De vele toepassingen van kokosolie voor je persoonlijke verzorging

Lippenbalsem, make-up remover, nagelriemhersteller, anti-roos serum... Hier zijn enkele toepassingen van kokosolie die je kunt gebruiken in je schoonheidsverzorging!
De vele toepassingen van kokosolie voor je persoonlijke verzorging

Laatste update: 05 juni, 2023

Er zijn misschien niet meer dan duizend toepassingen voor kokosolie, maar de waarheid is dat het er nogal wat zijn. In het volgende artikel zul je ontdekken wat enkele van de duizend-en-een toepassingen van kokosolie voor je persoonlijke verzorging zijn , zodat je het kunt gaan toevoegen aan je verzorgingsroutine.

De beste toepassingen van kokosolie voor je persoonlijke verzorging

Herstel nagelriemen

Als je nagelriemen schilferig, droog of in slechte staat zijn, wrijf dan kokosolie over de hele nagel. Leg daarbij de nadruk op dat gebied. Maak een cirkelvormige massage en maak van de gelegenheid gebruik om je handen te hydrateren!

Verbeter het uiterlijk van het haar

Blije vrouw
Schoonheidsexperts zeggen dat de vetzuren in deze olie glans en zachtheid toevoegen.

Heb je dof haar dat helemaal niet zacht en ook broos is? Ook dan kun je profiteren van de voordelen van kokosolie voor je persoonlijke verzorging!

Het is goedkoper dan elke week naar de kapper gaan voor een crèmebad of bepaalde behandelingen die in de winkel worden verkocht.

En het beste van alles is dat het geen chemische ingrediënten bevat. Schoonheidsexperts zeggen dat de vetzuren in deze olie glans en zachtheid toevoegen. Daarnaast helpen ze bij het herstellen van beschadigde lokken.

Maak een masker met een paar druppels, bedek je haar met een handdoek of douchemuts en laat het 40 minuten inwerken voordat je het uitspoelt. Spoel het masker eerst uit met warm water en gebruik daarna koud water om de haarschubben te sluiten.

Een andere optie is om na het baden en drogen (zonder spoelen) slechts een paar druppels op de uiteinden van je haar aan te brengen.

Elimineer kroezen en statische elektriciteit in je haar

Als je het onmogelijk vindt om je haar onder controle te houden als het erg vochtig is, kun je een paar druppels aanbrengen op de wortels of op de plekken die je de meeste problemen geven.

De vettige bestanddelen van de olie zullen dienen als haarpantser, omdat ze vocht uit de omgeving afstoten, het echte probleem van ongetemd haar.

Het verheldert de huid

Als je huid er dof en futloos uitziet, kan kokosolie helpen:

  • Combineer eerst een paar druppels van deze olie met een eetlepel zuiveringszout.
  • Meng goed tot een pasta en je hebt een zeer effectieve exfoliant.
  • Breng dit mengsel met ronddraaiende bewegingen op de huid aan, laat het een paar minuten zitten en spoel het dan af met lauw water.
  • Breng daarna een vochtinbrengende crème aan (probeer dit masker ‘s nachts te doen).

Een ander interessant mengsel is kokosolie en honing, een masker dat behalve hydraterend en exfoliërend ook antibacteriële eigenschappen heeft. Laat het 15 minuten inwerken en was het goed.

We denken dat je dit artikel misschien ook leuk vindt om te lezen:
Zalf van valkruid en kokosolie om lage rugpijn te behandelen

Lippenbalsem

Vrouw smeert haar gezicht in
Om een perfecte mond te behouden, met gehydrateerde, zachte en goed uitziende lippen, is er niets beter dan een paar druppels kokosolie.

Door koud weer of blootstelling aan de zon gaan de lippen vervellen, doen ze pijn, en kunnen ze zelfs bloeden.

Om een perfecte mond te behouden, met gehydrateerde, zachte en goed uitziende lippen, is er niets beter dan een paar druppels kokosolie opdoen.

Een andere optie is om een paar druppels olie te mengen met een lepel bruine suiker. Je maakt dan een uitstekende exfoliant, die je in een ronddraaiende beweging uitsmeert.

Als je je lippen beter wilt beschermen, breng dan een paar druppels aan na het gebruik van lippenstift, waardoor ze een extra glans krijgen.

Verbeter je bad

Als je graag dompelbaden neemt, kun je profiteren van de eigenschappen van kokosolie voor je persoonlijke verzorging. Giet gewoon een paar druppels in warm water om de huid te hydrateren. Je kunt ook Epsomzout toevoegen, dat spierspanning verlicht.

Make-up remover

Dit is een beautygeheim dat tot nu toe heel goed bewaard is gebleven en een andere manier van kokosolie voor je persoonlijke verzorging te gebruiken. Je kunt er sporen van make-up mee verwijderen.

Doe gewoon een paar druppels op een watje en veeg het voorzichtig over je huid. Eindig met afspoelen met een warme, natte katoenen doek.

Het is perfect voor waterproof make-up of als je veel lagen make-up draagt.

Vind je dit artikel leuk? Misschien vind je het ook leuk om dit artikel te lezen:
Wortelen en kokosnoot voor haargroei

Kokosolie hydrateert de huid

Kokosolie voor je persoonlijke verzorging
Kokosolie kan helpen bij striae.

Als je je huid zacht en gezond wilt houden, maak dan gebruik van kokosolie voor je persoonlijke verzorging.

Hoe? Voeg een paar druppels toe aan je favoriete moisturizer of breng het direct aan op je handen, benen, voeten, armen, enz. Het zal een lichte kokosgeur achterlaten.

Maak je geen zorgen over de vette textuur, in een paar minuten absorbeert de huid alles. Je huid zal zacht en gehydrateerd zijn.

Bestrijdt acne

Uitbraken van acne (Engelse link) zijn een probleem, maar deze olie helpt de ontstekingen die het veroorzaakt te verminderen, niet alleen op het gezicht, maar ook op de schouders, armen of rug.

Het kan ook irritatie en roodheid verminderen:

  • Reinig de huid zoals gewoonlijk, met een neutrale zeep.
  • Breng dan een dun laagje kokosolie aan op het gezicht.
  • Spoel het niet af, maar laat de bestanddelen vanzelf intrekken.

Vergeet niet om minstens een uur te wachten voordat je gaat slapen. Als je dit niet doet blijft namelijk alle olie achter op je kussen en lakens.

Het verbetert de gezondheid van je hoofdhuid

Als je last hebt van roos of schilferig haar, kun je in dit opzicht baat hebben bij het gebruik van kokosolie.

Als je uit de douche komt, masseer dan zachtjes een paar druppels van deze heerlijke olie met je vingertoppen over je hele hoofdhuid.

Je hoeft het niet af te spoelen. Bovendien geeft deze behandeling je een gevoel van rust en kalmte. Bedenk dat roos vaak optreedt bij veel stress, angst of zenuwen.

Zoals we al zeiden, zijn dit slechts enkele van de talloze toepassingen van kokosolie voor je persoonlijke verzorging. Profiteer van zijn heilzame eigenschappen en neem het op in je schoonheidsroutine!


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.