De vijf meest sexy houdingen voor Haar

Wist je dat bepaalde houdingen beter zijn voor een vrouwelijk orgasme dan andere? En er is niet alleen dit effect. Want ze geven je ook de mogelijkheid wat variatie in je seksleven te brengen en meer plezier in je relatie te hebben.
De vijf meest sexy houdingen voor Haar

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 21 september, 2022

Het is altijd de moeite waard om tijdens de seks te improviseren. Maar wat je eigenlijk wil is je partner een plezierige, genotsvolle en onvergetelijke avond geven. Het is dan ook goed dat je eerst de dingen leert kennen die je kan doen om de kwaliteit van de seks te verbeteren. Zoals je verdiepen in de meest sexy houdingen voor haar en voor hem!

In het geval van de vrouw kan het ingewikkelder zijn om het hoogtepunt te bereiken. Je moet dus weten hoe je de clitoris, de G-spot en andere erogene zones moet stimuleren. Want als je deze handelingen combineert dan helpt dit om de maximale opwinding te verkrijgen.

Vele vrouwen zullen dit niet aan hun partner tonen of zeggen. Maar sommige sexy houdingen voor haar zorgen ongetwijfeld voor een betere ervaring en verschaffen meer genot.

Dit zal uiteraard bij elk koppel anders zijn. Toch is het goed om de sexy houdingen voor haar gedetailleerd te leren kennen en te weten waarom ze zo genotvol zijn.

5 sexy houdingen voor haar

1. Op handen en voeten

Sexy houdingen voor haar Op handen en voeten

Deze houding noemt men ook “op zijn hondjes.” Het is één van de standjes die het meest gebruikt worden.

De vrouw steunt op handen en voeten. De man zit op  zijn knieën en penetreert haar van achteren.

 • Dit is een standje waarvan veel mensen het meest genieten. De reden is niet alleen dat het de G-spot stimuleert. Maar het prikkelt ook de vaginale wanden en de clitoris.
 • De man heeft de handen vrij. Hij kan ze dus gebruiken om andere delen van het lichaam te stimuleren.
 • De penetratie is dieper. Bovendien kan het verschillende niveau’s van opwinding veroorzaken. Dit hangt af van de snelheid en de kracht.
 • Het is een van de sexy houdingen voor haar die zich leent voor fantasieën. Je kan ook genieten door de ander te slaan of aan het haar te trekken (natuurlijk alleen als jij daarvan houdt).

2. Indra

Dit standje zorgt voor een grote stimulatie van de G-spot. Het veroorzaakt daardoor veel intensere gewaarwordingen en orgasmen.

De vrouw gaat op haar rug liggen, buigt de benen en laat de voeten op de borstkas van de partner rusten. De man zit geknield op het bed.

 • De man kan op verschillende snelheden bewegen. Dankzij de beweging van zijn testikels zal hij ook “extra” opwinding verschaffen.
 • De vrouw heeft de handen vrij. Zij kan dus haar partner strelen of haar borsten stimuleren.

3. De schroef

Dit is één van de beste houdingen voor vrouwen die het moeilijk hebben om een orgasme te bereiken.

Zij gaat op de rand van het bed op haar rug liggen en strekt de benen. Aan haar kant ligt ze in een L-vorm. Intussen blijft de man op zijn knieën zitten.

 • In deze houding is het gemakkelijk de G-spot te bereiken. Het stimuleert ook de clitoris dankzij de wrijving van de schaamlippen en de penetratie.
 • De borsten bevinden zich tegenover de man. Hij heeft de handen vrij en kan ze dus strelen.

4. Andromache

Vrouwen houden vaak van dit standje. Dit komt omdat ze meer controle hebben over het ritme en de beweging aangezien zij bovenop de man zitten.

De man ligt op zijn rug. De vrouw gaat over hem heen staan en buigt de knieën terwijl ze haar bovenlijf rechtop houdt.

 • Hier ervaart de vrouw het gevoel van macht over de andere persoon. Bovendien bevinden de partners zich dichtbij elkaar. Die twee zaken zorgen voor een erg prettige ervaring.
 • De vrouw kan de diepte van de penetratie en ritme onder controle houden en aanpassen aan haar gevoeligheid.
 • De man heeft de handen vrij. Hij kan dus de erogene zones stimuleren, zoals de borsten, de nek of de clitoris.

5. De courtisane

Sexy houdingen voor haar

Dit is een erg genotvolle houding voor vrouwen, vooral als er veel adrenaline is. Het is een heel comfortabel standje en je hebt oogcontact met je partner.

De man knielt op de grond. De vrouw gaat op de rand van het bed of op een stoel zitten. Na de penetratie kan zij dan haar benen om de middel van haar partner slaan.

Je kan deze positie ook uitvoeren terwijl de man rechtop staat. De vrouw moet dan wel op een hoog oppervlak zitten.

 • Hier kan je meer kracht gebruiken want het bekken beweegt.
 • De penetraties zijn dieper. Bovendien stimuleert het de G-spot.
 • Het is ook niet erg vermoeiend. Je zal dus in staat zijn om de seks langer te laten duren.

Heb je deze houdingen al eens met je partner uitgeprobeerd? Dan is het nu tijd om de sleur te doorbreken!

De missionarishouding is inderdaad een klassieke houding. Maar het is toch goed om andere posities uit te proberen en meer voldoening te voelen tijdens de seks.

Je kan natuurlijk naast het gebruik van deze standjes ook je fantasie laten werken of seksspeeltjes gebruiken. Eigenlijk kan je ongeveer alles gebruiken dat de seks voor jou opwindender maakt.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Espitia, F. Un réquiem al mítico punto “G”. Biociencias; 2017; 12(1): 85-90.
 • Hensel DJ, von Hippel CD, Lapage CC, Perkins RH. Women’s techniques for making vaginal penetration more pleasurable: Results from a nationally representative study of adult women in the United States. PLoS One. 2021 Apr 14;16(4):e0249242.
 • Oliva-Lozano JM, Alacid F, López-Miñarro PA, Muyor JM. What Are the Physical Demands of Sexual Intercourse? A Systematic Review of the Literature. Arch Sex Behav. 2022 Apr;51(3):1397-1417.
 • Shaeer O, Skakke D, Giraldi A, Shaeer E, Shaeer K. Female Orgasm and Overall Sexual Function and Habits: A Descriptive Study of a Cohort of U.S. Women. J Sex Med. 2020 Jun;17(6):1133-1143.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.