Hoe beheers je Candida Albicans met zes natuurlijke middelen?

Hoewel candida een normaal soort gist is dat in het menselijk lichaam voorkomt, kan de overmatige productie complicaties veroorzaken. Leer hoe je de groei van candida kunt beheersen.
Hoe beheers je Candida Albicans met zes natuurlijke middelen?

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Candida Albicans is het meest voorkomende soort gist dat bij mensen voorkomt en hoewel kleine hoeveelheden opgespoord kunnen worden in gebieden zoals de mond en de darm, veroorzaakt het de meeste infecties.

De overmatige groei, die wordt gestimuleerd door externe factoren zoals slechte eetgewoonten en gifstoffen, verandert aan de ene kant de darmflorabacteriën. Aan de andere kant verstoort het ook het immuunsysteem.

Het gevolg is dat dit ontstekingsreacties in verschillende systemen van het lichaam veroorzaakt. Vervolgens veroorzaakt dit op zijn beurt problemen zoals lekkende darmen, vaginale infecties en huidproblemen.

Gelukkig zijn er verschillende middelen met schimmelbestrijdende eigenschappen die samen met een gezond dieet helpen om de groei te stoppen. Daarnaast voorkomen ze complicaties die slecht zijn voor de gezondheid.

We willen van deze gelegenheid gebruik maken om in detail de zes beste middelen met je te delen. Je kan ze in gedachten houden voor als je ooit geconfronteerd wordt met een aandoening die hiermee in verband gebracht wordt.

Ontdek ze hier!

6 natuurlijke middelen om Candida Albicans onder controle te houden

1. Kokosolie

De vetzuren in kokosnoten beschikken over antibacteriële en schimmelbestrijdende eigenschappen die helpen bij het bestrijden van Candida Albicans.

Stoffen zoals caprylzuur en laurinezuur zorgen ervoor dat dit voedsel een goed middel is om de groei van de gist te bestrijden.

Hoe gebruik je het?

 • In het geval van een infectie neem je 2 of 3 eetlepels biologische kokosolie per dag.
 • Om een infectie te voorkomen neem je maximaal 2 eetlepels per dag.
 • Als het een huidprobleem betreft, moet je het rechtstreeks toepassen op het aangetaste gebied.

2. Grapefruitzaadextract

Het extract van grapefruitzaad is een krachtig schimmelbestrijdend en antibacterieel middel. De bioflavonoïden en mineralen helpen om je cellen en weefsels beschermen.

Het middel valt niet alleen de Candida Albicans aan door de cellen die de gist vormen af ​​te breken. Het versterkt ook het immuunsysteem en herstelt de aangetaste gebieden.

Het remt onder andere de groei van deze gist en andere pathogenen die de gezondheid beïnvloeden af.

Hoe gebruik je het?

 • Voeg 5-10 druppels extract toe aan een glas warm water en drink dit dan 2-3 keer per dag.
 • Je kunt ook dezelfde hoeveelheid in water verdunnen om vaginale infecties en huidinfecties te behandelen.

3. Zoete kruidnagelolie

Zoete kruidnagelolie

Zoete kruidnagelolie bevat een actief ingrediënt dat bekend staat als eugenol. Dat heeft naast een pittige smaak ook schimmelwerende en antioxidante eigenschappen.

Het is een product dat snel de candidacellen en andere gisten die de weefsels in het lichaam infecteren vermindert.

Hoe gebruik je het?

 • Voeg tot 30 druppels van deze olie toe aan een kopje warm water en drink dit vervolgens twee keer per dag.
 • Als je dat wilt, kun je het met kaneel mengen om er meer smaak aan toe te voegen.

4. Knoflook

De zwavelhoudende bestanddelen die gevonden worden in knoflook, leveren zowel fytochemicaliën als schimmelwerende en antibacteriële eigenschappen. Hierdoor kan je het gebruiken om schimmelinfecties en infecties door bacteriën en virussen bestrijden.

Het gebruik ervan, zowel inwendig als uitwendig, remt de groei van Candida Albicans en voorkomt bovendien complicaties zoals infecties.

Hoe gebruik je het?

 • Eet tot 4 gemalen knoflookteentjes per dag.
 • Voor plaatselijk gebruik plet je een aantal knoflookteentjes, meng ze met een beetje olie en breng je dit mengsel vervolgens aan op de aangetaste plekken van je huid.

5. Oregano-olie

Oregano olie

 

Oregano-olie bevat grote hoeveelheden carvacrol en thymol, twee stoffen met schimmelwerende eigenschappen die de cellen die gevormd worden door Candida Albicans uitdrogen en doden.

Hoe gebruik je het?

 • Voeg eerst 3 tot 5 druppels olie toe aan een kop warm water en drink het twee keer per dag.
 • Meng het met kokos- of olijfolie om externe infecties te behandelen.

6. Appelazijn

De enzymen en biologische verbindingen in appelazijn zorgen ervoor dat het één van de beste oplossingen is voor de behandeling van infecties die veroorzaakt worden door ongecontroleerde gistgroei.

De biologische zuren breken de candidacellen af en creëren na verloop van tijd een gastvrije omgeving voor gezonde bacteriën in de darm.

Hoe gebruik je het?

 • Voeg twee eetlepels biologische appelazijn toe aan een kop warm water en drink dit vervolgens op een lege maag.
 • In het geval van een infectie drink je dit mengsel bij voorkeur drie keer per dag.
 • Je kunt het ook verdunnen met water voor de lokale behandeling van schimmelinfecties in de vagina of de huid.

Ben je bezorgd dat je een gistinfectie hebt? Voordat het meer problemen veroorzaakt, probeer dan een van de genoemde middelen en stop de groei ervan.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Soll, D. R. (2003). Candida Albicans. In Antigenic Variation. https://doi.org/10.1016/B978-012194851-1/50034-2
 • Sudbery, P. E. (2011). Growth of Candida albicans hyphae. Nature Reviews Microbiology. https://doi.org/10.1038/nrmicro2636
 • Mayer, F. L., Wilson, D., & Hube, B. (2013). Candida albicans pathogenicity mechanisms. Virulence. https://doi.org/10.4161/viru.22913
 • Ogbolu, D. O., Oni, A. A., Daini, O. A., & Oloko, A. P. (2007). In vitro antimicrobial properties of coconut oil on Candida species in Ibadan, Nigeria. Journal of Medicinal Food. https://doi.org/10.1089/jmf.2006.1209
 • Reagor, L., Gusman, J., McCoy, L., Carino, E., & Heggers, J. P. (2002). The effectiveness of processed grapefruit-seed extract as an antibacterial agent: I. An in vitro agar assay. Journal of Alternative and Complementary Medicine. https://doi.org/10.1089/10755530260128014
 • Cleff, M. B., Meinerz, A. R., Xavier, M., Schuch, L. F., Meireles, M. C. A., Rodrigues, M. R. A., & de Mello, J. R. B. (2010). In Vitro activity of Origanum vulgare essential oil against Candida species. Brazilian Journal of Microbiology. https://doi.org/10.1590/S1517-83822010000100018
 • Yagnik, D., Serafin, V., & Shah, A. J. (2018). Antimicrobial activity of apple cider vinegar against Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Candida albicans; downregulating cytokine and microbial protein expression. Scientific Reports. https://doi.org/10.1038/s41598-017-18618-x

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.