Huismiddelen om schimmelinfecties te elimineren

Naast het elimineren van schimmelinfecties op een natuurlijke, simpele manier en zonder bijwerkingen, kunnen we dankzij het topische gebruik van deze remedies voorkomen dat ze terugkomen.
Huismiddelen om schimmelinfecties te elimineren

Laatste update: 01 oktober, 2018

Schimmelinfecties kunnen in elk deel van ons lichaam voorkomen. De meest voorkomende gebieden waar ze voorkomen zijn op de vinger- en teennagels, de voeten of waar meer vocht en warmte is, zoals de oksels. Roos wordt ook geassocieerd met schimmels. Zijn er ook huismiddelen om schimmelinfecties te elimineren?

In dit artikel zullen we vier geweldige remedies met je delen om schimmelinfecties te elimineren, die gebaseerd zijn op tea tree olie, knoflook, appelazijn en gember. Met een beetje geduld kunnen we schimmel verwijderen op een natuurlijke en simpele manier, zonder bijwerkingen, en ook voorkomen dat ze terugkomen.

4 remedies om schimmelinfecties te elimineren

De theeboom

Theeboomolie of tea tree olie wordt gehaald uit de bladeren van een inheemse Australische plant (melaleuca alternifolia). Het is een van de meest gebruikte oliën die bekend staat om zijn krachtige natuurlijke antiseptische, antivirale en antifungische eigenschappen. Dit helpt om vele huidziekten te bestrijden als je het topisch gebruikt.

Het is zo krachtig, dat je erg voorzichtig moet zijn met het gebruik. Aangezien het de slijmvliezen kan irriteren (in het genitale gebied, rond de mond, ogen etc.). Je kan rechtstreeks een druppel aanbrengen als het een klein gebied is of het mengen met een beetje kokosolie als het een groter of meer gevoelig gebied is. Dit is niet irriterend en heeft ook een aantal antifungische eigenschappen.

Als je deze betaalbare olie gaat kopen, dan zou je moeten weten dat het ook gebruikt kan voor onder andere:

 • wonden te genezen
 • een luizenbehandeling
 • als insecticide
 • als muggenspray
 • huishoudelijk schoonmaakproduct
Olie

Knoflook

Dit waardevolle voedselproduct kan ook omgezet worden in een medicijn. Dat gebruikt kan worden om snel veel gezondheidsproblemen te behandelen. En wie heeft er geen knoflook in huis?

In andere artikelen hebben we de vele eigenschappen van knoflook al besproken, die ons uitnodigen om het dagelijks te eten:

 • Het voorkomt cardiovasculaire ziektes.
 • Het bevordert de bloedsomloop.
 • Het versterkt ons immuunsysteem.
 • Het zuivert ons lichaam.

In dit geval kunnen we het rechtstreeks aanbrengen op het aangetaste gebied. Dankzij de allicine in knoflook kunnen we alle sporen van schimmelinfecties verwijderen. Voor kleine gebieden kan je een half teentje knoflook rechtstreeks aanbrengen. En het daarna bedekken met zelfklevend verband. Wanneer je merkt dat er geen geur meer van afkomt, dan moet je een nieuw teentje aanbrengen.

Een andere optie voor grotere gebieden is een maceratie-olie voorbereiden. Om dit te doen vermaal je vijf teentjes knoflook en bedek je deze met kwalitatieve olijfolie. Laat het gedurende een week staan en zacht worden en giet het daarna af. Je kan deze maceratie-olie vervolgens twee keer per dag aanbrengen.

In gezondheidswinkels kan je deze olie ook kopen. De knoflook zit over het algemeen in capsules. Dit is met name voor personen die het niet rechtstreeks rauw kunnen consumeren. Het innemen kan ook helpen om schimmelinfecties aan de binnenkant van je lichaam te bestrijden.

Knoflook

Appelazijn

Nog een voedingsmiddel dat als medicijn gebruikt kan worden is appelazijn. We hebben appelazijn al in veel artikelen benoemd. Dit is vanwege de vele toepassingsmogelijkheden. We hebben al aangegeven dat appelazijn op verschillende manieren gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld:

 • als een shampoo en conditioner.
 • een huishoudelijk schoonmaakproduct.
 • een ontsmettingsmiddel.
 • om het metabolisme te versnellen.
 • om ons te helpen gewicht te verliezen.

In dit geval willen we de antifungische eigenschappen benadrukken. Zoals we eerder al eens vermeld hebben, zou het een ongepasteuriseerde appelazijn moeten zijn. Zodat je kan profiteren van de actieve probiotica.

De behandeling is erg simpel. Je hoeft alleen maar de appelazijn op het aangetaste gebied aan te brengen. Doe dit met behulp van een gaasje of watje. Laat het vervolgens drogen. Azijn is een geweldige remedie voor een grote verscheidenheid aan huidproblemen. Dit is omdat de zurige pH-waarden gebalanceerd worden met de natuurlijke pH-waarde van de huid.

Misschien ook interessant om te lezen:

Gebruik azijn om je huis schoon te maken

Gember

Gember is een geschenk voor onze gezondheid, dat uit het Oosten komt en bekend is vanwege de voordelen als we het rechtstreeks consumeren, alhoewel we ook een aantal eigenschappen kennen als we het rechtstreeks op onze huid aanbrengen. Aangezien gember ontstekingsremmend is, bevordert het onze bloedsomloop en zorgt het voor warmte.

Om elke soort huidschimmel te behandelen, kan je essentiële gemberolie kopen en het zelfs combineren met tea tree olie. Je kan ook een afkooksel bereiden door verse gemberwortel of poeder te gebruiken. Je zou het redelijk geconcentreerd moeten maken. Twee of drie keer per dag aan moeten brengen en laten drogen om schimmelinfecties te elimineren. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.