De ingang van je huis decoreren: 6 manieren

Er zijn veel verschillende manieren om de ingang van je huis jaloersmakend voor de hele buurt te maken. Vandaag zullen we een paar manieren met je delen, zodat mensen iedere keer zullen stoppen en jouw huis zullen bewonderen wanneer ze langslopen.
De ingang van je huis decoreren: 6 manieren

Laatste update: 27 april, 2019

Het is essentieel om een ​​huis te hebben waar je je comfortabel in voelt. Dit is jouw stukje ruimte in de wereld, dus alles moet precies zijn zoals jij het wil. Vergeet echter de buitenkant van je huis niet. Dit is het visitekaartje van jouw huis. In dit artikel delen we een aantal handige tips om de ingang van je huis te decoreren.

Men zegt wel eens: de eerste indruk is alles. En inderdaad, je krijgt nooit een tweede kans om een ​​goede eerste indruk te maken. Dit gezegde kan ook worden toegepast op je huis. Net zoals je er zelf graag goed uitziet als je in het openbaar bent, moet je huis ook presentabel zijn voor anderen.

Dit is geen kwestie van ijdel zijn of denken dat je beter bent dan alle anderen. Het is gewoon een manier om je eigenwaarde te verbeteren en om simpelweg te laten zien dat je blij bent met je huis.

Als je op zoek bent naar ideeën om de ingang van je huis mooi te maken, dan zullen de tips die we vandaag in dit artikel delen je zeker helpen.

Noteer de tips die we hier noemen!

Tips om de ingang van je huis te versieren

1. Kleurrijke bloemen

Kamerplanten en kleurrijke bloemen

Als je van de natuur en van bloemen in het bijzonder houdt, plaats dan een aantal decoratieve planten of potten gevuld met kleurrijke bloemen bij de ingang.

Potten met planten of bloemen staan vooral mooi wanneer ze:

 • langs de zijkant van een pad staan die naar de deur leidt
 • tegen de buitenmuren staan
 • onder je ramen staan of hangen

2. Het gazon en andere planten

Onderschat nooit de kracht van een goed onderhouden, weelderig gazon. Er zijn ontzettend veel mensen die geobsedeerd zijn geraakt door gazononderhoud en kunnen zelfs geïrriteerd zijn wanneer anderen op hun gazon lopen – daar is het gras gewoon te mooi voor.

Het plaatsen van decoratieve bomen, struiken en andere planten in je voortuin kan veel bijdragen aan een natuurlijk landschapseffect. Als je een pad hebt met een muurtje, kun je klimplanten en potten met planten of kleine bloemen plaatsen.

Huis met goed onderhouden gazon

3. Een fontein

Dit klinkt misschien als te opzichtig of overdreven, zeker als je aan die enorme fonteinen denkt die voor musea of ​​op grote pleinen van een stad staan. Maar in werkelijkheid kunnen fonteinen ook kleine afmetingen hebben, die dus perfect zijn voor het decoreren van de ingang van je huis.

Je kan bijvoorbeeld voor een minimalistisch fonteinontwerp kiezen, waarbij enkel een muur nodig is om het te laten werken. Met wat stenen of kleine planten er omheen is het een prachtig detail om de ingang te decoreren.

4. Een betegelde veranda of patio

Als je een groot huis met een tuin of veel begroeiing hebt, versier dan je entree met een klassiek betegeld ontwerp. Een galerij-achtig gedeelte met bijpassende tegels en lantaarns op de muren kan een fantastisch effect hebben.

5. Stenen

Verschillende kleuren steen kunnen voor allerlei decoratieve doeleinden worden gebruikt. Je kan ze combineren met de groene kleur van je gazon, met houten trappen of met wanden van leisteen.

Stenen kunnen ook worden gebruikt om paden te maken of om de tegels in huis te omringen. Het mooie aan stenen is dat ze een visueel gezien een element van rust brengen, zeker als je al andere decoratieve dingen aan het geheel hebt toegevoegd.

Pad van grind en natuursteen

6. Verlichting

Verlichting is iets dat niet makkelijk kan worden genegeerd. De verlichting in je huis heeft het vermogen om al je decoratieve details te verbeteren… of te verpesten.

Er zijn veel opties om de buitenkant van je huis te verlichten. Hier zijn een paar van de beste ideeën:

 • LED-verlichting geplaatst op muren of veranda’s.
 • Lantaarns aan de zijkant van deuren, de veranda of muren.
 • Klassieke hangende lichten.
 • Lichten voor een pad: dit kunnen losstaande lampen zijn, ​​of het kan verlichting zijn die in de grond is ingebouwd. Dit soort verlichting combineert goed met andere elementen, zoals struiken en stenen.
 • Gekleurde lichtjes: wees niet bang om gele, groene, blauwe of rode verlichting te gebruiken – wat er ook maar bij de muren en andere elementen past. Er bestaan een aantal innovatieve ontwerpen die een leuke verrassing voor je gasten kunnen bieden.

7. Hout

Hout heeft een mooi effect als het op decoreren aankomt. Omdat dit artikel ingaat op de buitenkant van je huis moet het hout eerst worden behandeld om weerbestendig te worden, maar hout is wel een alternatief dat nooit teleurstelt.

Je kan houten accenten toevoegen aan bijvoorbeeld:

 • vloeren
 • trappen
 • deurposten
 • potten
 • muren

En vergeet het klassieke houten hek niet! Een prachtig houten hek verliest in combinatie met een prachtige tuin of patio nooit zijn charme.

Zoals je ziet, bestaat de decoratie van de ingang van je huis uit een aantal kleinere details. Deze details kunnen uiteindelijk het totaalplaatje volledig veranderen.

Kijk goed naar andere huizen, schroom niet om advies in te winnen bij een professionele binnenhuisarchitect en evalueer wat er binnen jouw budget beschikbaar is om te krijgen wat je wilt en wat je nodig hebt.

Wees vervolgens creatief en geniet van de resultaten – en van de complimentjes van je buren! 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.