Het behandelen van een droge huid op een natuurlijke wijze

Laat een droge huid je niet van streek maken. De waarheid is dat Moeder Natuur heeft wat nodig is om deze toestand te overwinnen!
Het behandelen van een droge huid op een natuurlijke wijze

Geschreven door Okairy Zuñiga

Laatste update: 24 augustus, 2022

Een droge huid is een vrij algemeen probleem dat je waarschijnlijk al op een deel van je lichaam hebt ervaren. Het behandelen van een droge huid is echter vrij eenvoudig.

We hebben allemaal een bepaald huidtype. Sommigen ervaren een vette huid op de zogenaamde ‘T-zone’ en een droge huid op de rest van het gezicht. Anderen hebben te maken met uitdroging op de buik, ellebogen en knieën, terwijl hun gezicht vettig is.

In dit artikel leer je hoe je een droge huid op een natuurlijke manier kunt behandelen.

Het identificeren van de kenmerken van je huid is van vitaal belang, zodat je het de nodige zorg kunt geven. Zelfs als je denkt dat je je huid perfect kent, neem dan de tijd om de gebieden op te sporen die het meest vatbaar zijn voor uitdroging en bepaal welke gebieden geen last hebben van dit probleem.

Volg daarna de onderstaande aanbevelingen. Je zult merken dat ze eenvoudiger zijn dan je denkt!

1. Houd je lichaam gehydrateerd

Vrouw drinkt een glas water
Uitdroging is de meest voorkomende reden voor een droge huid, maar ook het gemakkelijkst op te lossen. Je hoeft alleen maar te bedenken hoeveel water je per dag drinkt.

Het is raadzaam om minstens 2 liter (ongeveer 8 glazen) water per dag te drinken. Dit is een veel voorkomende aanbeveling, maar het is niet altijd genoeg.

Als je levensstijl vereist dat je veel traint, vele uren in de zon doorbrengt of je droogt op een andere manier uit, dan is 2 liter water waarschijnlijk niet genoeg.

Als je je identificeert met het bovenstaande, probeer dan je dagelijkse consumptie van deze kostbare vloeistof te verhogen. Na een paar dagen zou je verbeteringen moeten opmerken.

Probeer je inname van water permanent te verhogen en let op je lichaam wanneer je je uitgedroogd voelt.

2. Breng aloëvera aan

Aloëvera is een van de beste ingrediënten die te vinden zijn in zowel cosmetica als alternatieve remedies. Wat de huid betreft, helpt deze gel bij het behandelen van een droge huid en zonnebrand.

Om te profiteren van de eigenschappen van dit prachtige product, raden wij je aan om het rechtstreeks op een droge huid aan te brengen. Je kunt het gebruiken als vervanging voor de gebruikelijke crèmes.

Als de droogheid na het scheren met een scheermes op je benen of oksels verschijnt, probeer dan aloëvera te gebruiken voor je gaat scheren. Het zal fungeren als een glijmiddel en helpen bij het scheren. Als je klaar bent, spoel je het af en kan je genieten van je gehydrateerde huid.

Als je probleem algemener is, breng dan deze eenvoudige en effectieve crème aan over het hele lichaam en alle droge delen:

Ingrediënten

 • ¼ liter basiscrème
 • 100 ml aloëveragel
 • 25 ml amandelolie

Bereiding en toepassing

 • Meng alle ingrediënten.
 • Bewaar de ontstane crème in een plastic fles.
 • Breng het aan zoals je gebruikelijke crème.

Deze crème is erg goedkoop en je kunt een aroma toevoegen met 5 ml van de etherische olie van je keuze.

Je vindt de basiscrème in een grote apotheek of cosmeticawinkel. Het is er eentje die geen aroma of kleur heeft en meestal vrij goedkoop is.

3. Gebruik kokosolie

Kokosnoot en flesje kokosolie
Kokosolie is een ander ingrediënt dat de afgelopen jaren echt relevant is geworden. Elke dag weten we meer over de voordelen ervan, dus de cosmetica-industrie let goed op.

Dit is een eenvoudig en zeer economisch middel voor het behandelen van een droge huid. Het gemakkelijkst is om kokosolie op de natuurlijke manier te gebruiken. Neem hiervoor een beetje olie, wrijf het tussen je handen en breng het aan.

Als je droge lippen hebt, probeer dan je lippenbalsem in te ruilen voor de volgende olie:

Ingrediënten

 • 1 lege tube lippenstift
 • 15 ml kokosolie

Bereiding en toepassing

 • Plaats de tube lippenstift ongeveer 30 minuten in de koelkast.
 • Vul de tube met kokosolie, tot bovenaan of een paar millimeter eronder.
 • Gebruik het direct uit de tube als het eenmaal koud is.
 • Draag het altijd bij je.
 • Gebruik het zo vaak als je het nodig hebt.

We raden aan dat de tube lippenstift die je kiest, een schroefdop heeft, omdat de olie kan smelten door warmte. Het is belangrijk dat het goed afsluit om schade aan je tas te voorkomen.

4. Glycerine

Als het idee om kokosolie in je tas te dragen je niet erg aanspreekt of je kunt de ingrediënten voor de crème niet vinden, dan kunnen we nog een derde remedie voorstellen voor het behandelen van een droge huid: glycerine.

Glycerine is een van de beste ingrediënten voor het behandelen van een droge huid. Hiermee krijg je een zachtere huid en met een minimale investering.

Koop gewoon een beetje glycerine bij je dichtstbijzijnde supermarkt. Zorg er echter voor dat deze geen extra kleurstoffen bevat.

Je kunt glycerine zo vaak aanbrengen als je wilt. In het begin moet je het mogelijk elke twee uur aanbrengen. Daarna kun je het aantal keren verminderen.

Welke van deze vier ideeën kies je voor het behandelen van een droge huid?

Vrouw smeert haar gezicht in
Zoals je ziet, heb je enkele goede opties. Denk er altijd aan om eerst te beginnen met meer water te drinken. Vul het dan aan met je favoriete optie.

Onthoud echter: vermijd het gebruik van deze middelen op plaatsen waar je al een vette huid hebt. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Sharrif, M., & Sandeep, V. (2011). Aloe vera their chemicals composition and applications: A review. Int J Biol Med Res2(1), 466–471. Retrieved from http://cogprints.org/7211/
 • Kappally, S., Shirwaikar, A., & Shirwaikar, A. (2015). Hygeia : : journal for drugs and medicines COCONUT OIL – A REVIEW OF POTENTIAL APPLICATIONS. Hygeia . J . D . Med7(2), 34–41. https://doi.org/10.15254/H.J.D.Med.7.2015.149
 • Lira, A. M., Araújo, A. A. S., Basílio, I. D. J., Santos, B. L. L., Santana, D. P., & Macedo, R. O. (2007). Compatibility studies of lapachol with pharmaceutical excipients for the development of topical formulations. Thermochimica Acta457(1–2), 1–6. https://doi.org/10.1016/j.tca.2007.02.017

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.