Hoe krijg je in een oogwenk een stralend gezicht?

Zorg elke dag voor je gezicht. Zo houd je het stevig en gehydrateerd. Want we hebben allemaal de neiging om het te verwaarlozen. Het gevolg is dat het dan onomkeerbaar kan aftakelen. In dit artikel stellen we enkele goede gewoonten voor die jou een stralend gezicht geven.
Hoe krijg je in een oogwenk een stralend gezicht?
Karla Henríquez

Geschreven en geverifieerd door de dokter Karla Henríquez.

Laatste update: 24 augustus, 2022

Of het nu voor een speciale gebeurtenis of in het dagelijks leven is, iedereen wil er elegant, jong en fris uitzien. Een stralend gezicht is iets wat iedereen verlangt. Velen denken echter dat het moeilijk en onbereikbaar is. Maar dat is niet zo.

De sleutel tot een gezonde frisse huid is dagelijkse verzorging. Je kan gezichtsmaskers gebruiken maar ook eenvoudige trucjes zoals elke dag je gezicht wassen.

Onthoud dat als je elke dag enkele minuten de tijd neemt om voor de gezondheid van je huid te zorgen, dan zal dit bepalen hoe stevig en gehydrateerd de huid is.

Ben jij één van die mensen die zich in een kritieke situatie bevinden? Heb jij last van acne of mee-eters of ziet je gezicht er gewoon dof uit? We vertellen je hier hoe je elke dag een stralend gezicht kan hebben.

Elke dag een stralend gezicht

Elke dag een stralend gezicht

Een gezonde en stralende huid vereist dagelijkse verzorging. Want het zal helpen om de huid goed voorzien van vocht, glanzend en fris te houden.

Gezichtsmaskers en exfolianten kunnen geweldig helpen. Maar het zijn niet de enige opties. Want ook bepaalde gewoonten zullen een gezond glad gezicht garanderen.

Volg deze stappen en je zal het perfecte gezicht hebben…

Bescherm je huid

Normaal is dit iets waaraan we weinig belang hechten. Maar het is een fundamenteel aspect voor het hebben van een stevige huid.

Het is belangrijk dat je elke dag zonnebrandcrème gebruikt. Maar andere mogelijkheden zijn het gebruik van een foundation of een crème die een zonbeschermingsfactor (SPF) hoger dan vijftig bevatten. Want dit zal je huid beschermen tegen zonnestralen.

Onthoud ook dat teveel zon vaak vlekken en rimpels veroorzaakt op de huid. Het is dus erg belangrijk dat je jezelf ertegen beschermt.

Exfoliatie

Een stralend gezicht met exfoliatie

Exfolieer je gezicht niet alleen voor een speciale gebeurtenis. Het is ook echt nodig om de dode huidcellen en alle onzuiverheden te verwijderen. Want die krijgen we op onze huid omdat we dagelijks buiten op straat komen.

Wat we vooral aanbevelen, is dat je de huid één tot twee keer per week exfolieert. Dit houdt de huid schoon en brengt tegelijkertijd vocht in.

Reiniging

Of je wel of geen make-up gebruikt, het blijft onontbeerlijk dat je een gel, crème of micellair water gebruikt. Hiermee reinig je elke avond je gezicht vóór je gaat slapen.

Want wanneer je gaat slapen met je gezicht vol onzuiverheden of make-up, dan betekent dit dat ze de poriën van je huid binnendringen. Ze zullen de poriën verstoppen. Het gevolg is dat rimpels en expressielijnen vroegtijdig beginnen op te treden.

Voeden

De keuze die wij het meest aanbevelen is om dit elke avond te doen nadat je het gezicht gereinigd hebt. Breng crèmes aan die vitamine C bevatten. Want dit bestanddeel is ideaal om je gezicht extra glans te geven.

Voor mensen wiens gezicht stevigheid verliest is het belangrijk dat zij crèmes of serum kiezen die retinol bevatten. Want retinol is een ideaal ingrediënt om het verlies van collageen te herstellen. Dit verlies is een gevolg van beschadiging door de zon.

Een geschikt dagelijks voedingspatroon

Een stralend gezicht met de juiste voeding

Ons dagelijkse voeding vormt in het algemeen een erg belangrijk onderdeel van de gezondheid van onze huid. Wat betreft het gezicht is het belangrijk dat je voedingsmiddelen eet die veel collageen bevatten of die helpen om het collageengehalte te vernieuwen:

 • Rode vruchten
 • Mager vlees
 • Vis
 • Sinaasappels, citroenen of andere citrusvruchten met veel vitamine C
 • Wit van een kippenei

Supplementen

Je hebt al gemerkt dat collageen verantwoordelijk is voor een stralend gezicht. Daarom is het zo belangrijk dat we het toevoegen aan onze dagelijkse voeding. Is dat niet mogelijk, dan kunnen supplementen ook helpen om collageen op te nemen.

Je vindt het in de apotheek in de vorm van tabletten, poeders en zelfs met vitamine C. Onthoud dat collageen niet alleen helpt om een gezond gezicht te krijgen en te houden. Maar het helpt ook om de gewrichten en artritis te verbeteren.

Huidbehandelingen indien dit nodig is

Mensen die lijden aan een verlies van collageen kunnen de keuze maken voor een esthetisch alternatief. Injecties met collageen kunnen bepaalde zones invullen.

Maskers om in een oogwenk een stralend gezicht te verkrijgen

Gezichtsmaskers voor een stralend gezicht

Om wat extra ondersteuning aan je dagelijkse verzorging toe te voegen kan je deze maskers gebruiken vóór je naar een evenement gaat. Het geeft je gezicht meer helderheid en frisheid.

Maak dus zeker notities!

Je vindt meer informatie in dit artikel: Gebruik deze 6 gezichtsmaskers voor een gladde huid

Een masker met avocado

Deze vrucht bevat veel goede vetten en foliumzuur. Die zijn onmisbaar voor een stevige, gladde en gehydrateerde huid.

Ingrediënten

 • 1 avocado
 • het sap van 1 citroen

Bereiding

 1. Plet de avocado met de hand. Voeg dan het citroensap toe tot je een pasta hebt.
 2. Breng het aan op de T-zone of op het volledige gezicht, als je dat wilt. Laat het dan gedurende twintig minuten inwerken. Daarna verwijder je het met lauw water.

Een masker met banaan en honing

Dit is een ideaal masker om de veerkracht van het gezicht te verbeteren en om vocht in te brengen. Dat laatste is te danken aan de banaan.

Ingrediënten

 • 2 eetlepels honing (25 g)
 • 1 banaan

Bereiding

 1. Plet de banaan. Voeg dan de honing toe tot je een stevig mengsel hebt.
 2. Breng het met cirkelvormige bewegingen aan op je volledige gezicht.
 3. Laat het dan gedurende vijfentwintig minuten inwerken.

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.