Huismiddeltjes tegen een piepende ademhaling

Als een piepende ademhaling niet door een groot gezondheidsprobleem veroorzaakt wordt, kunnen we het behandelen met huismiddeltjes, die de symptomen verbeteren en de ademhaling vergemakkelijken dankzij hun decongestieve eigenschappen.
Huismiddeltjes tegen een piepende ademhaling
Nelton Abdon Ramos Rojas

Beoordeeld en goedgekeurd door de arts Nelton Abdon Ramos Rojas.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 22 december, 2022

Soms produceert een mens geluiden of fluittonen als er lucht door de ademhalingswegen stroomt. Dit verschijnsel staat bekend als “piepen,” wat erop wijst dat er op dit gebied een probleem is. Probeer, om ze te verlichten, deze huismiddeltjes tegen piepende ademhaling die heel effectief kunnen zijn.

Piepen is een teken dat kenmerkend is voor een aandoening van de luchtwegen, zoals astma of bronchitis. Dat komt omdat deze aandoeningen hun oorsprong hebben in de ademhalingswegen die zich in de borstkas bevinden. Bovendien kunnen ze gepaard gaan met onder andere nachtelijke hoest, rillingen, koude ademhaling, neusslijm, geïrriteerde ogen, koorts en sinusitis (bijholteontsteking).

Om met een adequate behandeling te beginnen, is een diagnose nodig om de oorzaken van het probleem te bepalen. In deze gevallen moet je altijd naar de dokter gaan.

Als het echter om een heel milde aandoening gaat, kun je een paar huismiddeltjes tegen piepende ademhaling proberen die de symptomen vrij snel en effectief kunnen helpen verbeteren.

Huismiddeltjes tegen een piepende ademhaling

Stomen met witte salie

Vrouw met verkoudsheidsklachten

Salie is een van de meest aanbevolen geneeskrachtige planten voor de behandeling van ademhalingsproblemen. Door zijn ontstekingsremmende en slijmoplossende eigenschappen kan het helpen de aangetaste luchtwegen vrijwel onmiddellijk te ontzwellen, waardoor deze aandoening verlicht wordt.

Doe een aantal salieblaadjes in een kom water. Laat de bladeren gewoon een twintigtal minuten koken en bedek het hoofd dan met een handdoek om de dampen op te vangen. Dit noemen we ook wel stomen.

Kurkuma

Kurkuma gebruiken bij een piepende ademhaling

Dit is een specerij uit India die veel gezondheidsvoordelen brengt. Een van zijn geweldige eigenschappen is zijn grote ontstekingsremmende kracht, zodat het al vele jaren veel gebruikt wordt om aandoeningen van de luchtwegen te behandelen. Dit komt door zijn gehalte aan corticosteroïden, die infecties van de luchtwegen helpen bestrijden.

De juiste manier om dit natuurlijke huismiddel te gebruiken is een soort pasta te maken die je als een kompres op de borst aanbrengt. Om honderd procent werkzaamheid te bereiken kun je het het beste op een warme doek leggen gedurende tien minuten.

De consumptie ervan moet echter gecontroleerd worden, want het bevat mycotoxine. Dit bestanddeel kan in grote hoeveelheden nadelige effecten hebben.

Het gebruik ervan is niet aan te bevelen als je zwanger bent of problemen hebt met de galblaas of de lever. Je kunt het beste een specialist raadplegen voor je het regelmatig begint te gebruiken.

Mosterdzaadjes

Mosterdzaadjes

Gemalen mosterdzaadjes zijn een huismiddeltje dat heel effectief kan zijn bij het verlichten van ademhalingskwalen. Dit komt omdat ze een groot ontzwellend vermogen hebben.

Deze behandeling kun je heel eenvoudig bereiden door de zaden tot een fijn poeder te malen. Hiermee kun je dan een pasta bereiden om op je borst te “smeren,” en er dan gedurende tien of vijftien minuten een warme natte doek op leggen.

Natuurlijk is het aan te bevelen, voordat je het direct op het lichaam aanbrengt, een laagje vaseline of beschermende crème aan te brengen. Dit komt omdat het in sommige gevallen de huid kan verbranden als het er te lang op blijft zitten. Het is het beste om de toestand van onze huid in de gaten te houden terwijl we het op de huid brengen.

Uien

Huismiddeltje met ui tegen een piepende ademhaling

Uien zijn een van de populairste huismiddeltjes tegen piepende ademhaling. Het kan ademhalingsproblemen behandelen en verlichten, want het stimuleert decongestie en slijmoplossend vermogen. Daardoor kan het ons helpen de luchtwegen vrij te maken om beter te kunnen ademen.

Bovendien kan het gebruikt worden als een krachtig natuurlijk antibioticum om de aandoening te bestrijden die ons piepen veroorzaakt. Dit middel kan op verschillende manieren gebruikt worden:

  • Stomen.
  • Een ui snijden en direct inhaleren.
  • Siroop – deze wordt bereid door een ui in plakjes te snijden en er een lepel honing aan toe te voegen.

Nu je de voordelen van deze remedies kent, moedigen we je aan ze te gebruiken om piepen te verlichten. Ze kunnen een goede aanvulling zijn op de behandeling die je volgt. Je zult het verschil zeker merken!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.