De haargroei stimuleren met kruiden en specerijen

28 juli 2018
Je kan korianderthee plaatselijk aanbrengen en je kan deze thee drinken. Beide methoden kunnen helpen om de haargroei optimaal te laten verlopen en zorg te dragen voor de gezondheid van de haarvaatjes.

Lang, sterk en mooi haar hebben net als Rapunzel is als een droom die werkelijkheid wordt. Maar als je denkt dat commerciële producten vol chemische elementen je bij je inspanningen kunnen helpen, dan vergis jij je. In dit artikel zullen we je tonen dat ook sommige kruiden en specerijen de haargroei stimuleren.

Vergeet de chemische producten. Gebruik de kruiden en specerijen die gemakkelijk te vinden zijn. Ze zullen je haar sneller helpen groeien.

Kruiden en specerijen die de haargroei stimuleren

Kamille

De haargroei stimuleren met kamille

Gebruik kamillethee om het haar te spoelen nadat je het met shampoo gewassen hebt. Want dit zal de haargroei stimuleren. Het ontspant de vezels van de haarvaatjes en de hoofdhuid. Dit helpt om haarverlies te verminderen.

Rozemarijn

Je kan je eigen aftreksel van rozemarijn maken. Laat de blaadjes langzaam in water koken. Of je kan ze ook gewoon toevoegen aan je dagelijkse voeding.

 • Was je haar met dit aftreksel. Het kan ook helpen om een eind te maken aan roos. Roos wordt beschouwd als één van de voornaamste factoren van haarverlies.

Paardenstaart

De haargroei stimuleren met paardenstaart

Paardenstaart is heel nuttig om je haar sneller te laten groeien.

 • Zoals met andere kruiden kan je het gebruiken om het haar te spoelen. Daarvoor maak je met paardenstaart een aftreksel. Of je kan het ook innemen als onderdeel van je voeding.
 • Als je wilt kan je het ook in je favoriete shampoo mengen. Spoel dan je haar volledig met dit mengsel.

Ginkgo Biloba

Om de haarzakjes op een volledig natuurlijke manier te laten schitteren kan ginkgo biloba een geweldige keuze zijn.

 • Breng dit aftreksel van ginkgo biloba aan op de haarwortels. Want het kan de bloeddoorstroming door de hoofdhuid vergroten. Dit versnelt de groei van het haar in aanzienlijke mate.

Berkolie

De haargroei stimuleren met berkolie

Berkolie is een uitstekende olie die ons helpt bij de verzorging van het haar. Het stopt problemen als:

 • roos
 • een jeukende hoofdhuid
 • infecties van de hoofdhuid
 • haarverlies.

Combineer de berkolie met de voedende olie die je gewoonlijk voor je haar gebruikt. Om uitstekende resultaten te behalen kan je ook toevoegen aan je shampoo.

Koriander

Koriander is één van de meest doeltreffende specerijen om de gezondheid van het haar te verbeteren. Bovendien zal het de haargroei stimuleren. Voeg het aan je voeding toe door de blaadjes of de zaadjes te gebruiken.

Je kan ook poeder van de zaadjes aan je haarolie toevoegen. Masseer dan de hoofdhuid met deze olie. Dit kan jou de beste resultaten verschaffen. Het zal op een aanzienlijke manier de haarzakjes stimuleren.

Komijn

De haargroei stimuleren met komijn

Maak zelf een natuurlijk versterkend middel waarmee je de haargroei stimuleren kan. Kook enkele komijnzaadjes in water, zeef de vloeistof en meng het daarna met een eigeel.

Breng het regelmatig met een wattenschijfje op je hoofdhuid aan.

 • Je kan dit mengsel ook vervangen door een krachtige mengeling van evenredige hoeveelheden olijfolie en komijnolie. Daardoor zal roos zal verdwijnen. Bovendien zal het de haargroei stimuleren.

Kaneel

Breng kaneelpoeder en honing aan op je haar. Dit zal de hoofdhuid tegen infecties beschermen. Het zal je ook helpen een eind te maken aan roos, jeuk, enzovoort.

Je kan kaneel ook mengen met olijfolie en het opwarmen. Dit verhoogt de bloeddoorstroming in de hoofdhuid en helpt de haargroei stimuleren.

Zwarte peper

De haargroei stimuleren met zwarte peper

Zwarte peper heeft verbazingwekkende kwaliteiten. Ze verbeteren de werking van onze spijsvertering en zorgen voor een optimale bloedsomloop.

