De gangen inrichten met deze handige tips

Je kan voorkomen dat jouw gangen er leeg en saai uitzien. Je moet dus weten hoe je ze kan inrichten. Ontdek hier enkele geweldige tips om ervoor te zorgen dat jouw gangen er geweldig uitzien!
De gangen inrichten met deze handige tips

Geschreven door Maite Córdova Vena

Laatste update: 09 augustus, 2022

Je gebruikt de gangen om de verschillende kamers van je huis te bereiken. Vaak vergeten we echter dat de gangen ook deel uitmaken van het huis. Je moet dus ook de gangen inrichten.

Het is waar dat de gangen geen prioriteit zijn. Toch kan het geen kwaad om er wat aandacht aan te schenken. De gangen inrichten zal uiteindelijk een groot verschil maken in je huis of in je appartement.

Wanneer we het over de inrichting van de gangen hebben, dan denk je wellicht slechts aan één ding: foto’s aan de muur. Zeg eens eerlijk, hoe saai is een eenvoudige, lange gang met foto’s waar niemand naar kijkt?

Misschien denk je ook aan nog iets anders, de typische familiefoto’s. Je kan jouw reproducties van Monet echter op betere plekken hangen dan in de gang.

De gangen inrichten in je huis kan je op aantrekkelijkere en leukere manieren doen. Je moet echter wel eerlijk met jezelf zijn. Versier de gangen met dingen die jij en je gasten willen bekijken.

De vraag is dus nu: wat hang jij aan de muren?

De gangen inrichten met decoratieve elementen

De gangen inrichten met decoratieve elementen

Een spiegel

Een spiegel werkt inderdaad meestal het beste om een gang te versieren. Het geeft immers een gevoel van ruimte en licht. Je kan een spiegel gewoon ophangen of deze op een tafel plaatsen.

Een tafel

Een tafel in de gang moet bij voorkeur smal zijn en geen laden hebben. Tafels met laden zorgen er immers voor dat je dingen erin wil opbergen. Later vergeet je dan waar je ze opgeborgen hebt. Je hoeft het tafelblad niet vol te zetten met foto’s of accessoires. Leg gewoon een leuke tafelloper en plaats enkele originele versieringen.

Middelgrote of grote decoratieve elementen

Als je een ruime gang hebt, kan je middelgrote of grote elementen plaatsen. Je kan er van alles neerzetten bijvoorbeeld:

  • antieke lampen
  • een grote vaas met bloemen of takken
  • houten manden
  • enzovoorts

Een lamp

Sommige mensen vinden het leuk om kleurrijke lampen te plaatsen die heel decoratief zijn. Ben jij zo iemand, probeer dan om minder dingen rond de lamp te zetten. Op die manier valt de lamp op als het voornaamste aandachtspunt.

Uiteraard moet je ervoor zorgen dat de lamp op een plek staat waar mensen het kunnen zien! Als je ervoor kiest om slechts één lamp te plaatsen, zorg er dan voor dat het licht genoeg is. Dan zal het de andere decoratieve elementen belichten.

Een tapijt

Dit is nog een element waarmee je eventueel de gangen inrichten kan. Een mooi tapijt in de gangen kan ervoor zorgen dat je huis gezellig en warm voelt. Het kan ook helpen om de algemene sfeer van het huis enigszins te verenigen.

Verf of behang

Zijn je gangen breed? Wil je persoonlijkheid en kleur toevoegen? Dan kan je de gangen inrichten met behang of met een opvallende kleur verf op de muur.

Nog een ander goed idee is zowel verf als behang te gebruiken. Je schept dan een visuele continuïteit en geeft het een dynamisch uitzicht.

Muurschilderingen

Tegenwoordig bestaan er muurschilderingen met beelden van geweldige landschappen. Ze creëren de illusie dat de gang hier niet eindigt maar dat hij naar de natuur leidt. Het beste aspect van muurschilderingen is dat je ze gemakkelijk op maat kan (laten) maken.

Ideeën voor de inrichting van de gangen

Ook dit is een boeiend artikel:
De ingang van je huis decoreren: 6 manieren

Ideeën voor de inrichting van de gangen

Een goed idee om je gangen in te richten is door één enkel voorwerp het centrale element van de aandacht te maken.

Als je de aandacht op de kroonluchter wil richten, dan kan je het plafond bijvoorbeeld in een lichte tint schilderen. Ook vleeskleurige tinten werken goed.

Een ander idee is de muren wit laten of een neutraal kleur geven. Leg dan een kleurrijk tapijt dat de aandacht trekt naar zijn ontwerp en zijn textuur.

In plaats van een hoop accessoires te plaatsen zet je beter een leuke mand met kussens in verschillende kleuren en grootte aan het einde van de gang. Het zal er heel verwelkomend uitzien.

Je kan ook de dingen toevoegen die we eerder in het artikel vermeld hebben:

  • lamp
  • spiegel
  • tafel

Zoek voorwerpen die uniek zijn en anders dan de normale dingen. Gebruik bijvoorbeeld een spiegel in een speciale vorm of met een versierd kader in plaats van een vierkante, ronde of ovale spiegel.

Plaats slechts enkele decoratieve elementen op een tafel. Een paar kaarsen, een houten figuur of een plant zijn allemaal geweldige ideeën.

Misschien vind je deze ideeën wel interessant maar passen ze niet in jouw gang. Voel je dan vrij om te experimenteren en aanpassingen door te voeren. Het ene idee kan naar het andere leiden. In minder dan geen tijd zal je prachtige gangen hebben! 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.