te voorkomen dat je foto’s kreukelen.
 • Als alles droog is kun je ze ophangen op een manier die je zelf mooi vindt!

10. Gebruik kerstverlichting voor je familiefoto’s

Als je van ideeën houdt die een beetje out-of-the-box zijn, is dit één van de meest ideale decoratieve ideeën voor je familiefoto’s. Het is bijvoorbeeld de ideale optie voor moderne ruimtes met verfijnde elementen. 

11. Hart

Met behulp van planken aan de muur, of gewoon de foto’s zelf, kun je foto’s in de vorm van een hart aan de muur bevestigen. Net als op de foto hierboven, kun je ook gebruik maken van kerstverlichting.

Wat denk je van deze decoratieve ideeën voor je familiefoto’s? Hoe gebruik jij je familiefoto’s het liefst? 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.