Dansworkouts om in vorm te komen

Naast het verbeteren van je fysieke conditie zal een dansworkout je losser maken en je van de stress waarmee je elke dag wordt geconfronteerd bevrijden.
Dansworkouts om in vorm te komen

Geschreven door Ángela Aragón

Laatste update: 24 augustus, 2022

Dansworkouts zijn een nieuw alternatief dat snel populair aan het worden is onder degenen die een betere geestelijke en lichamelijke gezondheid willen hebben. 

Het bevat een reeks workouts die samen een choreografie vormen. Met andere woorden, dansworkouts zijn routines die verschillende oefeningen combineren om de verschillende delen van je lichaam te trainen.

Je wordt tegelijkertijd afgeleid van het feit dat je aan het trainen bent. Je raakt je stress kwijt en je laadt je energie weer op.

Dansworkouts

Iedereen wil goed in vorm zijn.

Veel mensen erkennen het belang van dagelijkse oefeningen voor meer dan alleen het esthetische aspect. Het is immers gemakkelijk de voordelen te zien van het doen van lichaamsbeweging. Je ziet namelijk een toename van energie en kracht en het bevordert je weerstand.

Maar waarom is het dan zo moeilijk om consequent te zijn met het bijhouden van een trainingsschema?

Het antwoord is heel simpel: het kost moeite, wat zeker niet het meeste plezier oplevert voor de meeste mensen. Hierdoor komen er elke dag nieuwe alternatieven voor traditionele oefenroutines bij. Ook is er steeds nieuw onderzoek om mensen te motiveren om aan lichaamsbeweging te doen.

Dat is waar dansworkouts in beeld komen.

Er zijn twee doelstellingen bij dit soort workout. Ten eerste is het bedoeld om een trainingsroutine te optimaliseren. Ten tweede om het leuker te maken.

Wanneer iemand een fysieke activiteit ontdekt die hij echt leuk vindt, is zijn mentale inspanning minder. Hij heeft dus een grotere kans om die activiteit consequent te doen.

Hoe kunnen dansworkouts je in vorm houden?

Hoe kunnen dansworkouts je in vorm houden?

Een dansworkout is één van de populairste alternatieven, net als zumba. Waarom?

Als je aan het dansen bent voel je je vrij, ontspannen en je produceert een verhoogde hoeveelheid serotonine. Dit geeft je een gevoel van welzijn en optimisme. Tegelijkertijd verminderen de cortisolspiegels tot een minimum. Hierdoor vermindert stress en verdwijnt het uit je lichaam.

Door dus je heupen te bewegen en plezier te hebben zul je genoegen en geluk ervaren.

De dansbewegingen helpen ook je lichaam te versterken waardoor ook je zelfbeeld verbetert. Dansen helpt mensen vaak om zich beter en aantrekkelijker te voelen. Terwijl je je lichaam beweegt, hoe goed of hoe slecht  je gevoel voor ritme ook is, zal de ervaring je stimuleren en je zult het leuk vinden.

Bovendien laat je door te dansen je remmen los, voel je je aantrekkelijk en sociaal.

Wat leveren dansworkouts op?

Wat leveren dansworkouts op

Dansworkouts zijn routines waarmee je spiermassa opbouwt en gewicht verliest. De cardiovasculaire training moet wel bestaan uit het doen van een activiteit van matige intensiteit gedurende minstens 30 minuten.

De routines waaruit dansworkouts bestaan duren ongeveer 45 minuten per dag. Ze introduceren verschillende bewegingen om verschillende specifieke spiergroepen te trainen. Op deze manier zul je je niet vervelen en blijf je actief tijdens de sessie.

In het algemeen profiteert je bloedvatenstelsel het meest van deze dansworkouts. Wanneer je spieren in actie komen pompt je bloed door je hele lichaam, waardoor je bloedsomloop gestimuleerd wordt. Je hart zal daardoor beter functioneren en zal meer zuurstof krijgen. Wat het esthetische aspect betreft zal de goede bloedsomloop je huid een mooie uitstraling geven.

Als gevolg zal je algehele gezondheidstoestand verbeteren. Elk gewricht, elke spier en elk orgaan zullen beter gevormd en sterker zijn.

We raden je ook aan om te lezen:

Dansen om je benen, billen en taille te vormen

Vaarwel stress!

Zeg vaarwel tegen stress met dansworkouts

Het is interessant om te zien wat er gebeurt met stress wanneer je elke dag traint. Je energie neemt toe tijdens de sessie. De muziek zorgt voor plezier dat je helpt om stress en eventuele spanningen los te laten.

Om deze reden zijn dansworkouts een uitstekend alternatief voor diegenen die last hebben van stress en angstgevoelens.

Dankzij deze combinatie van dans en sport is dit alternatief ideaal om een sportroutine te creëren waaraan je je kunt houden. Daardoor kun je profiteren van de voordelen ervan.

Daarbij moet je ook onthouden dat het belangrijk is om ook andere maatregelen te nemen. Denk bijvoorbeeld aan het volgen van een uitgebalanceerd dieet. Ook moet je gehydrateerd blijven en ervoor zorgen dat je voldoende slaap krijgt. Het helpt allemaal!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.