Je lichaam transformeren in 4 weken met deze oefeningen

Met deze oefeningen kun je op de juiste plekken vet verbranden en je lichaam strakker maken. Als je volhardend bent, kun je al binnen slechts twee weken resultaat zien.
Je lichaam transformeren in 4 weken met deze oefeningen
Carlos Fabián Avila

Beoordeeld en goedgekeurd door de arts Carlos Fabián Avila.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 23 november, 2022

Als je in vorm wilt blijven en je lichaam zo goed mogelijk wilt verzorgen, kun je dat doen met deze eenvoudige oefeningen die je vanuit je eigen huis kunt doen. Je hoeft alleen deze zeer eenvoudige stappen te volgen die je zullen helpen om je lichaam in slechts vier weken volledig te veranderen.Je lichaam transformeren is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

Je lichaam transformeren door te planken

Hoe doe je de plank?

De plank is een isometrische oefening, wat betekent dat je de oefening vanuit een statische positie uitvoert. De sleutel om deze oefening correct uit te voeren, is om je lichaam in de juiste positie te houden. Om dit te doen, moet je je rug en benen recht houden en zorg er vooral voor dat je onderrug niet gebogen is.

Waar is het goed voor?

Je lichaam transformeren door te planken

Wanneer deze oefening correct wordt uitgevoerd, helpt het om de spieren in je buik, rug, billen, benen en armen te trainen. Dit zal helpen om je houding te verbeteren, evenals de staat van je spieren.

Je lichaam transformeren door je heupen en spieren sterker te maken

Hoe doe je dat?

Ga op je handen en knieën op de grond zitten. Strek vervolgens je linkerbeen en linkerarm uit om een ​​rechte lijn te vormen. Breng ze dan beide naar elkaar totdat je met je linkerelleboog je linkerknie aanraakt. Herhaal hetzelfde aan de andere kant.

Waar is het goed voor?

Deze oefening helpt je om de spieren in je torso en je heupspieren te trainen. Het helpt ook om je rugspieren, bilspieren en taille te versterken.

Je lichaam transformeren door te squatten

Je lichaam transformeren door te squatten

Hoe doe je een squat?

De squat is een klassieker als het gaat om bewegen. Om correct te squatten, moet je rechtop gaan staan met je benen op schouderbreedte uit elkaar.

Vervolgens zak je langzaam door je knieën, alsof je op een denkbeeldige stoel gaat zitten. Zorg ervoor dat je knieën niet voor je tenen uitsteken en dat je rug recht is.

Het kan helpen om je armen voor je uit te houden om je evenwicht te bewaren en om de squats zo langzaam mogelijk te doen.

Waar is het goed voor?

Squats helpen je om je billen, heupen en kuiten te versterken.

Je lichaam transformeren door push-ups te doen

Hoe doe je een push-up?

We hebben waarschijnlijk allemaal wel eens geprobeerd om een push-up te doen. Deze oefening zou dan ook niet al te moeilijk moeten zijn. Zoals je weet, moet je om een push-up te doen in dezelfde houding gaan liggen als bij de plank, maar dan met je armen gestrekt. Vervolgens laat je jezelf zo laag mogelijk door je armen zakken, zonder je billen omhoog te duwen.

Houd in gedachten dat de sleutel is om je rug, heupen en benen recht te houden. Kortom, probeer je lichaam in een rechte lijn te houden en keer dan terug naar de beginpositie.

Waar is het goed voor?

Deze oefening helpt om de spieren in je borst, armen en buik te trainen.

Je lichaam transformeren door sit-ups te doen

Je lichaam transformeren door sit-ups te doen

Hoe doe je een sit-up?

Om sit-ups te doen, moet je, zoals je waarschijnlijk wel weet, op je rug gaan liggen, je armen achter je hoofd plaatsen en je benen optrekken zodat je voeten plat op de grond komen te staan.

Houd je ellebogen naar buiten gericht, en probeer vervolgens je bovenlichaam omhoog te tillen. Probeer met je hoofd je knieën aan te raken. Laat jezelf vervolgens weer langzaam zakken naar de beginpositie. Voer dan weer dezelfde beweging uit. Deze oefening wordt meestal in sets gedaan.

Waar is het goed voor?

Sit-ups helpen je om de spieren in je bovenlichaam te trainen en opgehoopt vet te verbranden.

Je lichaam transformeren door je buikspieren en bilspieren te trainen

Je lichaam transformeren door te planken

Hoe doe je dat?

Om zowel je buikspieren als je bilspieren te trainen, moet je je handen en voeten op de grond plaatsen en dan je rug gespannen houden.

Til vervolgens een van je benen zo hoog mogelijk omhoog. En begin dan je lichaam op te tillen en te laten zakken, zonder je andere hiel van de grond te halen.

Waar is het goed voor?

Dit soort buikspieroefeningen helpen je om de spieren in je taille, buik en billen te trainen.

Je lichaam transformeren door je middel te trainen

Hoe doe je dat?

Het trainen van je middel is erg belangrijk om je lichaam goed in vorm te houden. Ga voor deze oefening met je buik naar beneden op de grond liggen en je armen gebogen of onder je hoofd.

Til vervolgens je bovenlichaam zo hoog mogelijk omhoog. Houd deze houding een seconde vast en keer dan terug naar de beginpositie. Herhaal deze procedure een paar minuten.

Waar is het goed voor?

Deze oefening is vooral goed om de spieren in je wervelkolom sterker te maken.

Vergeet niet dat het, om resultaat te zien, belangrijk is dat je deze oefeningen minstens twee weken lang iedere dag doet. Besteed aan elke oefening minstens twee minuten. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.