Huismiddeltje van yoghurt en azijn om eelt onder je voeten te verwijderen

Hoewel er een paar dagen voor nodig zal zijn om het eelt onder je voeten geheel te verwijderen, zul je wel gelijk merken dat je voeten een stuk zachter aanvoelen. Bovendien kan dit middeltje ook helpen om problemen als een onaangename geur te bestrijden. Probeer het zelf eens!
Huismiddeltje van yoghurt en azijn om eelt onder je voeten te verwijderen

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Het dragen van bepaalde soorten schoenen en voortdurende wrijving tijdens het lopen zorgen ervoor dat de voeten bij elke beweging die je maakt enorm veel te verduren hebben. Deze aspecten zijn doorgaans de voornaamste oorzaken van dat onaantrekkelijke eelt onder je voeten, hielen en tenen.

Eelt wijst erop dat er een verandering heeft plaatsgevonden in de huid, die veroorzaakt wordt door de opeenstapeling van dode huidcellen en een gebrek aan vocht.

De oorzaak van eelt is doorgaans verbonden aan een gebrek aan zorg voor dit deel van het lichaam. Hoewel de voeten uitermate belangrijk zijn, negeren toch veel mensen het gegeven dat hun voeten speciale zorg nodig hebben.

Het probleem is dat eelt niet alleen onaantrekkelijk is, maar dat het vaak ook veel pijn veroorzaakt en het risico op bepaalde infecties verhoogt.

Aangezien dit een veelvoorkomend en vrij ernstig probleem is, is het belangrijk om eelt zo snel mogelijk te behandelen. Om dit te doen, kun je het beste gebruik maken van natuurlijke ingrediënten die een exfoliërende en herstellende werking hebben.

Daarom delen we in dit artikel een geweldig mengseltje van yoghurt en azijn dat het herstelproces van de huid versnelt en de huid tegelijkertijd beschermt tegen schimmel. Probeer het zelf eens!

Middeltje van yoghurt en azijn om eelt onder je voeten te verwijderen

Hoewel er ook genoeg professionele en conventionele behandelingen bestaan om van eelt af te komen, onderscheidt dit middeltje zich van deze behandelingen door de natuurlijke ingrediënten die het bevat, die de uitstraling van de voeten aanzienlijk kunnen verbeteren.

Beide ingrediënten bevatten natuurlijke zuren en hydraterende bestanddelen die de harde huid zachter maken en tegelijkertijd helpen om de pH-waarde te reguleren wanneer ze eenmaal door de voeten geabsorbeerd zijn. 

Daarnaast helpen de ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen om infecties te voorkomen.

Na een tijdje kunnen deze twee ingrediënten zelfs helpen om ontstekingen in de spieren te verzachten, waardoor pijn en een zwaar gevoel ook afnemen.

De voordelen die yoghurt biedt voor de voeten

Yoghurt

Het voornaamste voordeel dat yoghurt biedt voor de voeten, is de hoge concentratie melkzuur die het bevat. Dit bestanddeel helpt om de natuurlijke pH-waarde van de huid te reguleren, waardoor het de groei van schimmels beperkt en tegelijkertijd de verwijdering van dode huidcellen vergemakkelijkt.

Daarnaast bevat yoghurt een goede hoeveelheid vitamines, mineralen en andere hydraterende bestanddelen, die wanneer ze door de huid geabsorbeerd worden, de huid zachter maken en het herstelproces versnellen.

Bovendien heeft dit ingrediënt helende en verzachtende eigenschappen en bevat het antioxidanten die ervoor zorgen dat je voeten er binnen al een paar dagen een stuk beter uitzien.

De voordelen die appelazijn biedt

Appelazijn

Appelazijn is een van die producten die het vaakst worden gebruikt om de voeten te behandelen.

 • Dankzij het azijnzuur dat het bevat, helpt appelazijn om eelt zachter te maken en de groei van schimmels te voorkomen.
 • De bestanddelen die appelazijn bevat, trekken gemakkelijk in de huid en helpen zo om de onzuiverheden die zich op de bovenste huidlaag opstapelen te verwijderen en de pH-waarde in balans te houden om een droge huid te voorkomen.
 • Daarnaast biedt appelazijn beschermen tegen ziektekiemen. Hierdoor kan het helpen om bepaalde infecties te voorkomen en een onaangename geur te verminderen.
 • Bovendien heeft deze azijn ook een antibiotische werking. Hierdoor wordt het ook nog eens een effectief middel om barsten in de hielen en huidlaesies te voorkomen.

Hoe je dit middeltje van yoghurt en azijn om de voeten te behandelen maakt

Middel tegen Eelt

De ingrediënten die je gebruikt zouden 100% biologisch moeten zijn. Yoghurt met een smaakje of gefilterde appelazijn hebben niet dezelfde eigenschappen als de biologische varianten. Daarom is het voor de beste resultaten belangrijk om er zeker van te zijn dat je producten koopt die van de hoogste kwaliteit zijn.

Ingrediënten

 • ½ kop gewone yoghurt
 • ¼ kop biologische appelazijn

Bereiding

 • Meng de yoghurt en de azijn in een kom door elkaar.
 • Zorg ervoor dat de ingrediënten goed door elkaar gemengd zijn en breng het mengsel vervolgens aan op je voeten.

Hoe gebruik je dit middeltje?

 • Maak je voeten ’s avonds voor het slapengaan goed schoon met geurloze zeep en water en smeer ze dan in met dit mengseltje.
 • Zorg ervoor dat je hele voeten goed bedekt zijn, met name de plekken waar je last hebt van eelt.
 • Laat het mengsel dertig minuten op je voeten zitten.
 • Laat je voeten vervolgens nog twintig minuten weken in warm water.
 • Gebruik dan een puimsteen om de eelt te verwijderen.
 • Hiermee zul je ook de dode huidcellen verwijderen. Laat je voeten vervolgens nog even weken en droog ze dan goed af.
 • Herhaal deze behandeling iedere dag tot je de gewenste resultaten hebt bereikt.

Onthoud wel dat de eelt onder je voeten niet na één behandeling geheel verdwenen zal zijn. Daarom is het belangrijk om dit middeltje meerdere keren te gebruiken, tot je ziet dat je voeten er gezonder en mooier uitzien. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Yeom G, Yun DM, Kang YW, Kwon JS, Kang IO, Kim SY. Clinical efficacy of facial masks containing yoghurt and Opuntia humifusa Raf. (F-YOP). J Cosmet Sci. 2011;62(5):505-514.
 • Yagnik, D., Serafin, V., & J Shah, A. (2018). Antimicrobial activity of apple cider vinegar against Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Candida albicans; downregulating cytokine and microbial protein expression. Scientific reports, 8(1), 1732. https://doi.org/10.1038/s41598-017-18618-x

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.