Het resultaat is dat ons lichaam alle voedingstoffen in de juiste hoeveelheden kan opnemen die het nodig heeft. Uiteindelijk zal dit de haargroei stimuleren.

Sesamzaden

Sesamzaden zitten vol met twee fundamentele mineralen, calcium en magnesium. Deze voedingsstoffen zijn essentieel voor de groei en de gezondheid van de capillaire vezels.

Daarom heeft men het eten van sesamzaden altijd beschouwd als een doeltreffend middel voor lang en sterk haar.

Aanvullende tips

Volg een evenwichtig dieet

Je moet ervoor zorgen dat je jouw lichaam de voedingsstoffen verschaft die het nodig heeft. Want dat is de sleutel om gezond haar te hebben.

Wat je in je haar doet, heeft geen nut als je jouw lichaam niet op de juiste manier voedt. Zorg er dus voor dat je dagelijks de juiste hoeveelheden vetten, eiwitten en voedingsstoffen eet.

Kies de juiste producten

Kies de juiste haarproducten

Gebruik natuurlijke shampoo’s op basis van kruiden die geen agressieve chemische stoffen als sulfaat bevatten. Want dit kan heel nuttig zijn voor de gezondheid van het haar.

Sulfaten verwijderen immers alle natuurlijke oliën het haar weg.

Het is ook een goed idee om in een goede conditioner te investeren die geen siliconen bevat.

Investeer in een houten kam met brede tanden en in een borstel met varkenshaar

 • Een houten kam met brede tanden helpt je om te voorkomen dat de haren breken en om statische energie te vermijden. Dit is ook een ideale kam om te gebruiken wanneer je de haren wilt ontwarren.
 • Zodra het haar ontward is, zal een borstel met varkenshaar handig zijn om de olie van je haarwortels te verwijderen. Het zorgt er zo voor dat je haar goed gevoed en beschermd is.
 • Het is ook belangrijk dat je vermijdt om je haar te borstelen wanneer het nat is. Op dat moment is je haar het kwetsbaarst en kan het makkelijk breken.

Laat je conditioner niet achterwege

Een conditioner is uitermate belangrijk voor de gezondheid van het haar.

Het is ook een goed idee om je haar grondig te voeden door minstens één per week een zelfgemaakt haarmasker aan te brengen. Het zal je haar goed gehydrateerd houden.

Was je haar altijd met koud water

Koud water helpt om de opperhuid te sluiten. Dit zorgt voor zacht en zijdeachtig haar. Het kan ook helpen om te voorkomen dat je haar vocht verliest.

Knip je haar regelmatig bij

Knip het haar regelmatig bij

Het is erg belangrijk dat je het haar om de zes of om de acht weken bijknipt. Want het helpt je om een eind te maken aan de gespleten haarpunten en zo kan je voorkomen dat de schade zich opwaarts verspreidt.

Stop met hete apparaten te gebruiken om het haar te stylen

Het regelmatig gebruik van hete apparaten kan veel schade aan je haar veroorzaken. Ben je verslaafd aan je haardroger? Dan is het misschien een goed idee om andere haarstijlen te proberen zodat je geen hitte nodig hebt en je haar even kan laten rusten.

Laat je haar aan de lucht drogen

In plaats van een haardroger te gebruiken, laat je het haar aan de lucht drogen. Doe dit door met een handdoek zachtjes het overtollige water uit je haar te knijpen. Je laat het dan zo tot het droog is.

Je mag je haar niet hevig uitwringen met de handdoek. Want dit kan schade veroorzaken.

 • Murata, K., Noguchi, K., Onishi, M., Watanabe, N., Okamura, K. & Matsuda, H. (2013, February). Promotion of hair growth by Rosmarinus officinalis leaf extract, Phytotherapy Research, 27(2), 212-217
 • Oh, J. Y., Park, M. A., & Kim, Y. C. (2014, December). Peppermint oil promotes hair growth without toxic signs. Toxicological Research, 30(4), 297-304
 •  Youngchul Kim et al. “Promotion Effect of Black Sesame Oil on Hair Growth in an Alopecia Model of C57BL/6 Mice”, Journal of Biomedical Research Vol.11 No.2 pp.103-116
 • Pasupuleti Visweswara Rao et al. “Cinnamon: A Multifaceted Medicinal Plant”, Evid Based Complement Alternat Med. 2014; 2014: 642942.
 • Ahmad M. Eid et al. “A Review on the Cosmeceutical and External Applications of Nigella sativa”, J Trop Med. 2017; 2017: 7092514.