Gewicht verliezen zonder honger te voelen met 3 eenvoudige gewoonten

Leren hoe je voedingsmiddelen op de juiste manier combineert, kan cruciaal zijn om gewicht te verliezen. En wat nog belangrijker is, het helpt je om niet opnieuw in gewicht aan te komen.
Gewicht verliezen zonder honger te voelen met 3 eenvoudige gewoonten
Carlos Fabián Avila

Geschreven en geverifieerd door de arts Carlos Fabián Avila.

Laatste update: 19 mei, 2018

Heb je besloten de stap te zetten en wil je gewicht verliezen zonder honger te voelen? Dan is het mogelijk dat je enkele vragen hebt over hoe je dit moet doen.

Er zijn verschillende soorten diëten. Sommige spreken zichzelf tegen. Bovendien werken ze niet allemaal bij iedereen op een doeltreffende manier. Maar er zijn wel enkele handige tips die je kunnen helpen om gewicht te verliezen.

Ontdek in dit artikel drie eenvoudige gewoonten. Ze zullen je helpen om op een gezonde gemakkelijke manier gewicht te verliezen en zonder honger te krijgen.

Je kunt gewicht verliezen zonder honger te krijgen

Er bestaat een veel voorkomend misverstand over afslanken. We verbinden het vaak met het beperken van vetten en calorieën, kleinere porties en meer bewegen.

Dit zijn inderdaad algemene richtlijnen. Maar we moeten toch vermelden dat vele factoren gewichtsverlies beïnvloeden.

Het belangrijkste is dat je geleidelijk en op een gezonde manier gewicht verliest. Om dit doel te behalen moet je goede gewoonten aannemen zodat je gewicht ook op lange termijn wegblijft. Op die manier zal het wat langer duren voordat je het vooropgestelde gewicht bereikt. Maar de resultaten zullen duurzamer zijn. Bovendien zal je een terugval vermijden.

Honger krijgen is nooit een goede optie. Mensen die onnodige offers brengen, vergeten dat het lichaam intelligent is. Want door dit te doen, bereik je slechts één ding. Je moedigt het lichaam aan om vet op te stapelen en je verhoogt je hongergevoel.

Drie eenvoudige gewoonten om af te slanken

Zoals we al zeiden, zijn er verschillende factoren die je helpen gewicht te verliezen. In dit artikel raden we drie eenvoudige gewoonten aan. Want ze hebben verrassende resultaten waarmee je op een gezonde manier afslanken. Bovendien kan je gewicht verliezen zonder honger te voelen.

1. Water en azijn

Met water en azijn gewicht verliezen zonder honger

De eenvoudige combinatie van water en appelazijn heeft enkele wonderbaarlijke effecten die helpen om gewicht te verliezen.

 • Ten eerste versnelt deze geneeskrachtige drank je metabolisme. Dit leidt tot een verhoogd verbruik van energie en een grotere verbranding van calorieën.
 • Water en azijn laten ook de bloedsuikerspiegels dalen. Dit voordeel voorkomt niet alleen andere gezondheidsproblemen. Maar het stilt ook het hongergevoel en de zin in zoetigheden. Daarnaast helpt het de vertering.
 • Tenslotte helpt appelazijn bij de afvoer van vetten en gifstoffen uit het lichaam.

Ingrediënten

 • 1 eetlepel appelazijn (15 ml)
 • 1 glas water (200 ml)

Hoe drink je het?

 • Drink dit mengsel drie keer per dag, een half uur voor elke hoofdmaaltijd.

2. De combinatie van voedingsmiddelen

Met de juiste voedingscombinatie gewicht verliezen zonder honger

Leer hoe je voedingsmiddelen kan combineren. Want het is een erg doeltreffende manier om gewicht te verliezen terwijl je dezelfde hoeveelheid eet.

Het is belangrijk dat je de voeding ontdekt die in een bepaalde combinatie meer gewichtsverlies veroorzaakt dan in een andere.

Schenk dus aandacht aan de samenstelling van je maaltijden. Want je kan op deze manier ook verteringsproblemen aanpakken en vochtophoping en zwellingen bestrijden:

Dit zijn enkele voedingsmiddelen die je niet tegelijkertijd moet eten:

 • Verschillende soorten eiwit in dezelfde maaltijd: vlees, vis, eieren en peulvruchten. Eén portie eiwit per maaltijd is voldoende. Je moet ook afwisselen tussen dierlijk en plantaardig eiwit.
 • Zuivelproducten eet je het beste alleen. Want ze zijn geen goede combinatie met andere voedingsmiddelen.
 • Nagerechten: alle soorten fruit en snoepgoed veroorzaken gewichtstoename. Bovendien verstoren ze de vertering als je ze na de maaltijd eet.
 • Eiwit uit groenten is beter. Een typische hamburger met patat bevat niet alleen veel calorieën. Maar het is ook een slechte combinatie van eiwit en koolhydraten.

Telkens als je vlees eet, moet je het samen met een portie groenten eten.

3.  Gewicht verliezen zonder honger te lijden met slimme avondmaaltijden

Met een licht avondmaal gewicht verliezen zonder honger

Het ontbijt en de lunch zijn zeer belangrijke maaltijden. Maar we moeten vooral aandacht schenken aan de avondmaaltijd als we gewicht willen verliezen. Wat je ‘s avonds eet, zal vaak omgezet worden in vetreserves in het lichaam.

Je moet dus twee belangrijke punten onthouden:

 • Eet je avondmaaltijd vroeg. We raden je aan om het avondmaal niet later te eten dat twee uren voordat je gaat slapen. De beste manier is eigenlijk om vóór acht uur ‘s avonds te eten.

Om te vermijden dat je honger hebt, moet je proberen om de andere hoofdmaaltijden, het ontbijt en de lunch, goed in te vullen.

 • Neem een lichte avondmaaltijd. Je moet ‘s avonds de hoeveelheid koolhydraten (brood, pizza, pasta, aardappelen) verminderen. Want ze bevatten te veel energie. Probeer daarentegen te kiezen voor wat eiwit en groenten.

In elk geval kan je een kleine portie granen toevoegen. Quinoa, haver of gierst zijn granen die veel eiwit bevatten. Je kan ook kikkererwtenmeel gebruiken in plaats van bloem om pannenkoeken en ander gebak te maken.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Jeong JN. Effect of Pre-meal Water Consumption on Energy Intake and Satiety in Non-obese Young Adults. Clin Nutr Res. 2018 Oct;7(4):291-296.
 • Yoshida Y, Simoes EJ. Sugar-Sweetened Beverage, Obesity, and Type 2 Diabetes in Children and Adolescents: Policies, Taxation, and Programs. Curr Diab Rep. 2018 Apr 18;18(6):31.
 • St-Onge MP. Sleep-obesity relation: underlying mechanisms and consequences for treatment. Obes Rev. 2017 Feb;18 Suppl 1:34-39.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.