Zeven babyfoto's die je zeker moet maken

Foto's zijn een uitstekende manier om unieke momenten te vereeuwigen, zoals de komst van je kind, de eerste momenten en eindeloze belangrijke momenten in hun leven. Ontdek in dit artikel welke momenten je zeker met de camera moet vastleggen.
Zeven babyfoto's die je zeker moet maken

Geschreven door Daniela Colmenares

Laatste update: 24 augustus, 2022

Foto’s zijn een manier om kostbare momenten op te slaan. Bijvoorbeeld de eerste maanden of jaren van je kind, hun verjaardagen, hun doop of gewoon een normale dag die je samen door hebt gebracht. In dit artikel stellen we zeven babyfoto’s voor die je zou moeten maken.

Het eerste bad van je baby of de eerste keer dat je je baby zag en zijn of haar huid aan kon raken, zijn unieke momenten in jouw leven en dat van je baby. Als je je eerste kind verwacht en je weet niet wat voor soort foto’s je van de baby kunt maken, zullen we je hier een aantal ideeën geven.

Wat zijn de zeven babyfoto’s die je echt zou moeten maken?

1. Foto’s voor de geboorte

Voor de geboorte

De eerste van de zeven babyfoto’s die je moet maken is voordat hij of zij geboren wordt. Het is niet noodzakelijk om te wachten tot ze geboren zijn om te beginnen met het maken van foto’s, of van de voorbereidingen die je hebt gedaan voor hun komst. De eerste foto’s die je bijvoorbeeld van je kind krijgt, zijn de echo’s die je tijdens de prenatale zorg hebt gekregen en die het geslacht van je kind laten zien.

Dan kun je foto’s maken van hun toekomstige slaapkamer, het speelgoed dat op hen wacht en van hun tijd in je buik.

2. Informatie van hun geboorte

Je kunt ook mooie herinneringen bewaren uit hun geboortetijd, waarin staat hoe laat de geboorte was, hoeveel ze wogen, hun grootte, de eerste kleren die ze droegen en hun eerste ontmoeting met jou. Dit soort foto’s komen niet vaak voor, maar je kunt altijd creatief zijn.

Ook voor degenen die meer willen dan alleen een foto, kun je ook de geboorte filmen. Iemand die goed is met een camera kan het moment vastleggen waarop je baby de wereld inkomt. Als de bevalling thuis plaatsvindt, zal het makkelijk zijn om dit idee uit te voeren. Als je in een ziekenhuis bevalt, zul je moeten vragen of het is toegestaan.

3. Familiefoto’s met de baby

Familiefoto

Elk gezinslid wil een foto van de nieuwste aanwinst. Je kunt groepsfoto’s maken, afzonderlijke foto’s of van verschillende leden van de familie. Sommige moeders maken vaak babyfoto’s van de baby met hun broers en zussen, met hun grootouders en niet te vergeten de foto van papa en mama met de nieuwe baby.

Familie is het belangrijkste! Dit zijn misschien wel de meest dierbare herinneringen die je hebt wanneer je baby voor het eerst de familie ontmoet. Je moet deze foto’s nemen die het geluk op ieders gezicht laten zien wanneer ze de baby ontmoeten.

4. De details: herinneringen voor altijd

Wat baby’s de meest tedere wezens op de planeet maakt, is hoe klein ze zijn. Elk deel van hen is schattig, van hun neusje tot hun voetjes. Leg deze details vast op een foto. Bewaar die herinneringen aan hoe ze er toen uitzagen, toen ze nauwelijks hun ogen konden openen en van de eerste keer dat ze je hand in hun kleine vingers namen.

5. Foto’s maken terwijl ze groeien

Kruipende baby

Dit is één van de zeven babyfoto’s die je moet maken: laat zien hoe hij in de loop van de tijd verandert en groeit. Je kunt besluiten om iedere zes maanden of elk jaar een foto van hen in dezelfde positie en plaats te maken. Kun je je voorstellen hoe ze er op 6-jarige leeftijd uitzien?

Wat een verschil zul je zien van toen ze geboren werden tot die dag! En het beste is dat je elk deel van deze reis in foto’s kunt hebben.

6. Gebaren en uitdrukkingen

Zoals alle mensen heeft ook elke baby zijn eigen gebaren en uitdrukkingen. Als ze op een grappige manier hun tong uitsteken, als ze fronsen, als ze ongecontroleerd lachen of als ze een boos gezicht trekken. Leg deze momenten vast omdat ze je kind zeker zullen laten lachen als het wat ouder is, en ze zullen je hart verwarmen.

7. De eerste keer!

Babyfoto's: de eerste keer

Hun eerste keer! Dit zijn de babyfoto’s die je in je fotoalbum moet hebben. Toen ze hun eerste stapjes zetten, toen ze hun eerste tandjes kregen, de eerste keer dat ze kruipen, hun eerste hapjes watermeloen, hun eerste bezoek aan het park of hun eerste ijsje.

Reflectie

Het belangrijkste deel van alle babyfoto’s is niet de plaats, de camera of weten uit welke hoek je de foto’s moet nemen, maar leren magische momenten en emoties vast te leggen. En om nooit je creativiteit te laten uitdoven.

Maak deze foto’s van je baby en geniet ervan. Kom op mama! Druk ze af, doe ze in een lijstje of maak een album vol. Wat je maar wilt! Waar het om gaat is dat wanneer je baby geboren wordt, er ongetwijfeld ook een nieuwe persoonlijke afbeelding voor hem geboren wordt: jij. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.