Huismiddelen om schimmelinfecties te elimineren

Naast het elimineren van schimmelinfecties op een natuurlijke, simpele manier en zonder bijwerkingen, kunnen we dankzij het topische gebruik van deze remedies voorkomen dat ze terugkomen.
Schimmelinfectie op de Teennagels

Schimmelinfecties kunnen in elk deel van ons lichaam voorkomen, maar de meest voorkomende gebieden waar ze voorkomen zijn op de vinger- en teennagels, de voeten of waar meer vocht en warmte is, zoals de oksels. Roos wordt ook geassocieerd met schimmels.

In dit artikel zullen we vier geweldige remedies met je delen om schimmelinfecties te bestrijden, die gebaseerd zijn op tea tree olie, knoflook, appelazijn en gember. Met een beetje geduld kunnen we schimmel verwijderen op een natuurlijke en simpele manier, zonder bijwerkingen, en ook voorkomen dat ze terugkomen.

De theeboom

Theeboomolie of tea tree olie wordt gehaald uit de bladeren van een inheemse Australische plant (melaleuca alternifolia) en is een van de meest gebruikte oliën die bekend staat om zijn krachtige natuurlijke antiseptische, antivirale en antifungische eigenschappen. Dit helpt om vele huidziekten te bestrijden als je het topisch gebruikt.

Het is zo krachtig, dat je erg voorzichtig moet zijn met het gebruik, omdat het de slijmvliezen kan irriteren (in het genitale gebied, rond de mond, ogen etc.). Je kan rechtstreeks een druppel aanbrengen als het een klein gebied is of het mengen met een beetje kokosolie als het een groter of meer gevoelig gebied is. Dit is niet irriterend en heeft ook een aantal antifungische eigenschappen.

Aangezien je deze betaalbare olie gaat kopen, zou je moeten weten dat het ook gebruikt kan worden om wonden te genezen, als een luizenbehandeling, als insecticide, als muggenspray en als een huishoudelijk schoonmaakproduct.

Olie

Knoflook

Dit waardevolle voedselproduct kan ook omgezet worden in een medicijn dat gebruikt kan worden om snel veel gezondheidsproblemen te behandelen. En wie heeft er geen knoflook in huis?

In andere artikelen hebben we de vele eigenschappen van knoflook al besproken, die ons uitnodigen om het dagelijks te eten:

  • Het voorkomt cardiovasculaire ziektes.
  • Het bevordert de bloedsomloop.
  • Het versterkt ons immuunsysteem.
  • Het zuivert ons lichaam.

Maar in dit geval kunnen we het rechtstreeks aanbrengen op het aangetaste gebied en dankzij de allicine in knoflook kunnen we alle sporen van schimmelinfecties verwijderen. Voor kleine gebieden kan je een half teentje knoflook rechtstreeks aanbrengen en het bedekken met zelfklevend verband. Wanneer je merkt dat er geen geur meer van afkomt, dan moet je een nieuw teentje aanbrengen.

Een andere optie voor grotere gebieden is een maceratie-olie voorbereiden. Om dit te doen vermaal je vijf teentjes knoflook en bedek je deze met kwalitatieve olijfolie. Laat het gedurende een week staan en zacht worden en giet het daarna af. Je kan deze maceratie-olie vervolgens twee keer per dag aanbrengen.

In gezondheidswinkels kan je deze olie ook kopen en ze zitten over het algemeen in capsules voor personen die het niet rechtstreeks rauw kunnen consumeren. Het innemen kan ook helpen om schimmelinfecties aan de binnenkant van je lichaam te bestrijden.

Knoflook

Appelazijn

Appelazijn is nog zo’n voedingsmiddel dat als medicijn gebruikt kan worden en dat we in veel artikelen benoemen vanwege de vele toepassingsmogelijkheden. We hebben al aangegeven dat het onder andere gebruikt kan worden als een shampoo en conditioner, een huishoudelijk schoonmaakproduct, een ontsmettingsmiddel, om het metabolisme te versnellen en om ons te helpen gewicht te verliezen.

In dit geval willen we de antifungische eigenschappen benadrukken. Zoals we eerder al eens vermeld hebben, zou het een ongepasteuriseerde appelazijn moeten zijn, zodat je kan profiteren van de actieve probiotica.

De behandeling is erg simpel. Je hoeft alleen maar de appelazijn op het aangetaste gebied aan te brengen met behulp van een gaasje of watje en het laten drogen. Azijn is een geweldige remedie voor een grote verscheidenheid aan huidproblemen, omdat de zurige pH-waarden gebalanceerd worden met de natuurlijke pH-waarde van de huid.

Gember

Gember is een geschenk voor onze gezondheid, dat uit het Oosten komt en bekend is vanwege de voordelen als we het rechtstreeks consumeren, alhoewel we ook een aantal eigenschappen kennen als we het rechtstreeks op onze huid aanbrengen. Aangezien gember ontstekingsremmend is, bevordert het onze bloedsomloop en zorgt het voor warmte.

Om elke soort huidschimmel te behandelen, kan je essentiële gemberolie kopen en het zelfs combineren met tea tree olie. Je kan ook een afkooksel bereiden door verse gemberwortel of poeder te gebruiken. Je zou het redelijk geconcentreerd moeten maken, twee of drie keer per dag aan moeten brengen en laten drogen.